Ammolofoi Beach, una dintre cele mai cunoscute plaje din zona Kavala Grecia

Numele plajei Ammolofoi rasuna pe buzele multora dintre turistii care aleg sa-si petreaca vacantele in zona Kavala Grecia si asta pentru ca aceasta fasie de nisip lunga de aproximativ 3 kilometri este una dintre cele mai apreciate si bine organizate din nordul Greciei. 

Din punct de vedere geografic, plaja este atribuita statiunii Nea Peramos, iar la capitolul aspect, putem spune fara doar si poate ca Ammolofoi are de oferit cate ceva pentru fiecare preferinta in parte. 

Te invitam sa o descoperi in detaliu in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteptam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia.

Localizare Ammolofoi Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Ammolofoi se afla la 21 kilometri departare de centrul orasului Kavala, in imediata apropiere a statiunii Nea Peramos. 

Daca esti cazat in Kavala, ai la dispozitie doua trasee pe care poti merge spre aceasta plaja. Primul dintre acestea se afla chiar in apropierea malului marii, este mai scurt ca si numar de kilometri, insa mai lung ca si timp petrecut in trafic (21 km – in jur de 38-40 minute intr-o zi de vara), iar al doilea este in partea superioara (26 km – in jur de 30-31 minute, vei parcurge o buna portiune pe autostrada care leaga Kavala de Salonic, si ulterior vei vira la stanga pe o sosea secundara). 

Exista locuri de parcare gratuite in zona din spatele plajei. 

Intre Kavala si Ammolofoi Beach poti circula si cu autobuzul local. Poti verifica programul curselor pe acest site, selectand traducerea in limba engleza. 

In cazul in care nu gasesti curse disponibile pentru ruta Kavala – Ammolofoi Beach, mai mult ca sigur vei gasi variante pentru ruta Kavala – Nea Peramos, urmand ca din aceasta statiune sa iei eventual un taxi pana la Ammolofoi. 

Distante catre Ammolofoi din alte statiuni apropiate:

  • distanta Nea Peramos – Ammolofoi Beach: 3 kilometri 
  • distanta Palio – Ammolofoi Beach: 13 kilometri 
  • distanta Nea Iraklitsa – Ammolofoi Beach: 6 kilometri 

Cum arata Ammolofoi Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Ammolofoi este formata din nisip fin auriu si ofera acea imagine a unui coltisor de paradis, gratie nuantei turcoaz a apei marii. Se intinde pe aproximativ 3 kilometri in lungime, iar pe unele portiuni, latimea sa atinge mai bine de 60 de metri. 

Este premiata an de an cu distinctia Blue Flag, incepand cu 2006, gratie mediului curat si a bunei organizari si este vizitata anual de zeci de mii de turisti din intreaga lume. 

Plaja este oarecum divizata in trei segmente, dintre care doua sunt amenajate cu sezlonguri si umbrele, in timp ce al treilea ofera o plaja libera, ideala pentru cei care vor sa se bucure de mare si de soare fara prea multa organizare in cadru. 

Intrarea in mare are o panta lina spre medie la Ammolofoi Beach, motiv pentru care plaja este adesea frecventata si de catre familiile cu copii. In plin sezon, poate avea un mic parc acvatic cu atractii golflabile, amplasate chiar pe apa marii, in apropierea malului. 

Desi in ultimii ani, sezlongurile puteau fi ocupate in schimbul consumatiei de la barurile din spate, este posibil ca in perioada recenta sa fie impuse consumatii fixe sau sa exista tarife in functie de apropierea fata de malul marii. 

Unii turisti care au fost aici in august 2024 relateaza ca au platit 10 euro pentru 3 sezlonguri + o umbrela. 

In zona din spatele plajei exista mai multe taverne, baruri, dar si centre de sporturi acvatice. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Ammolofoi Beach

Desi Ammolofoi este o plaja de dimensiuni generoase, exista sanse mari ca in plin sezon (iulie-august) sa devina mai aglomerata. Desigur, nu prea se pune problema sa nu gasesti locuri in care sa te asezi, insa e posibil sa nu prinzi sezlong chiar acolo unde preferi. 

Din aceste considerente, daca ai ales sa-ti faci vacanta in zona Kavala in miez de vara, e bine sa vii la Ammolofoi pana in ora 10.00 dimineata. 

In mijlocul verii, apa marii atinge valori de circa 25 de grade in zona plajei Ammolofoi. 

Perioade mai libere pentru o escapada in Kavala si implicit la plajele din imprejurimi sunt inceputul lunii iunie (apa marii are in jur de 22 grade) sau sfarsitul lunii septembrie, chiar inceputul lunii octombrie (cand apa marii are intre 21-23 grade). 

In extrasezon, te vei putea bucura de Ammolofoi in toata splendoarea sa, dar si de drumuri mai libere si de preturi mai avantajoase la cazare. 

Alte plaje apropiate de Ammolofoi Beach

In cazul in care ti-ai propus ca in fiecare zi sa explorezi o alta plaja, la distante rezonabile fata de Ammolofoi mai poti vizita si urmatoarele: 

Plaja Vrasidas se afla la 4,4 kilometri departare de Ammolofoi Beach, tot in zona Nea Peramos. Este una dintre plajele lipsite de amenajare si servicii, ideala pentru cei care vor sa se relaxeze intr-un cadru mai izolat. 

Accesul se face pe un drum neasfaltat (nerecomandat masinilor cu garda mai joasa). 

Plaja Nea Peramos este plaja centrala a statiunii cu acelasi nume si este formata din nisip. Are o panta lina de intrare in mare si o promenada care se intinde de-a lungul intregii plaje, in zona din spate. Exista amenajare cu sezlonguri si umbrele, insa plaja are un aspect mai ingust comparativ cu Ammolofoi. 

Intre plaja Nea Peramos si plaja Ammolofoi ai de parcurs 3,6 kilometri. 

Plaja Nea Iraklitsa se afla la 8 kilometri departare de Ammolofoi Beach si are o intindere generoasa, de circa 2 kilometri.

Este formata tot din nisip fin auriu si are o intrare relativ lina in apa. 

In loc de concluzie

Ammolofoi Beach ramane una dintre cele mai frumoase si populare plaje din partea de nord a Greciei, cu avantajul de a fi localizata la o distanta acceptabila fata de orasul Kavala si de micile statiuni din imprejurimi. 

Daca ai vizitat recent aceasta plaja, asteptam cu interes feedback-ul tau si eventuale noi informatii care sa completeze acest articol. 

Nu uita sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?