Ce sa stii despre Glastres Beach, una dintre plajele principale din zona Palio Kavala

Daca urmeaza sa pleci in directia Kavala Grecia, e bine sa ai in vedere ca una dintre plajele renumite pentru apa de mica adancime si pentru buna intretinere este Glastres, localizata in micuta statiune Palio. 

Glastres Beach nu are dimensiuni generoase, insa este apreciata pentru apa limpede si curata a marii, pentru parcarea sa generoasa si pentru accesul usor. 

Hai cu noi intr-o scurta calatorie virtuala pana la Glastres Beach si nu uita sa arunci o privire si pe site-ul nostru, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Grecia 🙂

Unde se afla Glastres Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Intre centrul statiunii Palio si plaja Glastres sunt doar 500 metri, distanta ce poate fi parcursa in circa 2 minute cu masina sau in 8 minute pe jos, intr-o plimbare lejera. 

Din orasul Kavala si pana la aceasta plaja, distanta este de aproximativ 8,6 kilometri (in jur de 16-18 minute cu masina, intr-o zi de vara cu trafic moderat). 

In zona din spatele plajei Glastres se remarca o parcare generoasa, cu locuri gratuite. 

Intre Kavala si Palio circula si autobuzele locale KTEL Kavalas, al caror program actualizat poate fi consultat pe acest site, selectand traducerea in limba engleza.

Distante catre Glastres Beach din alte statiuni:

  • distanta Nea Iraklitsa – Glastres Beach: 6,9 kilometri
  • distanta Nea Peramos – Glastres Beach: 10,2 kilometri
  • distanta Ammolofoi – Glastres Beach: 13,3 kilometri

Cum arata Glastres Beach si ce servicii sunt disponibile aici

Plaja Glastres are dimensiuni medii si este formata dintr-un nisip fin, deschis la culoare. Panta de intrare in mare este lina, motiv pentru care Glastres este considerata o plaja potrivita si pentru familiile cu copii. 

In partea dreapta a plajei cum privesti marea, exista pietre la intrarea in apa, in timp ce in partea stanga, accesul se face de pe nisip. 

Glastres Beach are serviciu de salvamar, dus, cabina de schimb, dar si umbrele din lemn si paie, instalate de catre autoritati. 

Daca nu prinzi loc sub una dintre aceste umbrele, e bine de stiut ca in extremitatea stanga a plajei exista o serie de stanci care ofera umbra naturala pana in jurul pranzului. 

Nu exista beach bar amenajat pe plaja Glastres, asadar, poti veni cu propriile gustari si racoritoare. 

In zona din spate au fost amplasate mai multe cosuri de gunoi, asadar, asigura-te ca lasi locul in urma ta cel putin la fel de curat precum l-ai gasit 🙂 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Glastres Beach 

Pentru ca are dimensiuni micute si pentru ca a capatat, de-a lungul timpului, destul de multa popularitate, Glastres Beach poate avea tendinta de a se aglomera in miez de vara (in intervalul iulie-august). 

Plaja este frecventata cu precadere de catre acei turisti cazati in hotelurile si vilele de pe fundal, insa gratie parcarii sale destul de generoase, este usor accesibila si tentanta si pentru ceilalti turisti din zona Palio – Kavala. 

De aceea, daca ai ales sa-ti faci vacanta aici in plin sezon, iti recomandam sa vii la Glastres Beach la primele ore ale diminetii. 

Altfel, perioade bune pentru o escapada in zona raman si sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie, cand atat Glastres, cat si alte plaje frumoase din imprejurimi vor fi mai libere. 

Alte plaje apropiate de Glastres Beach 

Daca ti-ai pus in gand sa explorezi tot ce are mai bun de oferit aceasta zona in materie de plaje, trebuie sa stii ca la distante mici fata de Glastres mai intalnesti si urmatoarele: 

Plaja Palio este plaja centrala a acestei statiuni, fiind localizata la cateva sute de metri departare de Glastres, in partea dreapta cum privesti marea. 

Este formata din acelasi nisip fin si are mai multe segmente. Unele portiuni sunt organizate cu sezlonguri si umbrele, in timp ce altele sunt libere. 

Plaja Batis, care este administrata de complexul de recreere cu acelasi nume, se afla la 3,8 kilometri departare de Glastres Beach. Poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Camping Batis Beach”, iar taxa de intrare este de 2 euro/persoana. 

In zona din spatele plajei gasesti restaurante, dusuri, toalete, iar comparativ cu alte plaje din Kavala, preturile practicate la Batis ar fi mai scazute. 

sursa foto Facebook Batis Multiplex Kavala

Plaja Nea Iraklitsa mai poate fi un loc bun pentru relaxare la malul marii. Se intinde pe aproximativ 2 kilometri in lungime si este premiata cu distinctia Blue Flag. 

Cea mai mare parte a sa este neorganizata, insa si aici exista o serie de segmente cu sezlonguri si umbrele de inchiriat. 

In loc de concluzie

Glastres Beach este una dintre plajele comode, aflate la indemana celor cazati in statiunea Palio, insa este usor de accesat si din alte directii precum Kavala sau Nea Iraklitsa, fiind apreciata pentru curatenie, simplitate si buna organizare. 

Iti dorim sa te bucuri de o experienta pe masura asteptarilor in timpul vizitei tale la Glastres Beach si iti reamintim sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?