Relaxare la malul marii, in apropierea orasului: ce sa stii despre Kalamitsa Beach Kavala

Situata la o distanta confortabila in raport cu centrul Kavalei, Kalamitsa Beach reprezinta o alegere destul de populara pentru acei turisti care nu vor sa se indeparteze prea tare de perimetrul urban al orasului. 

Te invitam sa descoperi care sunt plusurile si minusurile plajei Kalamitsa in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Grecia!

Unde este Kalamitsa Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Kalamitsa poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Paralia Kalamitsa” si se afla la circa 3 kilometri departare de orasul Kavala, in directia Palio. 

Kalamitsa Beach deserveste partea de vest a orasului si este vizitata atat de catre localnici, cat si de catre turistii cazati in Kavala sau in statiuni invecinate precum Palio, Nea Iraklitsa, Nea Peramos. 

Exista locuri de parcare gratuite in spatele plajei. 

Se poate ajunge aici si cu autobuzele locale KTEL Kavalas, respectiv cu liniile 4 si 8, care au statie tot in spatele plajei. Programul acestora si tarifele actualizate pot fi verificate pe acest site, selectand traducerea in limba engleza. 

ATENTIE: Nu confunda plaja Kalamitsa din Kavala cu plaja Kalamitsa din insula Skyros si nici cu plajele Kalamitsi din Lefkada si Sithonia. Sunt total diferite din punct de vedere al aspectului si sunt situate la sute de kilometri distanta. 

Distante catre Kalamitsa Beach din alte statiuni:

  • distana Palio – Kalamitsa Beach: 5,5 kilometri
  • distanta Nea Iraklitsa – Kalamitsa Beach: 11,8 kilometri
  • distanta Nea Peramos – Kalamitsa Beach: 15 kilometri 
  • distanta Nea Karvali – Kalamitsa Beach: 18 kilometri 

Cum arata Kalamitsa Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja 

Kalamitsa are o lungime de aproximativ 700-800 metri si se distinge printr-un aspect ingust, ceea ce o face sa fie relativ aglomerata in miez de vara.

Este formata din nisip fin, de culoare aurie, iar cea mai mare parte a sa este libera, fiind administrata de catre autoritatile locale. 

Au fost instalate umbrele din lemn si trestie chiar la malul marii, insa trebuie sa ajungi destul de devreme pentru a prinde loc liber, mai ales daca vii aici in miez de vara. 

Pe fundal, au fost plantati palmieri ce ofera umbra naturala, iar plaja este dotata si cu serviciu de salvamar, cabine de schimb (care nu se afla in cele mai bune conditii), dusuri si cosuri de gunoi. 

Intrarea in mare are o panta lina spre medie, iar Kalamitsa Beach ofera si acces pentru persoanele cu probleme de mobilitate. 

Fundul marii este format din nisip catre extremitatile plajei, insa pe portiunea centrala, la circa 4-5 metri departare de mal, exista o placa stancoasa. Se recomanda sa porti acea incaltaminte speciala daca alegi sa intri in apa pe aici (atentie si la aricii de mare). 

In partea stanga a plajei cum privesti marea se afla o taverna/beach bar, iar in dreptul acesteia gasesti si o portiune cu sezlonguri si umbrele de inchiriat. 

In micul port din extremitatea stanga exista serviciu de inchirieri ambarcatiuni. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kalamitsa Beach 

Din punct de vedere al pozitionarii si al accesului, putem spune ca plaja Kalamitsa este o plaja la care se poate ajunge usor. Este apropiata de centru, aflata chiar langa drumul principal de coasta, cu parcare gratuita si statie de autobuz in spate. Toate aceste aspecte o fac insa sa fie si destul de aglomerata, mai ales in intervalul iulie-august, cand Kavala primeste cel mai mare flux de turisti. 

Daca ai ales sa-ti faci vacanta in zona in aceasta perioada, e bine sa vii la Kalamitsa la primele ore ale diminetii (cam pana in ora 10.00 AM). 

Tot atunci se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi in atmosfera, dar si cea mai calda apa a marii (cu o medie de 25 grade). 

Perioade mai libere si cu temperaturi mai blande sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In aceste cazuri, apa marii poate atinge valori intre 19-22 grade (mai – iunie), respectiv intre 20-23 grade (septembrie – octombrie), insa nu vei intampina prea multe probleme cu spatiul de desfasurare pe plaja. 

Alte plaje apropiate de Kalamitsa Beach 

Faci parte din randul acelor turisti care si-au propus sa viziteze in fiecare zi o alta plaja, insa in acelasi timp nu ai vrea sa te indepartezi prea tare de orasul Kavala? La distante acceptabile fata de Kalamitsa mai poti sa te bucuri de mare si de soare la:

Plaja Batis se afla la doar 1 kilometru departare de Kalamitsa. Face parte din cadrul unui complex autonom si are un aspect mai lat, alaturi de organizare cu sezlonguri si umbrele, piscine si alte servicii. 

Se plateste taxa de acces la intrare (circa 2 euro/adulti, 1 euro/copii) si este deschisa vizitatorilor intre 09:00 – 19:00. 

sursa foto Facebook Batis Multiplex Kavala

Plaja Rapsani poate fi o alta varianta buna de plaja daca esti cazat chiar in orasul Kavala. Este localizata la  3,1 kilometri de Kalamitsa, mai aproape de zona centrala a Kavalei, fiind administrata tot de catre autoritatile locale. 

Are un aspect ceva mai lat si este formata dintr-un nisip grosier, iar in apropiere poti vizita Muzeul Maritim Kavala, dar si Muzeul Arheologic al orasului. 

Plaja Perigiali se afla in stanga portului principal din Kavala, la o distanta de circa 7,3 kilometri departare de Kalamitsa. Este mult mai generoasa in dimensiuni si are atat segmente libere, cat si segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele ce pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la beach baruri. 

Perigiali ofera parcare gratuita in imediata apropiere, acces pentru persoanele cu dizabilitati, cabine de schimb, dusuri si serviciu salvamar. 

In loc de concluzie

Kalamitsa Beach este doar una dintre plajele urbane din Kavala, ideala pentru cei care aleg sa se cazeze in apropiere sau pentru cei care vor sa viziteze atractiile orasului, urmand ca mai apoi sa se relaxeze la malul marii. 

In incheiere, iti reamintim ca la noi pe site ti-am pregatit unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?