Keramoti Beach, plaja din Grecia cu vedere frontala catre insula Thassos

La doar 700 metri departare de portul Keramoti, o fasie lunga, nisipoasa si bine organizata primeste vizitatori din toate colturile lumii si ofera o priveliste splendida catre insula Thassos

Keramoti Beach se intinde pe mai bine de 3 kilometri si este premiata cu distinctia Blue Flag. Poate fi una dintre plajele aflate la indemana ta daca alegi sa-ti faci vacanta in zona Kavala sau in insula Thassos. 

Te invitam sa descoperi mai multe amanunte despre Keramoti Beach in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia.

Localizare Keramoti Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni si orase 

Aceasta plaja se afla la doar 700 metri departare de portul din Keramoti (circa 10 minute de mers pe jos) si la aproximativ 850 de metri de centrul acestui oras, aflat la sud-est de Kavala. 

Este orientata catre insula Thassos si poate fi reperata pe Google Maps cu denumirile “Keramoti Beach”, “Paralia Keramotis”. 

Din Kavala si pana aici sunt 38 de kilometri, distanta care poate fi parcursa cu masina in aproximativ 40 de minute. Daca urmeaza sa te cazezi in Kavala si vrei sa vii pana la aceasta plaja cu transportul public local, cele doua orase sunt conectate prin curse regulate, iar programul autobuzelor KTEL Kavalas poate fi consultat pe acest site

HINT: Daca ai plecat din Romania catre insula Thassos cu masina, ti-ar putea fi de folos informatiile din acest articol: Drumul spre Thassos. Distanta Bucuresti Thassos si cel mai scurt drum pana in aceasta insula greceasca

Distante catre Keramoti Beach din alte statiuni si orase:

  • distanta Xanthi – Keramoti Beach: 57 kilometri
  • distanta Palio – Keramoti Beach: 50 kilometri
  • distanta Nea Iraklitsa – Keramoti Beach: 59 kilometri
  • distanta Nea Peramos – Keramoti Beach: 61 kilometri

Cum arata Keramoti Beach. Servicii disponibile la plaja

Keramoti Beach are o lungime de aproximativ 3 kilometri si este formata din nisip. Are un aspect foarte lat in zona centrala si este in general caracterizata de o atmosfera linistita, potrivita pentru acei turisti care au in plan sa se relaxeze la malul marii. 

In capatul dinspre port (dreapta, cum te uiti la mare) poarta denumirea de Ammoglossa Beach si are un aspect salbatic, alaturi de o forma aparte, rotunjita. 

Pe partea centrala, Keramoti Beach este impartita in mai multe segmente, unele organizate cu sezlonguri si umbrele (de regula, in zonele mai late). Beach Bar Paralia si Ammos Beach Bar sunt doua dintre cele mai cunoscute. 

In general, sezlongurile se pot ocupa in schimbul consumatiei de la barul din spate. Se poate intampla sa existe o consumatie minima impusa sau nu, in functie de locatia aleasa si de perioada in care vii aici. 

Keramoti Beach este frecventata adesea si de catre familiile cu copii. Intrarea in mare are o panta lina spre medie, iar faptul ca exista servicii si facilitati in apropiere reprezinta un avantaj. 

Pe portiunea din spatele plajei exista o padure de pini, care desparte fasia de nisip de zona cu unitati de cazare, magazine si alte servicii. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Keramoti Beach

Plaja Keramoti este o plaja populara (cele peste 1000 de recenzii acumulate pe Google confirma acest lucru). Cu toate acestea, este in general mult mai aerisita (gratie intinderii generoase) si mai linistita comparativ cu plajele din zona Kavala. 

Desigur, in intervalul iulie-august, adica in plin sezon, Keramoti Beach devine mai intens vizitata. Nu vei intalni totusi situatia in care sa nu ai unde sa te asezi. 

Daca preferi perioadele mai degajate, poti alege sa-ti faci vacanta in zona fie la final de mai – inceput de iunie, fie la final de septembrie – inceput de octombrie. 

Daca la inceput de vara, apa marii poate atinge temperaturi intre 20-22 de grade, lucrurile stau ceva mai bine la acest capitol la inceput de toamna, cand apa marii inregistreaza valori intre 23-25 grade. 

Alte plaje apropiate de Keramoti Beach 

Daca vrei sa explorezi si alte locuri frumoase de la malul marii, la distante rezonabile fata de Keramoti, te mai poti orienta catre:

Plaja Timari se afla la aproximativ 18 kilometri departare, intr-o zona fara infrastructura, mai putin turistica. 

Are aspect salbatic, este formata tot din nisip, insa are pietre pe alocuri. Nu este organizata cu sezlonguri si umbrele, iar in zona din spate exista spatiu pentru campare, dar si o micuta cantina. 

Plaja Nea Karvali este localizata la 26 kilometri departare de Keramoti Beach, in directia Kavala. Are un aspect mai ingust, insa o intindere generoasa si mai multe restaurante, cafenele si unitati de cazare in zona din spate. 

Plajele din apropierea orasului Kavala: plaja centrala Kavala, plaja Rapsani si ceva mai indepartata plaja Batis mai pot fi variante la care sa ajungi intr-un timp acceptabil. 

sursa foto Facebook Batis Multiplex Kavala

In loc de concluzie

Keramoti Beach este o plaja numai buna de explorat in drum spre Thassos sau dupa ce te intorci din aceasta insula greceasca, dar si daca esti cazat in zona Kavala. Este spatioasa, bine organizata si potrivita tuturor tipurilor de turisti. 

Ai vizitat deja plaja din Keramoti? Asteptam cu interes impresiile tale de la fata locului, iar daca ti-am starnit apetitul pentru concediile pe taram grecesc, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?