Despre Nea Iraklitsa Beach, o plaja premiata Blue Flag din zona Kavala

Plaja Nea Iraklitsa din regiunea Kavala, nordul Greciei, este una dintre cele mai apreciate gratie farmecului sau aparte si a atmosferei relaxante. Are cateva segmente amenajate, dar si foarte mult spatiu pentru cei care prefera plajele libere, a fost premiata cu distinctia Blue Flag in repetate randuri, iar in cele ce urmeaza te invitam sa-i descoperi caracteristicile mai amanuntit. 

Totodata, pentru ca ne-am facut un obicei din a organiza concedii reusite de mai bine de 15 ani, la noi pe site te intampinam si cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia.

Localizare Nea Iraklitsa Beach si distante din alte statiuni

Plaja Nea Iraklitsa se desfasoara in dreptul statiunii cu acelasi nume, intr-un golf cu ampla deschidere catre mare, la aproximativ 13,9 kilometri departare de orasul Kavala. 

Din Kavala si pana aici se poate ajunge cu masina in aproximativ 25 minute, insa daca vrei sa folosesti transportul public local, e bine de stiut ca Nea Iraklitsa si Kavala sunt conectate si prin traseele autobuzelor KTEL Kavalas. Programul curselor si tarifele actualizate pot fi verificate aici

Exista locuri de parcare gratuite in zona din spatele plajei. 

Distante catre Nea Iraklitsa Beach din alte statiuni:

  • distanta Palio – Nea Iraklitsa Beach: 5,2 kilometri 
  • distanta Nea Peramos – Nea Iraklitsa Beach: 5,1 kilometri
  • distanta Ammolofoi – Nea Iraklitsa Beach: 8 kilometri

Cum arata Nea Iraklitsa Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Nea Iraklitsa isi bucura vizitatorii cu o plaja centrala formata din nisip, ce se intinde pe aproximativ 2 kilometri lungime. Daca in anii trecuti, Nea Iraklitsa Beach era mai intens amenajata cu sezlonguri si umbrele, in prezent (vara lui 2024), turistii care au vizitat-o relateaza ca plaja dispune de mai multe portiuni libere, cu aspect salbatic. 

Exista totusi si segmente organizate, in partea mai apropiata de centrul statiunii.

Plaja Nea Iraklitsa a fost premiata ani la rand cu distinctia Blue Flag, iar in zona din spate ofera acces rapid la restaurante, taverne, cafenele si unitati de cazare. 

Pe unele portiuni de la intrarea in mare pot exista pietre, motiv pentru care se recomanda acea incaltaminte speciala. 

In unele veri, aici poate fi amenajat si un mic parculet acvatic, cu atractii gonflabile, amplasate direct pe apa marii. 

Plaja ofera o priveliste frumoasa catre micuta insula Vrachonisída Xeronísi. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Nea Iraklitsa Beach

Spre deosebire de alte plaje din zona (Ammolofoi, plajele mai apropiate de Kavala, etc.), Nea Iraklitsa nu este atat de aglomerata, nici macar in plin sezon. 

Locul este in general potrivit acelor turisti care prefera concediile linistite, axate pe relaxare, iar atmosfera isi face simtita prezenta si in apropierea malului marii. 

Totusi, este posibil ca in intervalul iulie-august, si Nea Iraklitsa sa primeasca un numar mai mare de vizitatori, insa gratie dimensiunilor sale generoase, nu credem ca s-ar putea pune problema sa nu ai unde sa te asezi. In aceasta perioada, apa marii atinge valori medii de circa 25 grade. 

Daca preferi sa-ti faci vacanta in extrasezon (sfarsit de mai – inceput de iunie sau sfarsit de septembrie – inceput de octombrie), vei intalni Nea Iraklitsa Beach si mai libera, iar apa marii are sanse mari sa fie inca buna pentru baie (mai ales in ceea ce priveste inceputul de toamna). 

In plus, preturile la cazare vor fi mai prietenoase cu buzunarul. 

Alte plaje apropiate de Nea Iraklitsa Beach

Intreaga zona Kavala a fost binecuvantata cu peisaje si plaje minunate, iar la distante rezonabile fata de Nea Iraklitsa, mai poti vizita si urmatoarele locuri incantatoare localizate chiar la malul marii: 

Plaja Psatha se afla la 2,7 kilometri distanta de Nea Iraklitsa, in directia Nea Peramos. Este formata din nisip, are dimensiuni micute si amenajare cu sezlonguri si umbrele. Psatha este marginita de stanci, are un beach bar in zona din spate si este in general caracterizata de o apa a marii foarte limpede, in nuante turcoaz. 

Plaja centrala din Nea Peramos este localizata la 4,7 kilometri departare de Nea Iraklitsa, se intinde pe aproximativ 3 kilometri in lungime si are un aspect mai ingust, exceptand zona centrala.

Are organizare cu sezlonguri, beach baruri si restaurante, iar panta de intrare in mare este lina, ceea ce inseamna ca plaja este adesea frecventata si de catre familiile cu copii. 

Plaja Vrasidas, cu aspect salbatic, se afla dupa Nea Peramos, la circa 9 kilometri departare de Nea Iraklitsa. Are forma de semicerc si este alcatuita din nisip, insa in cele mai multe dintre cazuri nu are amenajare cu sezlonguri. In apropierea sa este deschis un mic restaurant (Kantina Ellin). 

ATENTIE la drumul de acces catre Vrasidas, daca ai masina cu garda joasa. E posibil ca pe ultima portiune de drum sa intampini dificultati. 

Plaja Ammolofoi este poate cea mai cunoscuta din zona. Are o intindere foarte generoasa, o multitudine de zone amenajate cu sezlonguri si umbrele, dar si segmente libere. Panta de intrare in mare este lina spre medie. 

Intre Ammolofoi si Nea Iraklitsa Beach sunt aproximativ 8 kilometri de parcurs. 

In loc de concluzie

Nea Iraklitsa este una dintre plajele curate, bine intretinute si amenajate partial din zona Kavala, iar o vizita aici poate fi pe placul celor care cauta sa se bucure de mare si de soare intr-un cadru cat mai relaxant. 

Speram ca vizita la Nea Iraklitsa Beach sa fie pe masura asteptarilor tale si iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?