Nea Karvali, un refugiu de liniste si traditie din apropierea orasului Kavala

Nea Karvali este numele unei statiuni mai putin cunoscute din zona Kavala, ideala pentru cei care prefera sa se bucure de mare si de soare intr-un loc lipsit de aglomeratie, insa incarcat de traditii si de peisaje naturale superbe. 

Cu o comunitate locala calda si primitoare, Nea Karvali poate fi destinatia perfecta de vacanta daca intentionezi sa te cazezi in imediata apropiere a Kavalei, intr-un loc care reuseste sa-si pastreze autenticitatea. 

Hai cu noi intr-o scurta calatorie virtuala pana in Nea Karvali pentru a-i descoperi principalele caracteristici si nu uita sa intri si la noi pe site, pentru a vedea unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Grecia.

Ce sa stii despre Nea Karvali 

Situata in nordul Greciei, la doar cativa kilometri est de marele oras Kavala, statiunea Nea Karvali este la origini sat pescaresc, transformat in timp intr-o destinatie de vacanta foarte potrivita celor care cauta relaxare. 

In Nea Karvali nu vei intalni forfota, aglomeratie, hoteluri de lant si nici atmosfera tipica a unei statiuni populare, ci mai degraba acea serenitate de care ai nevoie pentru a te odihni asa cum se cuvine in timpul unei vacante in Grecia. 

Majoritatea locuitorilor din Nea Karvali sunt descendenti  ai grecilor capadocieni sositi pe aceste meleaguri din Karvali Turcia, in timpul schimbului de populatie greco-turc din 1924. Refugiatii au adus cu ei moastele lui Agios Grigorios o Theologos (Sfantul Grigorie Teologul) si au construit biserica cu acelasi nume, ce poate fi vizitata in prezent in centrul asezarii.

Muzeul de istorie si etnologie, numeroaselor festivaluri si sarbatori organizate pe parcursul anului, expozitiile de artizanat local si alte traditii bine pastrate fac din Nea Karvali un loc cat de poate de autentic in care sa-ti petreci vacanta. 

Statiunea se remarca totodata si printr-o plaja lunga, nisipoasa, care se pastreaza neaglomerata chiar si in varf de sezon. 

Unitatile de cazare sunt pentru toate preferintele si pentru toate buzunarele, iar in statiune exista si zona de camping. 

La capitolul servicii, trebuie sa stii ca in Nea Karvali gasesti statii de autobuz, club sportiv, benzinarie, farmacie, oficiu postal, magazine alimentare, taverne si restaurante, baruri, patiserii – practic, cam tot ce ai putea avea nevoie pentru o experienta relaxanta in timpul concediului tau in Grecia. 

Localizare Nea Karvali, cum ajungi si distante din alte statiuni 

Nea Karvali se afla la 10 kilometri est de centrul orasului Kavala, iar drumul intre cele doua poate fi parcurs in aproximativ 15 minute. Kavala si Nea Karvali sunt conectate si prin traseele autobuzelor locale KTEL Kavalas, iar tarifele si programul actualizat pot fi verificate pe acest site, selectand traducerea in limba engleza. 

Cel mai apropiat aeroport de Nea Karvali este Aeroportul International Kavala, localizat la doar 16 kilometri departare, insa majoritatea romanilor care-si fac vacantele in zona Kavala aleg varianta transportului cu masina, caci distanta fata de casa este una rezonabila. 

Intre Bucuresti si Nea Karvali sunt 557 kilometri, pe cel mai scurt traseu, cel cu iesire din tara pe la Giurgiu – Ruse, traversarea Bulgariei si intrare in Grecia pe la vama Makaza. In medie, drumul pana aici cu plecare din Bucuresti dureaza in jur de 8 ore si 10 minute, fara sa luam in calcul timpul de asteptare de la punctele de trecere frontiera si eventualele opriri pe traseu. 

Distante pana in Nea Karvali din alte orase si statiuni: 

  • distanta Salonic – Nea Karvali: 163 kilometri
  • distanta Asprovalta – Nea Karvali: 92 kilometri
  • distanta Komotini – Nea Karvali: 86 kilometri 
  • distanta Palio – Nea Karvali: 24,5 kilometri
  • distanta Nea Iraklitsa – Nea Karvali: 30 kilometri
  • distanta Nea Peramos – Nea Karvali: 32 kilometri

Vremea in Nea Karvali si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Spre deosebire de alte statiuni mai populare din zona Kavala, Nea Karvali se pastreaza mai degajata chiar si in plin sezon. Nu este la fel de cunoscuta si nu are o viata de noapte activa, fiind potrivita, asa cum spuneam si anterior, acelor turisti care prefera vacantele relaxante. 

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in Nea Karvali in intervalul iulie-august, atunci cand media maximelor atinge in jur de 30 de grade, iar apa marii are valori medii de 25 de grade. 

Daca vrei si mai multa liniste de atat, alaturi de preturi mai avantajoase la cazare, poti veni in Nea Karvali la inceput de iunie sau la final de septembrie. 

Temperatura medie a apei marii in zona Nea Karvali, in sezon si in extrasezon: 

  • mai – 19 grade
  • iunie – 22 grade
  • iulie – 24 grade
  • august – 25 grade
  • septembrie – 23 grade
  • octombrie – 20 grade

Cum este plaja in Nea Karvali si ce alte plaje exista in apropiere

Plaja Nea Karvali are o intindere generoasa, de cativa kilometri, fiind formata din nisip auriu, cu un aspect mai grosier pe unele portiuni. Este marginita in partea dreapta cum privesti marea de micutul port Nea Karvali si in partea stanga de gura de varsare a unui rau in Marea Egee. 

In mare parte, Nea Karvali Beach este o plaja libera, insa exista si cateva umbrele de lemn amplasate de catre autoritatile locale, alaturi de unele mici segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, in dreptul beach barurilor. 

sursa video Youtube Simon Kranz 

De la plaja ai acces usor la cateva baruri si restaurante localizate aproape de malul marii. 

Daca vrei sa vizitezi si alte plaje aflate la distante rezonabile, te mai poti orienta rapid catre plaja Perigiali din Kavala (la 7 kilometri), catre plaja urbana Rapsani (la 11 kilometri) sau catre plajele Kalamitsa si Batis. 

Plaja Perigiali

Unde te cazezi in Nea Karvali 

Variantele de cazare din Nea Karvali satisfac o gama variata de preferinte. Cele mai multe unitati sunt de tip vile cu apartamente (majoritatea fiind dotate cu chicineta), cateva hoteluri, vile de inchiriat integral, dar si bungalow-uri si chiar zone de camping. 

Spre deosebire de statiunile mai cunoscute, Nea Karvali se remarca si prin preturi mai accesibile la cazare. 

In general, marea majoritate a unitatilor de cazare ofera regim self catering, cu doar cateva variante care au mic dejun inclus. Din statiune lipsesc hotelurile mari, de lant si implicit variantele de cazare cu demipensiune/all inclusive. 

sursa video si captura foto articol Youtube Simon Kranz 

Ce poti sa faci in Nea Karvali 

Chiar daca este o statiune linistita, potrivita pentru vacantele mai statice, Nea Karvali are de oferit cate ceva si pentru acei turisti care au in plan sa exploreze imprejurimile. 

Plaja este principala atractie a statiunii, cu o serie de oportunitati pentru sporturi acvatice si zona portului din partea dreapta (de unde poti inchiria mici ambarcatiuni). 

Biserica Sfantul Grigorie Teologul este cel mai important obiectiv religios din statiune. Se afla la circa 650 metri departare de plaja si poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Holy Church of Saint Gregory the Theologian of Nea Karvali”. La interior, in partea stanga, se afla moastele Sf. Grigorie Teologul, depuse intr-o racla de argint. 

Restaurantele si tavernele din Nea Karvali sunt, de asemenea, cat se poate de apreciate. Printre locurile cu recenzii bune si foarte bune se numara To Ouzáki tis “Eleftherías”, Bougatsa “O Giorgos” (cu placinte si alte produse de patiserie), Gyros Snack Place“ Ta Soferakia” si altele. 

Daca-ti doresti sa faci mai multa miscare in timpul vacantei tale in Nea Karvali, iti recomandam sa explorezi imprejurimile la pas sau cu bicicleta. Dealurile din apropierea asezarii ofera o serie de trasee numai bune pentru drumetii. 

Atractiile istorice din Kavala se afla la doar cativa kilometri departare, iar printre cele mai cunoscute se numara Castelul din Kavala, Apeductul Kamares, centrul vechi al orasului, dar si o serie de muzee localizate central. 

In loc de concluzie

Nea Karvali poate fi una dintre destinatiile perfecte de vacanta daca-ti doresti sa evadezi din agitatia marilor orase si statiuni, intr-un loc linistit, cu o plaja buna, cu taverne traditionale si cu o serie de atractii pe care le poti vizita usor, fara sa petreci prea mult timp pe drum. 

Daca ai fost deja in Nea Karvali, asteptam cu interes sa ne impartasesti experienta ta, iar daca ti-am starnit apetitul pentru escapadele pe taram grecesc, te asteptam la noi pe site cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?