Relaxare si confort la Nea Peramos Beach, una dintre plajele din zona Kavala Grecia

La o distanta rezonabila fata de orasul Kavala, plaja din statiunea Nea Peramos poate fi una dintre variantele de luat in seama atata vreme cat cauti un loc bine amenajat in care sa te bucuri de mare si de soare. Este localizata in dreptul statiunii cu acelasi nume si ofera multe servicii si facilitati centrate pe zona malului marii, fiind adesea frecventata si de catre familiile cu copii. 

Descopera mai multe amanunte utile despre Nea Peramos Beach in continuare si intra la noi pe site pentru a vedea unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia.

Localizare Nea Peramos Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Nea Peramos se afla la o distanta de 18 kilometri pornind din Kavala, intr-un golf cu deschidere ampla spre mare. 

Daca esti cazat in orasul Kavala, pana aici ar trebui sa faci in jur de 30 de minute cu masina, insa e bine de stiut ca Nea Peramos si Kavala sunt conectate si prin sistemul de transport public (autobuzele locale KTEL Kavalas), al caror program actualizat poate fi accesat aici

Se parcheaza gratuit, in zona din spatele plajei, insa in miez de vara, se poate intampla sa gasesti loc de parcare ceva mai greu. Daca esti cazat chiar in Nea Peramos, iti recomandam sa vii la plaja pe jos 🙂 

Distante catre Nea Peramos Beach din alte statiuni:

  • distanta Palio – Nea Peramos Beach: 9,6 kilometri 
  • distanta Nea Iraklitsa – Nea Peramos Beach: 3 kilometri
  • distanta Ammolofoi – Nea Peramos Beach: 3,6 kilometri

Cum arata Nea Peramos Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Plaja statiunii Nea Peramos este formata din nisip, se intinde pe o lungime de circa 3 kilometri, insa are un aspect relativ ingust (exceptand segmentul central). Este amenajata, din loc in loc, cu sezlonguri si umbrele (zone administrate de barurile din spate), insa are si portiuni de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul.

Sezlongurile pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la bar. De-a lungul fasiei de nisip sunt amplasate si cateva cabine de schimb, dar si dusuri.  

In partea stanga a plajei cum te uiti la mare, nisipul are un aspect mai grosier, insa la circa 2 metri dupa ce intri in apa, devine cu mult mai fin. 

Nea Peramos Beach are o panta lina de intrare in mare, fiind potrivita pentru familiile cu copii si pentru acele persoane care nu stapanesc prea bine tainele inotului. Exista si serviciu de salvamar disponibil pe la jumatatea plajei, in sezon. 

Tot pe portiunea centrala a plajei se remarca si un loc de joaca pentru copii.  

In fata acestei plaje si la o distanta rezonabila de tarm troneaza micuta insula Petrani, la care unii dintre turisti ajung inot. Poate fi una dintre locatiile potrivite pentru snorkeling, caci malurile sale sunt stancoase, aspect ce favorizeaza prezenta unei vieti marine mai bogate. 

Nea Peramos poate fi considerata o plaja comoda pentru cei cazati in aceasta statiune si pentru cei care au nevoie de servicii si facilitati in imediata apropiere (restaurante, patiserii, mici magazine) cata vreme se relaxeaza la malul marii. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Nea Peramos Beach

Avand rol de plaja centrala a statiunii cu acelasi nume, Nea Peramos poate deveni mai intens vizitata in miez de vara. In intervalul iulie-august, aici se inregistreaza cele mai ridicate temperaturi, inclusiv in apa marii (care atinge valori de circa 25 de grade). 

Daca ai optat pentru o vacanta in aceasta perioada, e bine sa vii la Nea Peramos mai devreme (pana in ora 10.00 dimineata, daca vrei sa prinzi sezlong acolo unde-ti place). 

Perioade mai libere sunt inceputul lunii iunie (cand apa marii poate avea in jur de 22 de grade) sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie (apa marii are intre 21-23 grade). In aceste cazuri, Nea Peramos Beach ar trebui sa fie mult mai degajata, iar preturile la cazare mai prietenoase cu buzunarul.

Alte plaje apropiate de Nea Peramos Beach

Pentru ca nu poate fi numita neaparat cea mai aspectuoasa plaja din zona si nu este nici cea mai incapatoare, trebuie sa stii ca la distante mici fata de Nea Peramos mai poti explora si alte fasii de nisip frumoase. 

Plaja Vrasidas se afla la circa 5 kilometri departare de Nea Peramos. Este formata din nisip, are dimensiuni medii si este in general neamenajata, cu aspect salbatic. Drumul de acces pana la aceasta plaja poate fi ceva mai dificil pe ultima portiune, caci este din pamant si are denivelari (atentie daca ai masina cu garda joasa). 

In spatele plajei exista un restaurant (Kantina Ellin) cu preparate traditionale, peste si fructe de mare. 

Plaja Ammolofoi este, de departe, cea mai populara din zona. Are o lungime de mai bine de 3 kilometri, portiuni foarte late si o buna organizare cu sezlonguri si umbrele. Este formata din nisip fin in nuante aurii si are o intrare lina in mare. Aici vei intalni si un segment generos cu aspect salbatic, lipsit de amenajare. 

Intre Ammolofoi si Nea Peramos sunt 3,6 kilometri. 

Plaja Nea Iraklitsa este localizata la 4,5 kilometri departare de Nea Peramos. Are un aspect relativ similar, poate fi usor mai lata pe anumite portiuni, iar daca in anii anteriori era amenajata riguros cu sezlonguri si umbrele, in 2024, unii dintre turistii care au venit aici au relatat ca plaja avea mai putina organizare, cel putin in zona din partea stanga, cum privesti marea.

In loc de concluzie

Nea Peramos Beach este o plaja comoda pentru cei cazati in aceasta statiune si in general preferata de catre familiile cu copii si de catre cei care vor sa aiba la indemana mai multe servicii si facilitati. 

Daca ai vizitat aceasta plaja recent, asteptam cu interes sa ne impartasesti experienta ta si alte informatii actualizate de la fata locului. 

Desigur, iti reamintim ca la noi pe site poti sa descoperi unele dintre cele mai tentante oferte vacante Grecia, apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?