Ofrynio Beach, una dintre plajele apreciate dintre Salonic si Kavala

Daca urmeaza sa calatoresti intre orasele Salonic si Kavala si intentionezi sa faci o scurta oprire relaxanta la malul marii, e posibil sa rezonezi cat se poate de bine cu particularitatile plajei Ofrynio. 

La Ofrynio Beach te asteapta o fasie de nisip generoasa, cu o atmosfera numai buna de vacanta si diferite oportunitati pentru activitati acvatice. 

Descopera in cele ce urmeaza mai multe amanunte utile despre vizita la Ofrynio Beach si intra la noi pe site pentru unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia.

Localizare Ofrynio Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Ofrynio se afla la 103 kilometri departare de Salonic si la 57 kilometri departare de Kavala, in golful Strymonian. Este atribuita statiunii Paralia Ofriniou si poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Ofryniou Beach”. Mai este cunoscuta si cu numele de Paralia Tuzla (plaja Tuzla sau Touzla). 

Plecand din Salonic cu masina, pana la Ofrynio ar trebui sa faci in jur de o ora si 10 minute pe drum, majoritatea traseului fiind parcurs pe autostrada. 

Din Kavala si pana la aceasta plaja, timpul petrecut pe drum este estimat undeva la circa 50 de minute. 

Exista locuri de parcare gratuite pe marginea drumului care trece prin spatele plajei, insa in plin sezon, se pot ocupa destul de repede. 

Distante pana la Ofrynio Beach din alte statiuni:

  • distanta Nea Iraklitsa – Ofrynio Beach: 45 kilometri
  • distanta Nea Peramos – Ofrynio Beach: 42 kilometri
  • distanta Kariani – Ofrynio Beach: 9,4 kilometri
  • distanta Asprovalta – Ofrynio Beach: 25 kilometri
  • distanta Stavros – Ofrynio Beach: 34 kilometri
  • distanta Ierissos – Ofrynio Beach: 82 kilometri
  • distanta Nikiti – Ofrynio Beach: 127 kilometri

Cum arata Ofrynio Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Fasia de nisip de la Paralia Ofrynio se intinde pe mai multi kilometri si are un aspect lat, avand atat segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, cat si foarte multe portiuni lipsite de organizare. 

Intrarea in mare are o panta lina spre medie la Ofrynio Beach, insa pe unele portiuni, pot fi intalnite pietre. De aceea, se recomanda sa ai la tine si acea incaltaminte speciala pentru apa. 

In cazul segmentelor amenajate cu sezlonguri, acestea se pot ocupa in schimbul consumatiei de la bar. 

La plaja exista si centre de sporturi acvatice, prin urmare, daca esti un impatimit al acestor activitati, vei gasi de unde sa inchiriezi echipament sau locuri in care sa te poti inscrie la diferite cursuri sau experiente. Gasesti si mici ambarcatiuni de inchiriat (hidrobiciclete, canoe, etc.).

Partea de est a plajei mai este cunoscuta si cu denumirea de Karianis Beach, iar unele portiuni ale fasiei lungi de nisip de la Paralia Ofrynio au preluat denumirile beach barurilor deschise pe fundal. 

In privinta restaurantelor si a cafenelelor localizate in zona din spate, vei intalni o paleta larga, printre cele mai apreciate numarandu-se Aíthrion, Paradiso si altele. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Ofrynio Beach

Desi este o plaja extrem de spatioasa, Ofrynio poate deveni ceva mai aglomerata in plin sezon, mai ales in cazul segmentelor amenajate cu sezlonguri si umbrele. Cele aproape 3500 de recenzii acumulate pe Google confirma faptul ca locul este unul destul de popular. 

In perioada iulie-august, statiunea primeste cel mai mare flux de vizitatori, iar daca alegi sa-ti faci vacanta atunci, sfatul nostru este sa vii la plaja Ofrynio pana in ora 10, pentru a gasi loc de parcare si loc pe sezlong acolo unde-ti convine. 

Tot in acest interval se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi, cu o medie a maximelor de aproximativ 30 de grade, dar si cea mai calda apa a marii (circa 25 grade). 

Daca preferi sa eviti aglomeratia si sa vizitezi plaja Ofrynio intr-o perioada mai degajata, poti veni aici fie la final de mai – inceput de iunie, fie la final de septembrie – inceput de octombrie. Preturile la cazare vor fi mai scazute, temperaturile mai placute si plaja mai libera 🙂 

Alte plaje apropiate de Ofrynio Beach 

In cazul in care ti-ai propus sa te cazezi chiar in zona Ofrynio Beach si sa explorezi si alte plaje frumoase din vecinatate, la distante rezonabile te mai asteapta si: 

Plaja Karianis este practic o continuare a plajei Ofrynio, in partea stanga cum privesti marea. Are un aspect mai ingust, fiind formata din nisip, cu pietricele la intrarea in mare. 

Si in acest caz exista atat segmente organizate cu sezlonguri si umbrele (ce pot fi ocupate in schimbul consumatiei), cat si foarte mult spatiu liber. 

Plaja Ammolofoi este ceva mai indepartata, la 40 kilometri de Ofrynio, in directia Kavala. O mentionam aici, intrucat este una dintre cele mai populare plaje din zona Kavala si totodata una dintre cele mai generoase din punct de vedere al dimensiunilor. 

Ammolofoi este foarte bine organizata, are o multime de segmente cu sezlonguri si umbrele, este formata din nisip si premiata cu distinctia Blue Flag. Apa marii se remarca prin acea nuanta de turcoaz in apropierea malului. 

Plaja Vrasidas se afla la 45 kilometri de Ofrynio Beach, mai sus de Ammolofoi. Formata din nisip si ascunsa intr-un golfulet ferit de vant, Vrasidas are un aspect salbatic, usor exotic.

Este in general lipsita de organizare, iar in partea de sus este deschis un restaurant (Kantina Ellin). 

In loc de concluzie

Ofrynio Beach este o plaja buna la care poti sa te opresti usor daca strabati drumul dintre Salonic si Kavala. Este potrivita tuturor categoriilor de turisti, celor care vor sa-si aseze prosopul direct pe nisip, celor care vor sa se relaxeze intr-o zona amenajata, familiilor cu copii, practicantilor de sporturi acvatice. 

Daca ai vizitat deja plaja Ofrynio, asteptam cu interes sa ne impartasesti experienta ta, iar daca ti-am starnit apetitul pentru concediile pe taram grecesc, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tari oferte vacante Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?