Despre Palio, statiunea cunoscuta si drept “Saint Tropez-ul din zona Kavala”

La doar cativa kilometri vest de centrul orasului Kavala se afla una dintre micutele statiuni care combina perfect farmecul traditional al satului grecesc cu o infrastructura turistica moderna. Este vorba despre Palio, sau Palio Tsifliki, asa cum mai este cunoscuta. 

Palio poate fi una dintre destinatiile ideale de vacanta pentru cei care vor sa se cazeze cat mai aproape de Kavala, intr-un cadru cat se poate de linistit si bine organizat. 

Te invitam sa descoperi, in continuare, mai multe amanunte despre caracteristicile statiunii Palio, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Grecia.

Ce sa stii despre Palio Kavala

Palio nu este o statiune turistica tipica, in care sa gasesti promenada si acea atmosfera vibranta pe timp de vara. Aceasta asezare este practic o extensie a orasului, construita in stil amfiteatru, unde o parte dintre localnicii din Kavala vin sa se relaxeze la final de saptamana, alaturi de turisti din toate colturile lumii.  

In Palio exista o serie de proprietati de lux, case de vacanta impresionante, cu gradini frumos amenajate, piscine si iesire la mare, unele dintre acestea fiind inchiriate pe timp de vara. 

Din aceste considerente, fasia de coasta din vestul orasului a primit si denumirea de “Saint Tropez al Kavalei”. 

Unitatile de cazare sunt mai pretentioase, insa exista si variante mai prietenoase cu buzunarul. Unele vile si hoteluri ofera si segment de plaja privata. 

Plja din Palio este nisipoasa si are o intrare lina in mare. Are un aspect fragmentat, cu portiuni libere pe anumite segmente si organizare cu sezlonguri si umbrele pe altele. 

In statiune exista benzinarie, biserica, farmacie, taverne traditionale, beach baruri, cateva mici magazine alimentare, statie de autobuz si alte servicii. 

Unde se afla Palio, cum ajungi si distante din alte statiuni

Palio este localizata la circa 9 kilometri vest departare de centrul orasului Kavala, iar drumul cu masina intre cele doua poate fi parcurs in aproximativ  15 minute. 

Intre Palio si Kavala poti circula si cu autobuzele locale KTEL Kavalas, iar programul actualizat al curselor, dar si tarifele, pot fi verificate pe acest site, selectand traducerea in limba engleza. 

Cel mai apropiat aeroport de statiunea Palio este Aeroportul International Kavala, situat la 44 kilometri. 

Majoritatea romanilor care viziteaza zona Kavala vin aici cu masina, pentru ca distanta este una acceptabila. Traseul cel mai scurt Bucuresti – Palio masoara 577 kilometri si poate fi parcurs in aproximativ 8 ore si 40 de minute, fara sa luam in calcul eventualele opriri de pe drum si timpul de asteptare in punctele de trecere frontiera. 

Distante pana in Palio din alte statiuni si orase:

  • distanta Salonic – Palio: 145 kilometri
  • distanta Asprovalta – Palio: 76 kilometri
  • distanta Komotini – Palio: 108 kilometri 
  • distanta Nea Karvali – Palio: 19 kilometri
  • distanta Nea Iraklitsa – Palio: 6,7 kilometri
  • distanta Nea Peramos – Palio: 10 kilometri

Vremea Palio si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Intreaga zona Kavala este caracterizata de un climat mediteranean, iar in Palio, cele mai ridicate temperaturi, dar si cel mai mare flux de turisti se inregistreaza in intervalul iulie-august. 

Media maximelor in aceasta perioada atinge 30 de grade, iar apa marii atinge valori medii de circa 25 de grade. 

Pentru ca nu vei intalni aici agitatia specifica statiunilor mai dezvoltate, Palio poate fi o destinatie de vacanta buna si pentru mijlocul verii. 

Totusi, daca preferi sa te bucuri de plaja si de atmosfera linistita asa cum se cuvine, o idee poate fi sa vii in Palio fie la final de mai – inceput de iunie, fie la final de septembrie – inceput de octombrie. 

Temperaturile sunt, evident, mai scazute, plaja este mai degajata, iar preturile la cazare sunt mai mici. 

Temperaturi medii ale apei marii in Palio, in sezon si extrasezon: 

  • mai – 19 grade
  • iunie – 22 grade
  • iulie – 24 grade
  • august – 25 grade
  • septembrie – 23 grade
  • octombrie – 20 grade

Cum este plaja din Palio si ce alte plaje sunt in apropiere 

Plaja din Palio se intinde pe cativa kilometri in lungime si este formata din nisip. Are un aspect usor mai ingust si fragmentat, avand atat segmente libere, cat si segmente amenajate. 

Asa cum spuneam si anterior, exista unele unitati de cazare care ofera acces clientilor la o sectiune privata de plaja, amenajata cu sezlonguri si umbrele. Separat, sunt si alte portiuni organizate, unde sezlogurile si umbrelele pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la beach barurile de pe fundal.  

Intrarea in mare are o panta lina in zona Palio, iar plaja este dotata, din loc in loc, cu puncte de salvamar. Tot in Palio vei intalni si unele mici golfulete ascunse, cu plaja salbatica (pe unele portiuni pot exista pietre in apropierea malului). 

In partea stanga a statiunii cum privesti marea (asadar, in directia Kavala) exista un alt segment separat de plaja, cu denumirea de Glastres.

In acest caz, vei intalni o parcare generoasa in zona din spate, iar plaja este administrata de catre autoritatile locale. La malul marii au fost amplasate umbrelute de lemn (care se ocupa destul de repede in plin sezon), iar pe plaja exista dusuri, cabine de schimb, serviciu salvamar. 

Printre plajele apropiate de Palio se mai numara si plaja centrala din Nea Iraklitsa, plaja Batis, dar si plaja Kalamitsa

sursa foto Facebook Batis Multiplex Kavala

Unde te cazezi in Palio

Palio poate fi una dintre destinatiile de vacanta potrivite pentru tine daca te afli in cautarea unui loc mai pretentios in care sa-ti petreci zilele libere. Aici exista o serie de vile cu vedere superba catre mare, ce pot fi inchiriate integral, dar si cateva hoteluri bine cotate (cu acces la plaja privata, la piscina si la alte servicii si facilitati).

Separat, gasesti si apartamente de inchiriat (multe dintre acestea fiind dotate cu chicineta), dar si hoteluri mai prietenoase cu buzunarul (cotate cu 3 sau chiar si 2 stele). 

Cele mai multe dintre unitati sunt localizate aproape de plaja, majoritatea oferind regim de cazare de tip self catering, cu doar cateva variante care au mic dejun inclus sau demipensiune. 

Ce poti sa faci in Palio. Activitati si atractii in apropiere 

Statiunea Palio este considerata ideala pentru acei turisti care prefera vacantele mai statice, axate pe relaxare la plaja si multa odihna, insa daca faci parte din randul exceptiilor, iar latura exploratoare nu-ti da pace, vei avea si aici suficiente oportunitati de activitati. 

In Palio poti face snorkeling (pentru ca malul are unele portiuni mai stancoase, cu pietre pe fundul marii, aspect ce favorizeaza observarea mai buna a vietii marine). Daca vrei sa ramai tot in zona plajei, e bine sa stii ca tot aici vei avea oportunitatea de a inchiria mici ambarcatiuni pentru a pleca in excursii pe mare. 

Tavernele si restaurantele din Palio reprezinta, de asemenea, o alta atractie a locului. Printre cele mai apreciate se numara Taverna To Filaraki, Restaurant Kikabu, Taverna Kynigos si altele. 

Apropierea fata de orasul Kavala si ale sale obiective istorice poate fi un alt avantaj al celor cazati in Palio. La doar 15 minute de mers cu masina te asteapta Castelul din Kavala, Apeductul Kamares, centrul vechi al orasului, dar si numeroasele muzee si plajele urbane

In loc de concluzie

Palio poate sa-ti ofere conditiile ideale pentru o vacanta relaxanta in partea de nord a Greciei. Variantele bune de cazare, tavernele traditionale, plaja sa nisipoasa, dar si apropierea fata de paleta extrem de generoasa de atractii istorice din orasul Kavala – toate reprezinta motive pertinente pentru a te orienta catre aceasta destinatie. 

In incheiere, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Grecia, pe care le poti accesa rapid apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?