Despre Perigiali Beach Kavala, cea mai lunga plaja din apropierea centrului

Plaja Perigiali este una dintre cele mai intens vizitate din zona Kavala, in mod special de catre localnici si de catre acei turisti care aleg sa se cazeze chiar in oras. Este foarte usor de accesat si are de oferit cate ceva pentru fiecare tip de turist in parte, avand avantajul de a fi generoasa in dimensiuni si apropiata de atractiile principale din zona urbana. 

Hai cu noi intr-o scurta plimbare virtuala pana la Perigiali Beach Kavala si nu uita sa arunci o privire si pe unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia pe care le gasesti la noi pe site.

Localizare Perigiali Beach Kavala, cum ajungi si distante din alte statiuni 

Intai de toate, ne simtim datori sa atragem atentia ca plaja Perigiali din Kavala nu trebuie confundata cu plaja Perigiali din insula Lefkada.  Cele doua au un aspect complet diferit si sunt localizate la circa 550 kilometri departare una fata de cealalta. 

Prin urmare, daca vrei sa vezi pe internet mai multe imagini de la plaja abordata in acest articol, asigura-te ca alaturi cautarii tale si cuvantul “Kavala”. 

Plaja Perigiali se afla la doar 2 kilometri departare de centrul Kavalei si poate fi reperata pe Google Maps cu mai multe denumiri: “Perigiali Beach”, “Paralia Perigiali” si chiar cu numele de “Kavala Beach”, fiind considerata plaja principala a orasului. 

Se continua, in extremitatea stanga cum privesti marea, cu segmentul denumit “Aspri Ammos”. 

Daca vii catre aceasta plaja cu masina, e bine de stiut ca in zona din spate exista locuri de parcare gratuite. 

In cazul in care vrei sa te folosesti de transportul public local, ia aminte ca pe la Perigiali trec si autobuzele KTEL Kavalas cu numerele 3 si 11. Programul si tarifele actualizate pot fi verificate pe acest site, selectand traducerea in limba engleza. 

Distante pana la Perigiali Beach din alte statiuni:

  • distana Palio – Perigiali Beach: 11 kilometri
  • distanta Nea Iraklitsa – Perigiali Beach: 17,4 kilometri
  • distanta Nea Peramos – Perigiali Beach: 20 kilometri 
  • distanta Nea Karvali – Perigiali Beach: 7,9 kilometri 

Cum arata Perigiali Beach Kavala si ce servicii sunt disponibile aici

Plaja Perigiali are o intindere de circa 3 kilometri, cu unele portiuni care ating in latime pana la 60-70 de metri. 

Este formata dintr-un nisip auriu si este administrata de catre autoritatile locale, care au amplasat din loc in loc umbrelute din lemn, cosuri de gunoi, dusuri si cabine de schimb. 

In miez de vara, umbrelutele gratuite se ocupa destul de repede, Perigiali Beach fiind vizitata ceva mai intens. 

Daca preferi sa te bucuri de mare si de soare intr-un cadru mai organizat, e bine sa ai in vedere ca la Perigiali Beach exista si segmente administrate de unele beach baruri. Aici poti ocupa sezlonguri si umbrele in schimbul consumatiei de la bar, iar amenajarea este mai riguroasa. 

Intrarea in mare are o panta relativ lina, insa apa se adanceste dupa circa 10-15 metri. Pe unele portiuni din apropierea malului (la 3-5 metri departare) poti intalni pietre, ceea ce inseamna ca e bine sa ai la tine si acei cipici speciali care iti protejeaza talpile. 

Plaja este dotata si cu un punct de salvamar, dar si cu zona de acces pentru persoanele cu dizabilitati. 

In capatul din dreapta al plajei se afla Marina Perigiali, un mic port ideal pentru plimbari, excursii cu barca, poze frumoase si nu in ultimul rand, experiente culinare, caci gazduieste o serie de taverne cu specific pescaresc. Printre cele mai apreciate se numara Savvas Seafood, Balaouro, Meltemi si altele. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Perigiali Beach Kavala

Perigiali ramane cea mai mare plaja din apropierea orasului Kavala, fiind frecventata, asa cum spuneam si anterior, atat de catre turisti, cat si de catre localnici. 

Pentru ca lungimea sa este de circa 3 kilometri, nu se va pune problema sa nu gasesti un loc in care sa te asezi, insa daca vii aici in intervalul iulie-august, este foarte posibil sa o surprinzi mai aglomerata. 

In miez de vara te vei putea bucura si de cea mai calda apa a marii, cu valori medii de aproximativ 25 grade. 

Altfel, daca nu esti foarte prietenos cu caldura si nici cu aglomeratia, poti veni aici fie la final de mai – inceput de iunie, fie la final de septembrie – inceput de octombrie. 

In aceste cazuri, desi apa marii poate fi putin mai rece, te vei bucura de un soare mai bland, de o atmosfera mai degajata si, evident, de preturi mai convenabile la cazare. 

Alte plaje apropiate de Perigiali Beach Kavala 

Daca urmeaza sa-ti faci vacanta in aceasta destinatie, trebuie sa stii ca in imediata apropiere a orasului exista si alte plaje care pot fi vizitate usor. 

Plaja Rapsani este un exemplu de plaja mai urbana, localizata la circa 4 kilometri departare de Perigiali. 

Are un aspect mai ingust, este administrata tot de catre autoritatile locale, insa poate fi o alegere buna daca vrei sa te relaxezi la malul marii in apropierea atractiilor din centru. 

Plaja Kalamitsa se afla in extremitatea vestica a orasului Kavala, la 5,4 kilometri departare de Perigiali. 

Este chiar mai ingusta decat Rapsani, insa mai lunga, si amenajata in acelasi stil, de catre autoritati. 

Kalamitsa are o lungime de circa 800 metri, iar aici poti ajunge si cu autobuzele locale nr. 4 si 8, care au statie chiar in spatele plajei. 

Plaja Batis apartine de complexul autonom cu acelasi nume si se afla la 6,7 kilometri distanta de Perigiali. 

In acest caz, vei intalni o plaja mai lata, amenajata cu sezlonguri si umbrele. La Batis trebuie sa platesti taxa de intrare (2 euro/adulti, 1 euro/copii), insa ai acces la piscine, parcare gratuita in zona din spate si restaurant/bar in imediata apropiere. 

sursa foto Facebook Batis Multiplex Kavala

In loc de concluzie

Speram ca experienta ta la plaja Perigiali din Kavala sa fie pe masura asteptarilor, iar daca ai ajuns aici recent, asteptam cu mult interes sa ne trimiti feedback. 

Totodata, iti reamintim ca la noi pe site ti-am pregatit unele dintre cele mai tari oferte vacante Grecia, care pot fi accesate rapid apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?