Psatha Beach, un mic paradis organizat aproape de Nea Iraklitsa

Psatha este o plaja mai putin populara din zona Kavala Grecia, aflata in imediata vecinatate a portului din Nea Iraklitsa. 

Pana in anul 2016, era cunoscuta cu denumirea de Trita Beach si era frecventata in general de catre localnici, fiind complet lipsita de amenajare. 

In prezent, este organizata cu sezlonguri si umbrele si a capatat numele beach barului deschis aici – Psatha. 

Descopera mai multe amanunte utile despre aceasta plaja in continuarea articolului, iar la noi pe site te intampinam si cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia.

Unde este Psatha Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Psatha este localizata intr-un golfulet retras, la circa 1 kilometru departare de portul din Nea Iraklitsa si la 16,4 kilometri distanta de orasul Kavala. 

ATENTIE: In Grecia exista o alta plaja cu aceeasi denumire in apropierea capitalei Atena, mai exact in oraselul Psatha. Nu le confunda, caci au un aspect total diferit si o distanta de circa 600 km intre ele 🙂 

Din Kavala si pana la Psatha Beach ar trebui sa faci in jur de 30 de minute cu masina, intr-o zi de vara cu trafic normal. 

Daca nu ai masina, e bine de stiut ca din Kavala poti ajunge in Nea Iraklitsa si cu autobuzele locale KTEL Kavalas. Poti verifica aici programul si tarifele actualizate. 

Se poate ajunge cu masina pana in zona inalta din spatele plajei. Ulterior, vei avea de coborat pe jos o serie de trepte pana la malul marii. 

Distante pana la Psatha Beach din alte statiuni: 

  • distanta Palio – Psatha Beach: 7,5 kilometri 
  • distanta Nea Peramos – Psatha Beach: 4,3 kilometri
  • distanta Ammolofoi – Psatha Beach: 7,4 kilometri

Cum arata Psatha Beach, ce servicii sunt disponibile

Plaja Psatha are dimensiuni micute si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele. 

Este marginita de stanci, iar zona in sine este potrivita si pentru practicantii de snorkeling. Apa marii este in general foarte limpede, in nuante turcoaz si ofera o vizibilitate buna pentru observarea vietii marine. 

Incepand cu 2016, Psatha Beach este amenajata cu sezlonguri si umbrele care pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la bar (Psatha Beach Bar). 

Pe langa cafea si bauturi racoritoare, aici sunt disponibile si cateva tipuri de gustari : nuggets de pui, sandwich club, hot dog, burgeri, salata de fructe, etc. Preturile pentru o portie variaza intre 5-8 euro. 

In plin sezon, sunt amplasate pe apa marii si cateva fileuri plutitoare, pentru acei vizitatori care doresc sa joace volei 🙂

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Psatha Beach 

Psatha Beach nu face parte din randul plajelor extrem de cunoscute din zona Kavala (o dovada in acest sens este si numarul relativ temperat de recenzii primite pe Google – in jur de 500). 

Cu toate acestea, din 2016, de cand a fost amenajata, a inceput sa primeasca din ce in ce mai multi vizitatori. Asadar, se poate intampla ca in plin sezon (iulie-august), sa devina mai aglomerata. 

Daca nu ai ales inca perioada vacantei tale in zona Kavala, o idee buna poate fi sa vii aici in extrasezon, cand toate plajele sunt mai libere, temperaturile sunt mai placute si preturile la cazare sunt mai mici. 

Temperatura apei marii in zona Psatha Beach in functie de luna:

  • mai – aprox. 19 grade
  • iunie – aprox. 22 grade
  • iulie – aprox. 24 grade
  • august – aprox. 25 grade
  • septembrie – aprox. 23 grade
  • octombrie – aprox. 20 grade
sursa foto Facebook Psatha Beach Bar Nea Iraklitsa Kavalas

Alte plaje apropiate de Psatha Beach 

Un avantaj al acestei plaje este si faptul ca este localizata intr-o zona care abunda in plaje frumoase. La distante acceptabile fata de Psatha Beach mai poti vizita urmatoarele:

Plaja Remvi este intre Psatha Beach si portul din Nea Iraklitsa. Nu este marcata pe Google Maps, insa te poti ghida dupa bisericuta Agia Marina care se afla in imediata apropiere.

Exista amenajare cu sezlonguri si umbrele aici, iar accesul cu masina este unul facil. 

Plaja Nea Iraklitsa se afla la aproximativ 1,5 kilometri nord de Psatha. Este formata din nisip si este foarte lunga, avand atat segmente amenajate cu sezlonguri, cat si foarte mult spatiu liber.

A fost premiata in repetate randuri cu distinctia Blue Flag si este evaluata ca fiind curata si bine intretinuta. 

Plaja Nea Peramos este localizata in urmatorul golf din sud, dupa Nea Iraklitsa. Are o intindere generoasa, de circa 3 kilometri in lungime, si este amenajata din loc in loc cu sezlonguri si umbrele. 

De-a lungul fasiei de nisip exista cabine de schimb, dusuri, iar in zona din spate sunt locuri de joaca pentru copii, restaurante, patiserii, mici magazine. 

In loc de concluzie

Psatha Beach este una dintre plajele deosebite din zona Kavala, cu organizare buna si un cadru natural incantator. 

Daca ai vizitat deja aceasta plaja, asteptam sa ne impartasesti detalii despre experienta ta, iar daca ti s-au aprins calcaiele pentru escapadele pe taram grecesc, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?