Rapsani Beach si ce trebuie sa ai in vedere despre aceasta plaja urbana din Kavala

Pentru acei turisti care aleg sa se cazeze chiar in Kavala, plaja Rapsani poate fi una dintre cele mai convenabile si comode variante, tocmai pentru ca este localizata in imediata apropiere a centrului, la doar cateva sute de metri distanta de Parcul Faliro si de Muzeul Arheologic Kavala. 

Desi nu vorbim despre cea mai estetica plaja din zona (pe masura ce pornesti spre statiunile din sud-vest, fasiile de nisip devin mai aspectuoase), Rapsani Beach este adesea frecventata de catre vizitatorii care nu sunt dispusi sa se indeparteze prea tare de centrul Kavalei. 

Descopera, mai jos, principalele caracteristici ale plajei Rapsani din Kavala si intra la noi pe site pentru a vedea unele dintre cele mai convenabile oferte vacante Grecia.

Localizare Rapsani Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Rapsani este considerata a fi una dintre plajele centrale din Kavala, fiind localizata la circa 1,5 kiometri departare de portul orasului, in apropierea Parcului Faliro. 

Poate fi reperata pe Google Maps cu exact aceasta denumire “Rapsani Beach”, iar prin spatele sau trece soseaua “Chrisostomou Smirnis”, unde au statie si mai multe autobuze locale KTEL Kavalas (liniile 01, 04, 05, 08). 

Daca vrei sa ajungi la plaja Rapsani cu autobuzul, iti recomandam sa intri pe acest site, pentru mai multe informatii actualizate privind rutele si tarifele. 

Distante pana la Rapsani Beach din alte statiuni:

  • distanta Nea Karvali – Rapsani Beach: 12,2 kilometri
  • distanta Palio – Rapsani Beach: 8,6 kilometri
  • distanta Nea Iraklitsa – Rapsani Beach: 19,4 kilometri
  • distanta Nea Peramos – Rapsani Beach: 21,5 kilometri
  • distanta Ammolofoi – Rapsani Beach: 25,5 kilometri

Cum arata Rapsani Beach si ce facilitati/servicii sunt disponibile aici

Plaja Rapsani este formata dintr-un nisip grosier si are o lungime medie, fiind premiata in trecut cu distinctia Blue Flag.

Este administrata de catre autoritatile locale si este amenajata cu umbrelute din lemn si paie, care pot fi ocupate gratuit. Nu exista serviciu de inchirieri sezlonguri, insa plaja este dotata cu dusuri si cabine de schimb. 

Unii turisti au semnalat absenta toaletelor. 

Este perceputa drept o alternativa comoda de plaja pentru cei care vor sa evadeze din agitatia urbana, insa nu putem spune cu mana pe inima ca se numara printre cele mai frumoase din zona Kavala. 

La doar cateva zeci de metri, in zona din spate, este deschis Muzeul Maritim din Kavala, iar la 700 metri (aproximativ 9 minute de mers pe jos) este localizat Muzeul Arheologic al orasului. 

Tot in imediata vecinatate se afla taverna Yalos (cu recenzii majoritar pozitive, preparate la gratar, paste, salate, etc.), dar si cateva supermarketuri si alte mici magazine. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Rapsani Beach

Fiind vorba despre o plaja urbana, este de la sine inteles ca in miez de vara, Rapsani Beach poate deveni mai aglomerata. 

Este vizitata atat de catre localnici, cat si de catre turisti, iar in intervalul iulie-august, umbrelutele amplasate de catre autoritati se ocupa rapid, de la primele ore ale diminetii. 

Prin urmare, putem spune ca unele dintre cele mai bune perioade in care te poti bucura de aceasta plaja sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In aceste cazuri, temperaturile sunt mai placute, Rapsani Beach este mai degajata, la fel si atractiile turistice din imprejurimi. 

Bineinteles, si preturile la cazare sunt mai prietenoase cu buzunarul in extrasezon. 

Alte plaje apropiate de Rapsani Beach 

Daca ai constatat ca Rapsani Beach nu este ceea ce cauti, din princina localizarii sale intr-un cadru urban, e bine de stiut ca zona Kavala a fost binecuvantata cu o multime de plaje frumoase. La distante acceptabile fata de Rapsani mai poti vizita urmatoarele:

Plaja Batis apartine de complexul “Batis Multiplex Kavala” si se afla la doar 3 kilometri departare de Rapsani. Se plateste taxa de intrare (2 euro/adulti, 1 euro/copii), iar vizitatorii au acces la majoritatea facilitatilor din cadrul complexului (sezlonguri + umbrele, 2 piscine, dusuri, cabine de schimb, etc.). 

Plaja este formata din nisip si este localizata intr-un golfulet retras. 

sursa foto Facebook Batis Multiplex Kavala

Plaja Nea Iraklitsa este premiata cu distinctia Blue Flag, se intinde pe mai bine de 2 kilometri si are atat segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele (in zona centrala), cat si multe segmente lipsite de organizare. 

Poate fi ideala pentru cei care cauta un cadru mai linisit, potrivit pentru relaxare, insa ofera in egala masura acces la o paleta mai larga de servicii si facilitati. 

Intre plaja Nea Iraklitsa si plaja Rapsani ai de parcurs circa 13 kilometri. 

Plaja Psatha se afla la 16,4 kilometri distanta de Rapsani, dupa ce treci de Nea Iraklitsa. 

Pana in 2016 a fost cunoscuta cu denumirea de Trita Beach, fiind o plaja salbatica, insa in perioada recenta a fost amenajata cu sezlonguri si umbrele si a preluat numele beach barului deschis aici. 

Are dimensiuni micute si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele, insa ofera acel cadru natural foarte frumos, cu aspect salbatic. 

In loc de concluzie

Rapsani Beach este situata convenabil, aproape de centrul Kavalei, si poate face obiectul unei pauze relaxante la malul marii, in timp ce explorezi atractiile orasului. 

Daca ai vizitat-o deja, asteptam sa ne povestesti experienta ta aici, iar daca ti-am starnit interesul pentru escapadele pe taram grecesc, iti recomandam sa arunci o privire la noi pe site, pe unele dintre cele mai tari oferte vacante Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?