Vrasidas Beach, micul paradis salbatic din apropiere de Kavala

Printre plajele izolate si lipsite de amenajare din zona Kavala Grecia isi face loc si Vrasidas, localizata in capatul unei peninsule din apropierea statiunii Nea Peramos. 

Vrasidas este ideala pentru cei care prefera sa se bucure de farmecul marii intr-un cadru lipsit de infrastructura, insa are un drum de acces putin mai dificil si alte cateva particularitati pe care e bine sa le ai in vedere. 

Hai cu noi intr-o scurta calatorie virtuala pana la Vrasidas Beach si nu uita sa arunci o privire si pe site-ul nostru, unde te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Grecia.

Unde se afla Vrasidas Beach, cum ajungi si distante din alte statiuni

Plaja Vrasidas este localizata la 23 kilometri departare de orasului Kavala, in imediata vecinatate a micutei statiuni Nea Peramos.

Exista doua trasee pe care le poti urma daca vrei sa ajungi din Kavala la Vrasidas. Poti alege fie drumul din zona de coasta (23 km distanta, circa 50 minute de mers cu masina), fie drumul din partea de sus (29 km, circa 40 minute de mers cu masina, caci vei traversa o portiune de autostrada). 

Nu exista mijloc de transport public care sa ajunga pana la aceasta plaja, insa intre Kavala si Nea Peramos poti circula si cu autobuzele locale. 

Odata ajuns pe peninsula care gazduieste plaja Vrasidas, vei avea de strabatut o portiune de drum neasfaltat. Unii dintre turistii care au fost aici in ultimii ani spun ca o parte din drum se afla in conditii destul de vitrege, nepotrivite masinilor cu garda joasa. 

Exista locuri de parcare in zona din spatele plajei, insa daca vii la ore mai tarzii, e posibil ca acestea sa fie ocupate si sa fii nevoit sa parchezi pe dealul de pe fundal, localizat la circa 80-100 metri departare de malul marii. 

Distante catre Vrasidas Beach din alte statiuni:

  • distanta Nea Peramos – Vrasidas Beach: 4,9 kilometri
  • distanta Palio – Vrasidas Beach: 14,4 kilometri 
  • distanta Nea Iraklitsa – Vrasidas Beach: 8 kilometri 

Cum arata Vrasidas Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Din punct de vedere al aspectului, Vrasidas este cat se poate de incantatoare. Are forma de semicerc si este alcatuita din nisip fin, de culoare deschisa. 

Intrarea in apa este lina, insa plaja nu este amenajata, de regula, cu sezlonguri si umbrele. De aceea, e bine sa iei la tine tot ce ai nevoie pentru o experienta cat mai confortabila: prosop, umbrela portabila, crema cu factor de protectie ridicat, etc. 

Pe unele site-uri de specialitate este precizat ca in anii anteriori ar fi existat organizare cu sezlonguri la Vrasidas, asadar, situatia poate sa difere de la un an la altul. 

In imediata apropiere este deschis un restaurant (Kantina Ellin) cu diferite preparate traditionale, aperitive, salate, peste/fructe de mare.

Fiind localizata intr-un golfulet retras, Vrasidas este in general ferita de vant puternic si de valuri mari. Este marginita de stanci la extremitati. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Vrasidas Beach

Fiind o plaja cu acces mai greoi, Vrasidas nu este evaluata ca fiind o plaja deosebit de populara. Cu toate acestea, numarul ridicat de recenzii acumulate pe Google (peste 1000) pare sa contrazica acest lucru, la fel si unele fotografii cu toate locurile de parcare ocupate la primele ore ale diminetii, pe timp de vara. 

Daca ai ales sa-ti faci vacanta in zona Kavala in intervalul iulie-august, te vei putea bucura de cele mai ridicate temperaturi si de cea mai calda apa a marii (cu valori medii de 25 grade), insa e posibil sa intalnesti si ceva aglomeratie la Vrasidas. De aceea, e bine sa ajungi aici pana in ora 10.00. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru un concediu in zona si implicit pentru o vizita la aceasta plaja pot fi inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

In acest caz, desi apa marii va fi mai rece (iunie – circa 22 grade, septembrie-octombrie intre 20-23 grade), atmosfera va fi mai degajata, iar tu vei putea suprinde farmecul acestui loc asa cum se cuvine. 

Alte plaje apropiate de Vrasidas Beach 

Daca ai constatat ca Vrasidas nu este pentru tine sau preferi sa te bucuri de mare si de soare explorand mereu locuri noi, trebuie sa stii ca la distante acceptabile fata de aceasta plaja mai gasesti si:

Plaja Ammolofoi este una dintre cele mai populare din zona Kavala si se afla la 4,4 kilometri departare de Vrasidas Beach. 

Se intinde pe mai bine de 3 kilometri si are 2 segmente mari amenajate, alaturi de un segment de plaja libera. 

Plaja centrala din Nea Peramos mai poate fi una dintre variantele aflate la indemana ta. Este ceva mai ingusta comparativ cu Ammolofoi, insa este bine amenajata si-ti ofera acces rapid la restaurante, baruri, centre de sporturi acvatice si alte servicii. 

Intre plaja Nea Peramos si Vrasidas sunt 5 kilometri. 

Plaja Nea Iraklitsa este localizata putin mai departe, in directia Kavala, la 8 kilometri de Vrasidas.

Este formata tot din nisip si chiar daca in ultimii ani a fost organizata cu sezlonguri si umbrele, turistii care au venit aici in 2024 spun ca au intalnit o plaja ceva mai libera, cu aspect salbatic, in partea stanga cum privesti marea.

In loc de concluzie

Vrasidas Beach este pentru tine daca preferi plajele mai izolate, intr-un cadru natural incantator, cu servicii limitate in apropiere. Chiar daca nu este atat de populara, fiind evitata din cauza accesului mai dificil, Vrasidas poate deveni mai aglomerata in miez de vara. 

In incheiere, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?