Ghid plaje Kavala. Cele mai frumoase locuri in care ai putea sa te relaxezi la malul marii

In partea de nord a Greciei, zona Kavala isi intampina vizitatorii nu doar cu istoria sa bogata si cu peisajele deosebite, ci si cu o serie de plaje fermecatoare, asternute pe coasta, la malul Marii Egee. Plajele din imprejurimile Kavalei sunt de ordinul zecilor, fie acestea atribuite micutelor statiuni din imediata apropiere, fie de-a lungul unor golfulete ascunse, fie localizate chiar in inima marelui oras. 

Daca urmeaza sa-ti faci vacanta in zona Kavala sau doar sa treci pe aici pentru 1-2 zile in drumul tau catre alte destinatii grecesti cum ar fi insula Thassos, peninsula Halkidiki si ale sale 3 brate, orasul Salonic, etc, mai mult ca sigur vei fi tentat sa stii care sunt unele dintre cele mai apreciate plaje din Kavala. 

Te invitam sa descoperi plajele din zona Kavala in cadrul clasificarii de mai jos, iar la noi pe site te intampinam cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia.

Cele mai frumoase plaje Kavala 

Daca ar fi sa privim, per ansamblu, multitudinea de plaje din zona Kavala, ne-ar fi greu sa atribuim statutul de “cea mai frumoasa plaja din Kavala” unui singur loc. Totusi, in cadrul acestei sectiuni, ne permitem sa fim putin subiectivi si sa-ti indreptam atentia catre o serie de plaje aspectuoase si deosebit de apreciate. 

Plaja Ammolofoi este, fara doar si poate, una dintre cele mai populare si totodata foarte frumoase plaje din apropierea acestui oras. Se afla la aproximativ 22 kilometri distanta de centrul Kavalei, fiind conectata de oras si prin traseele autobuzelor locale. 

Se intinde pe circa 3 kilometri, este formata dintr-un nisip fin auriu si are atat portiuni organizate cu sezlonguri si umbrele, cat si zone libere. 

Este premiata cu distinctia Blue Flag anual, incepand cu anul 2006 si ofera o paleta generoasa de servicii si facilitati in zona din spate. 

Plaja Psatha se afla in imediata apropiere a statiunii Nea Iraklitsa, la circa 16 kilometri departare de Kavala. Desi are dimensiuni micute si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietricele, ofera acea imagine a unui colt de paradis. Incepand cu anul 2016, Psatha a fost amenajata, fiind administrata si in prezent de beach barul cu acelasi nume, care se afla pe portiunea din spate. 

Plaja este marginita de stanci si se distinge printr-o apa a marii foarte limpede, in nuante ametitoare de turcoaz si de smarald, fiind unul dintre locurile potrivite pentru snorkeling. 

Plaja Vrasidas este o alta plaja foarte apreciata. Se afla la 23 kilometri departare de Kavala, in apropierea statiunii Nea Peramos, desfasurandu-se de-a lungul unui golf izolat, ferit de vant. Ultima portiune a drumului de acces catre aceasta plaja poate fi problematica pentru acei vizitatori care au masini cu garda joasa. Iti recomandam sa ceri localnicilor informatii actualizate despre starea drumului sau sa consulti cele mai recente recenzii publicate pe Google. 

Vrasidas este formata din nisip si nu este in general organizata cu sezlonguri si umbrele. In partea de sus a plajei este deschis un restaurant cu preparate traditionale (Kantina Ellin). 

Plaja Keramoti mai poate fi inclusa in topul celor mai prezentabile plaje din aceasta zona de coasta a Greciei, chiar daca este ceva mai indepartata de Kavala. 

Este formata tot din nisip, are un aspect mai lat in zona centrala, alaturi de organizare cu sezlonguri si umbrele pe anumite segmente. In extremitatea dreapta, cum te uiti la mare, se afla segmentul denumit Ammoglossa – cu un aspect aparte si o atmosfera cat se poate de zen. 

Ofera vedere frontala catre insula Thassos si se afla la doar 700 metri departare de portul din Keramoti, ceea ce inseamna ca poate fi la indemana ta daca vrei sa te relaxezi putin la malul marii inainte sa ajungi pe aceasta insula sau chiar si dupa ce te intorci 🙂 

Intre Keramoti Beach si centrul orasului Kavala sunt 40 de kilometri. 

Plaje in orasul Kavala

Urmeaza sa-ti rezervi cazare chiar in Kavala si ai vrea sa te axezi mai mult pe vizitarea atractiilor istorice din oras? Sau pur si simplu simti ca nu e cazul sa depui prea mult efort si sa pierzi cine stie cat timp pe drum pentru a te relaxa la plaja?

Ei bine, Kavala are si o serie de plaje apropiate de zona sa centrala si chiar daca acestea nu sunt neaparat la fel de aspectuoase precum cele mentionate mai sus, pot fi ideale pentru acei turisti care nu vor sa se indeparteze prea tare de perimetrul urban al orasului. 

Plaja Perigiali este considerata plaja centrala din Kavala. Se afla la doar 2 kilometri departare de centru si se continua, in extremitatea stanga cum privesti marea, cu segmentul denumit “Aspri Ammos”. 

Poti ajunge aici foarte usor cu autobuzul, iar daca preferi sa vii cu masina, vei gasi locuri de parcare gratuite in zona din spatele plajei. Este administrata de catre autoritatile locale, care au instalat umbrelute din loc in loc, insa are si segmente mai bine organizate (cu sezlonguri si umbrele), administrate de beach baruri. 

Plaja are zona de acces pentru persoanele cu dizabilitati, punct de salvamar, cabine de schimb, dusuri si toalete, iar in capatul din dreapta se afla Marina Perigiali, un mic port, ideal pentru plimbari sau chiar si pentru experiente culinare desavarsite (aici gasesti cateva taverne foarte apreciate, cu specific pescaresc). 

Plaja Rapsani este o plaja urbana, aflata foarte aproape de Muzeul Maritim din Kavala si de Muzeul Arheologic al orasului. Este administrata tot de catre autoritatile locale si are umbrelute de lemn, care se ocupa insa foarte repede in miez de vara. 

Aici nu vei gasi serviciu de inchiriere sezlonguri. 

Plaja Kalamitsa mai poate fi accesata usor din zona centrala a orasului. Se afla in directia Palio, la circa 3 kilometri departare de centru si are o lungime de aproximativ 700-800 metri si un aspect destul de ingust. 

Exista si un mic segment, in dreptul unei taverne, unde sunt disponibile sezglonguri si umbrele de inchiriat. 

In extremitatea stanga a plajei cum privesti marea se afla un portulet cu serviciu de inchirieri ambarcatiuni. 

Plaja Batis poate fi pentru tine daca vrei sa te bucuri de mare si de soare intr-un cadru mai organizat. Este localizata la 4,8 kilometri departare de centrul orasului Kavala si face parte din cadrul unui complex autonom (cu piscine, restaurant, beach bar si alte servicii). 

Se plateste taxa de intrare (2 euro/adulti, 1 euro/copii) si este deschisa publicului in intervalul orar 09:00 – 19:00.

sursa foto Facebook Batis Multiplex Kavala

Alte plaje apropiate de Kavala 

Desigur, asa cum spuneam inca de la inceput, in zona Kavala se remarca zeci de plaje, pentru toate tipurile de turisti si pentru toate preferintele. Exceptand locurile mentionate mai sus, trebuie sa ai in vedere ca in apropierea orasului exista si cateva mici statiuni, fiecare cu plaja sa, dar si o serie de alte plaje mai putin populare, unde relaxarea este cuvant de ordine 🙂 

Plaja Glastres se afla destul de aproape de centrul statiunii Palio si la 8,6 kilometri departare de Kavala. Are dimensiuni medii si este formata dintr-un nisip fin, iar in zona din spate a fost amenajata o parcare incapatoare. 

La Glastres vei intalni, pe timp de vara, serviciu de salvamar, dusuri, cabine de schimb, dar si acele umbrele din lemn instalate de catre autoritati. Se pare ca nu exista inca un beach bar deschis pe aceasta plaja.  

Plaja Nea Iraklitsa este o alta plaja premiata Blue Flag, apropiata de Kavala. Se afla in dreptul statiunii cu acelasi nume, intr-un golf cu deschidere ampla catre mare si este in majoritate o plaja libera. Exista cateva segmente organizate in zona centrala, insa catre extremitati, Nea Iraklitsa Beach este considerata un adevarat rai al relaxarii. 

In plus, ofera o priveliste frumoasa catre micuta insula Vrachonisída Xeronísi. 

Plaja Nea Peramos este localizata la o distanta de 18 kilometri pornind din Kavala si are o lungime de aproximativ 3 kilometri. Are segmente amenajate care alterneaza cu segmentele de plaja libera, este formata din nisip (cu aspect mai grosier in partea stanga cum privesti marea) si are o intrare lina in apa. 

Pe portiunea centrala exista un loc de joaca pentru copii, serviciu de salvamar, alaturi de numeroase facilitati aflate in imediata apropiere (restaurante, patiserii, mici magazine) 

Plaja Ofrynio este ideala pentru cei care parcurg drumul dintre Salonic si Kavala, dorind ca pe traseu sa se bucure pret de cateva ore de briza marii si de nisipul fin. Se afla la 57 kilometri departare de Kavala si la 103 kilometri departare de Salonic si are o intindere foarte generoasa, alaturi de diferite segmente organizate cu sezlonguri si umbrele, alaturi de zonele de plaja libera. 

Tot aici poti practica si diferite sporturi acvatice, poti inchiria mici ambarcatiuni (hidrobiciclete, etc.) si poti lua masa la una dintre numeroasele taverne localizate in zona din spate. 

In loc de concluzie

Fie ca esti in cautarea unor intinderi generoase de nisip, fie ca preferi golfurile ascunse sau chiar plajele urbane, Kavala ramane o destinatie deosebit de apreciata de catre iubitorii de soare, mare si natura. Daca ai fost recent la una dintre plajele mentionate in acest articol, asteptam cu interes opinia ta, iar daca simti ca exista si alte plaje frumoase care merita incluse in topul nostru, nu ezita sa ni le impartasesti. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Grecia, pe care le poti accesa rapid, apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?