Ghid statiuni Kavala. Unde poti sa te cazezi in apropierea orasului Kavala

Localizat in nordul Greciei, la malul Marii Egee, orasul Kavala reuseste sa combine intr-un mod armonios istoria sa bogata cu multitudinea de activitati si atractii pentru vizitatori. 

Orasul in sine poate fi un loc potrivit de cazare pentru acei turisti exploratori, dornici sa bifeze paleta generoasa de obiective istorice, muzee, partea veche de oras, insa daca te numeri printre cei care prefera o vacanta mai statica, zona mai are un avantaj. 

Kavala este inconjurata de mici statiuni (majoritatea fiind, la origine, sate pescaresti), fiecare cu propria plaja nisipoasa, cu taverne si restaurante si cu multe unitati de cazare pentru toate preferintele. 

In plus, toate aceste mici statiuni din vecinatate sunt conectate de Kavala prin traseele autobuzelor locale KTEL Kavalas, al caror program actualizat poate fi verificat pe acest site

In cele ce urmeaza iti vom prezenta un mic ghid al celor mai apropiate statiuni fata de orasul Kavala, urmand ca tu sa decizi care dintre acestea ti se potriveste mai bine. 

Totodata, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia.

Palio, supranumit si Saint Tropez-ul din zona Kavala

Aceasta este una dintre cele mai apropiate asezari in raport cu centrul orasului Kavala. Este practic considerata un soi de extensie a orasului si mai este cunoscuta si cu denumirea de Palio Tsifliki.

In Palio se remarca o serie de proprietati private de lux, alaturi de cateva variante de cazare mai pretentioase (vile ce pot fi inchiriate integral, cu piscina, vedere superba catre coasta, etc.), insa poti gasi, in egala masura, si vile/mici hoteluri cu preturi modeste. 

Spre deosebire de plajele din alte statiuni, plaja din Palio are un aspect usor mai fragmentat. Este formata din nisip, are unele segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele ce pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la baruri, dar si unele portiuni de plaja privata. 

De-a lungul fasie de nisip din dreptul statiunii Palio exista si cateva mici golfulete ascunse, cu plaje lipsite de organizare.

In capatul din stanga cum privesti marea se afla si plaja Glastres, administrata de catre autoritatile locale.

Te invitam sa descoperi aceasta statiune mai amanuntit la noi pe blog, in articolul: Despre Palio, statiunea cunoscuta si drept “Saint Tropez-ul din zona Kavala”

Nea Iraklitsa – cu vedere directa catre micuta insula Vrachonisída Xeronísi

Nea Iraklitsa este una dintre cele mai apreciate statiuni din vecinatatea orasului Kavala, pentru plaja sa premiata Blue Flag si pentru frumusetea peisajului pe care-l ofera. 

Cu munti pe fundal si cu o plaja lunga de aproximativ 2 kilometri, Nea Iraklitsa este aleasa de catre toate tipurile de turisti. Pe portiunea centrala, plaja este organizata cu sezlonguri si umbrele, insa la extremitati vei gasi tot spatiul necesar pentru a te bucura de mare si de soare intr-un cadru neamenajat. 

In Nea Iraklitsa te bucuri de o vedere frontala catre insula Vrachonisída Xeronísi, iar plaja iti ofera acces rapid la restaurante, taverne, cafenele, mici magazine si unitati de cazare de toate tipurile. 

HINT: In apropierea statiunii te asteapta si plaja Psatha (administrata de catre beach barul cu acelasi nume de pe fundal). 

Gasesti mai multe informatii despre aceasta statiune aici: Vacanta in Nea Iraklitsa, una dintre statiunile cunoscute din zona Kavala

Nea Peramos – plaja bine organizata si multe optiuni de cazare

O statiune potrivita atat familiilor cu copii, cat si altor turisti care prefera relaxarea in vacanta, Nea Peramos este localizata la 18 kilometri vest de Kavala, intr-un golf cu deschidere ampla catre mare. 

Plaja din Nea Peramos are o lungime de circa 3 kilometri, este formata din nisip si are o panta lina de intrare in mare. Este, in majoritate, amenajata cu sezlonguri si umbrele, insa catre extremitati are un aspect mai ingust. 

Numarul unitatilor de cazare din Nea Peramos este de ordinul zecilor, cele mai multe dintre acestea fiind de tip vile cu apartamente de inchiriat. In statiune exista si supermarketuri, mici magazine alimentare, alaturi de taverne/restaurante, patiserii. 

Nea Peramos mai are un avantaj: apropierea fata de plaja cu aspect salbatic Vrasidas, dar si fata de populara plaja Ammolofoi, foarte bine organizata si premiata cu distinctia Blue Flag. 

Pentru mai multe detalii despre Nea Peramos, iti recomandam sa arunci o privire pe articolul: Concediu in Nea Peramos. Ce sa stii despre aceasta statiune din zona Kavala

Nea Karvali – relaxare din plin, obiective religioase si traditii bine pastrate 

Poate cea mai linistita dintre toate statiunile apropiate de Kavala, Nea Karvali se afla la 10 kilometri est de marele oras si isi bucura vizitatorii cu acea atmosfera cat se poate de autentica. 

Satul a fost infiintat de catre grecii capadocieni sositi din Karvali Turcia in timpul schimbului de populatie greco-turc din 1924, locuitorii aducand cu ei traditiile, credinta si obiceiurile bine pastrate. 

In Nea Karvali se afla Biserica inchinata Sfantului Grigorie Teologul, dar si Muzeul de Istorie si Etnologie, iar pe parcursul anului, in statiune sunt organizate diferite festivaluri, expozitii de artizanat local si alte evenimente. 

Plaja din Nea Karvali este lunga, formata din nisip, si in general libera chiar si in plin sezon. 

La noi pe blog te asteapta un articol cu mai multe informatii despre aceasta statiune: Nea Karvali, un refugiu de liniste si traditie din apropierea orasului Kavala

In loc de concluzie

Fie ca esti in cautarea relaxarii, a aventurii sau a unei experiente culinare autentice, statiunile din apropierea Kavalei pot face obiectul unei vacante de neuitat, avand totodata avantajul de a fi pozitionate la distante rezonabile fata de principalele atractii si obiective istorice din oras. 

Daca ai fost intr-una dintre statiunile mai sus mentionate, asteptam sa ne impartasesti detalii despre experienta ta, iar daca ti-am starnit interesul pentru concediile pe taram grecesc, iti reamintim ca la noi pe site gasesti unele dintre cele mai tari oferte vacante Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?