Mic ghid restaurante Eforie Sud. Unde poti manca si ce preparate gasesti in fiecare loc 25 November 2025 Romania Postat de travel planner Una dintre statiunile cu profil linistit, Eforie Sud isi intampina vizitatorii cu o scena culinara variata, alcatuita din restaurante cu specific pescaresc, localuri traditionale, restaurate de tip impinge-tava, fast food-uri si alte optiuni, majoritatea cu un meniu divers. In aceasta pagina vei gasi informatii despre: Restaurant La Petre Pescarul Restaurant Poarta Apelor Restaurant BelugaRestaurant Cocktail Pizzeria AlbatrosBistro Pescarus Daca urmeaza sa-ti faci vacanta in Eforie Sud, in continuare poti sa descoperi cateva dintre cele mai apreciate restaurante de aici, astfel incat, odata ajuns la fata locului, sa stii exact ce optiuni ai, ce tip de preparate gasesti in fiecare loc si ce fel de experienta culinara te asteapta. Restaurant La Petre Pescarul Aflat in zona centrala a statiunii Eforie Sud, pe Str. Faleza nr. 27, La Petre Pescarul este unul dintre restaurantele care ofera o terasa cu vedere catre mare, alaturi de un meniu axat pe preparate din peste si fructe de mare gatite simplu. Aici te poti rasfata cu icre de crap sau de stiuca, zacusca de peste, carpaccio de caracatita, bruschete cu ton si multe alte aperitive din sfera preparatelor pescaresti, dar si cu ciorbe precum storceag de sturion sau bors de peste. Te poti orienta mai apoi catre un peste in saramura sau catre un soi de peste gatit la plita sau prajit (hamsie, guvizi, palamida, zargan, lufar, calcan si altele). In meniul restaurantului se remarca si o sectiune dedicata celor care nu se incadreaza in categoria amatorilor de peste, cu preparate de genul scaricica de porc, burgeri, snitel, paste. Lista fructelor de mare este, de asemenea, una generoasa, iar la capitolul desert, doritorii pot alege intre placinta cu mere si inghetata, tort Ferrero, tiramisu, inghetata, pepene. Restaurant Poarta Apelor Poarta Apelor se afla in partea de nord a statiunii Eforie Sud, asadar, ceva mai aproape de intrare cum vii dinspre Eforie Nord, pe Str. Marii nr. 110. Si in acest caz vorbim despre un restaurant cu specific pescaresc, in meniul caruia se remarca o varietate de soiuri de peste gatite la plita, prajite sau in saramura, alaturi de mai multe tipuri de supe/ciorbe (storceag de sturion, supa de fructe de mare, bors de peste). La capitolul dedicat fructelor de mare se remarca crevetii pe plita, caracatita pe plita, rapane, calamar, midii pane, midii saganaki, scoici in sos de vin (de altfel, unele dintre cele mai laudate preparate in recenziile acumulate pe Google), dar si scoici provensale si altele. Daca preferi sa te orientezi catre preparate care nu contin peste, poti alege intre piept de pui la gratar, muschi de vita cu sos de afine si ciuperci, coaste de porc, diferite tipuri de salate. In sectiunea dedicata deserturilor se fac remarcate preparate precum Para piratului (para fiarta in vin, servita cu mascarpone si nuci), ananas Hawaii (pe gratar, servit cu fulgi de cocos, scortisoara si inghetata de vanilie), lava cake, inghetata asortata, tort de ciocolata cu visine sau tort Snickers. Restaurant Beluga Ne intoarcem catre zona de faleza centrala a statiunii si ne indreptam atentia si catre restaurantul Beluga, un alt loc in care te poti bucura de o gama variata de preparate, admirand marea. Restaurant Beluga poate fi reperat pe Harti pe Strada Tudor Vladimirescu, Faleza inferioara. La aperitive ai de ales intre nelipsitele icre de stiuca sau de crap, hamsie marinata, zacusca pescareasca, tartar de somon, chiftelute de peste, gujoane de salau si altele, iar daca ai in plan sa incerci o ciorba, poti opta pentru bors de peste, storceag sau supa de pui cu taietei. Din meniu nu lipsesc salatele (greceasca, Caesar, Beluga, cu creveti sau vegana) si nici pastele (carbonara, arabiata, quatro formaggi, etc.) si risotto-ul. La fel ca si in cazul celorlalte restaurante cu specific pescaresc, si la Restaurant Beluga se remarca o varietate de soiuri de peste (zargan, guvizi, hamsii, chefal, lufar, palamida, biban, dorada, crap, etc.) gatite la plita sau prajite. Pofticiosii pot opta si pentru diverse platouri pescaresti, dar si pentru preparate cu fructe de mare, precum midii marinara, creveti in sos de unt, scoici in sos de vin si multe altele. Restaurant Cocktail Tot pe Strada Faleza, putin mai la nord de Petre Pescarul, se afla si restaurantul Cocktail, cu preparate pentru toate preferintele. In meniul celor de la Cocktail se remarca o lista lunga de pizza (cu sortimente precum peperoni, margherita, quattro stagioni, vegetariana, cu ton, cu prosciutto si altele), dar si ciorbe precum ciorba de fasole cu costita, de burta si bors de pui cu taietei. La capitolul grill, oaspetii au de ales intre muschi de vita, coaste, cotlet sau ceafa de porc, piept si pulpe de pui, toate preparate la gratar, lista fiind completata si de burgeri. Salatele de la Cocktail sunt cele clasice, respectiv salata de vara, salata greceasca, salata de rosii cu ceapa, salata de muraturi si altele, in timp ce la sectiunea preparate din peste se remarca biban de mare, pastrav, crap (inclusiv in saramura), scoici in sos de vin si chefal. Cei care-si rezerva loc si pentru desert pot alege intre diferite tipuri de prajituri (de pepene galben, mousse de ciocolata, bueno sau cherry). Restaurantul poate fi potrivit si pentru micul dejun. Pizzeria Albatros Daca preferi sa te orientezi catre o locatie in care sa ai la indemana mai multe variante de pizza si burgeri, Pizzeria Albastros poate fi locul potrivit. Se afla tot in zona centrala, pe Strada Dezrobirii, foarte aproape de Parcul Faleza Eforie Sud. Desi cea mai mare parte a meniului este ocupata de pizza si burgeri in diferite variante, doritorii pot opta si pentru o ciorba de pui sau de vacuta, pentru diferite alte preparate din carne de pui (piept de pui cu gorgonzola, pulpe de pui, etc.), dar si pentru feluri din carne de porc (scaricica la cuptor, fasole cu ciolan, tochitura si altele). La capitol peste si fructe de mare sunt disponibile preparate precum file de pastrav, file de biban, midii pane, midii in sos de vin, dar si strips-uri de calamar. Si acest restaurant poate fi potrivit pentru micul dejun. Bistro Pescarus Ramanem pe aceeasi strada si ne mutam atentia putin mai sus, la nord, catre Bistro Pescarus, un restaurant cu meniu adaptat majoritatii gusturilor. In meniul celor de la Bistro Pescarus se remarca o sectiune intitulata specialitati, unde oaspetii pot opta pentru diferite preparate precum pui crispy, ficatei, gyros (de pui/de porc), coaste de porc, muschiulet de porc cu sos de ciuperci, tigaie picanta, pastrama de oaie, tochitura si multe altele. La capitolul ciorbe se remarca o serie de sortimente populare precum ciorba de vacuta, de burta, de peste si de pui a la grec, iar in ceea ce priveste sectiunea dedicata pestelui si fructelor de mare, oferta este una variata (tigaie cu calamari, scoici in sos de vin rosu, midii pane, saramura de crap, pastrav prajit sau la gratar, biban de mare, chefal, dorada si multe altele). La desert, restaurantul isi intampina oaspetii cu sortimente precum lava cake, papanasi, cheese cake, clatite (cu gem, ciocolata sau inghetata). Te-ar putea interesa si: Top restaurante Eforie Nord si ce preparate gasesti in meniurile acestora In loc de concluzie Desi statiunea este relativ restransa comparativ cu Eforie Nord, Mamaia, Costinesti si altele, Eforie Sud reuseste sa-si surprinda turistii cu o varietate de restaurante si terase, care acopera gusturi diverse, de la preparate pescaresti clasice pana la meniuri orientate spre familii sau variante internationale accesibile. Daca ai fost in Eforie Sud si cunosti si alte restaurante care merita incluse in ghidul nostru, nu ezita sa ne impartasesti experienta ta.