Restaurante in Jupiter. 5 recomandari pentru toate gusturile

Postat de

Statiunea Jupiter, situata in sudul litoralului romanesc, intre Neptun si Cap Aurora, este una dintre cele mai linistite si verzi zone de vacanta de la malul Marii Negre si chiar daca dimensiunile sale sunt reduse, oferta gastronomica este una relativ variata. 

In aceasta pagina vei gasi informatii despre:

In cele ce urmeaza poti sa descoperi cateva dintre restaurantele si terasele din Jupiter, cu accent pe tipurile de preparate servite, specificul fiecarei locatii si atmosfera generala, astfel incat, odata ajuns acolo, sa poti alege locul potrivit pentru masa de pranz sau cina. 

El Mexico

Acest restaurant se afla in centrul statiunii Jupiter, pe Strada Gala Galaction nr. 27A, la doar 200 metri departare de plaja. Poate fi potrivit pentru cei care vor sa exploreze farmecul bucatariei mexicane chiar pe litoralul romanesc, oferind o varietate de preparate din aceasta sfera: chili con carne, nachos cu trei tipuri de sosuri, chorizo cu crutoane, ciuperci umplute, pui cu lime si usturoi diferite tipuri de quesadilla, burrito, chimichangas, fajitas si multe altele. 

In meniu se remarca si o lista lunga de salate, dar si mai multe tipuri de supe precum supa crema de porumb, supa de vita, supa de ceapa, supa de fasole afumata, etc. 

HINT: Exista si o a doua locatie El Mexico, deschisa in Mangalia, pe Strada I.C. Brătianu Nr. 2. 

Crama Murfatlar

Desi apartine de statiunea Neptun, Crama Murfatlar este localizata la doar 500 metri departare de centrul statiunii Jupiter, tot pe Strada Gala Galaction. Restaurantul este apreciat pentru atmosfera traditionala romaneasca si pentru meniul variat, inspirat din bucataria autohtona. 

Meniul este bogat in preparate cu peste si fructe de mare, insa ofera si specialitati din carne, alaturi de mancaruri gatite ca la tara. 

Se observa o abundenta a preparatelor la gratar, dar si diferite tipuri de tocanite, ciolan cu fasole/varza, tochitura dobrogeana si, bineinteles, mai multe soiuri de peste prajit sau la gratar (mix grill de peste, somn la gratar, file de salau Meuniere, calcan prajit, etc.). 

In unele seri de vara pot fi organizate diferite evenimente cu muzica live, artisti de muzica populara si alte spectacole. 

Calul Balan

Si in acest caz vorbim despre un restaurant atribuit statiunii Neptun, care poate fi foarte usor de accesat si din Jupiter. Se afla langa Crama Murfatlar si a fost redeschis in anul 2022, fiind preluat de Grupul Sergiana din Brasov. 

Meniul de la Calul Balan cuprinde retete vechi reinterpretate precum jumerile cu pita si ceapa rosie, pomana porcului, ciolan cu varza calita, peste din Marea Neagra si din Dunare, toate acestea fiind completate si de preparate ceva mai sofisticate, precum curcan cu sos de mango, burrata cu sos de ananas si altele. 

Daca preferi sa te orientezi catre preparate din peste si fructe de mare, poti opta pentru clasicul storceag, dar si pentru chefal, biban, crap de Dunare, nisetru, midii, calamar si multe altele. 

Terasa Barina

Deschis in 2005, acest restaurant se afla tot in zona centrala a statiunii, pe Strada Gala Galaction, fiind usor de recunoscut dupa terasa sa amenajata in stil rustic. Meniul este unul clasic, nu foarte pretentios, cu preparate pentru toate gusturile, in general din bucataria traditionala romaneasca. 

In meniu se remarca peste 10 feluri de supe si ciorbe, salate, paste, mancaruri traditionale cu sos, preparate la gratar, dar si o lista generoasa cu preparate din peste (calcan, crap, somn, salau, chefal, pastrav, pui de balta si altele). 

Terasa Barina poate fi un loc potrivit si pentru micul dejun. 

Restaurant Hercules

Daca preferi sa iei masa cat mai aproape de malul marii, te poti orienta catre restaurantul hotelului Hercules, amplasat pe faleza, la cativa pasi de parcul acvatic din statiune. 

Restaurantul Hercules se distinge printr-o arhitectura aparte, fiind singurul restaurant in forma de vapor din zona de sud a litoralului romanesc.

Meniul include specialitati traditionale precum borsul pescaresc, saramura de crap servita cu mamaliguta sau bibanul de mare fript pe gratar. Iubitorii de fructe de mare pot opta si pentru midii si calamar pane, creveti in sos picant sau scoici aromate in sos de vin alb.

Pe langa preparatele din peste, restaurantul ofera si optiuni romanesti si internationale, de la supa de pui cu taitei de casa si tochitura dobrogeana, pana la salate, garnituri, paste si deserturi variate (clatite, placinte si diferite prajituri). 

In loc de concluzie

De la terase accesibile si pana la restaurante cu un profil ceva mai pretentios, micuta statiune Jupiter reuseste sa surprinda prin diversitatea ofertei culinare si prin atmosfera sa relaxata. Specificul predominant ramane cel romanesc, completat de preparate pescaresti si de influente mediteraneene, iar faptul ca o buna parte a acestor locatii ofera si muzica live sau seri tematice in sezon reprezinta un avantaj pentru acei turisti care doresc sa se bucure de putina animatie in timpul serilor petrecute pe litoralul romanesc.

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?