Vacanta in Nea Iraklitsa, una dintre statiunile cunoscute din zona Kavala

Nea Iraklitsa este una dintre alegerile populare ale acelor turisti care-si petrec vacantele in zona Kavala, in mod particular pentru cei care prefera mai multa liniste si relaxare atunci cand se bucura de mare si de soare. 

Se afla la vest de golful Kavala si la o distanta mai mult decat rezonabila fata de acest oras si se distinge printr-o plaja foarte lunga, premiata cu distinctia Blue Flag, alaturi de numeroase taverne, cafenele, unitati de cazare si alte servicii si facilitati numai bune pentru o experienta reusita in vacanta. 

Hai cu noi intr-o scurta calatorie virtuala pana in Nea Iraklitsa pentru a-i descoperi particularitatile si nu uita ca pe site-ul nostru avem unele dintre cele mai tentante oferte vacante Grecia!

Ce sa stii despre Nea Iraklitsa 

Nea Iraklitsa este un sat de coasta ce apartine comunei Pangeo si prefecturii Kavala, fiind infiintat de catre refugiatii din Asia Mica, din satul Iraklitse, dupa Primul Razboi Mondial.  In prezent are aproximativ 1000 de locuitori permanenti, un mic port, numeroase unitati de cazare (atat vile, cat si hoteluri), biserici, taverne, magazine, supermarketuri si nu in ultimul rand, o plaja nisipoasa ce se intinde pe aproximativ 2 kilometri. 

Nea Iraklitsa are multe de oferit pentru acei turisti care-si doresc o vacanta relaxanta, intr-un cadru natural frumos, cu munti pe fundal si o plaja cu deschidere ampla catre mare. 

Nu ofera animatie din belsug pe timp de seara, insa in plin sezon poate deveni mai aglomerata, in mod particular in zona promenadei principale. 

Partea mai veche a acestui sat si zona centrala se afla in apropierea portului, unde exista si o paleta mai larga de taverne si cafenele. Aici, stradutele au un aspect mai ingust. 

Partea noua din Nea Iraklitsa se intinde de-a lungul plajei, pana la 2 kilometri departare de port.

Unde se afla Nea Iraklitsa, cum ajungi si distante din alte statiuni

Nea Iraklitsa este localizata la 15 kilometri vest de orasul Kavala, fiind conectata de acesta prin doua drumuri principale: autostrada si drumul de coasta. 

Drumul de coasta este mai scurt, nu implica taxe si ofera o priveliste mai frumoasa, insa in miez de vara poate deveni mai aglomerat. 

In partea stanga cum privesti marea a statiunii Nea Iraklitsa se afla Palio (o asezare vestita pentru proprietatile sale de lux), in timp ce in partea dreapta regasim Nea Peramos. 

Nea Iraklitsa si Kavala (alaturi de celelalte statiuni invecinate) sunt conectate si prin sistemul public de transport, respectiv prin traseele autobuzelor locale KTEL Kavalas. 

Programul acestora si tarifele actualizate pot fi consultate pe acest site, selectand traducerea in limba engleza. 

Cel mai apropiat aeroport de Nea Iraklitsa este Aeroportul International Kavala, aflat la 49,5 kilometri distanta. Majoritatea romanilor care aleg sa-si petreaca vacantele in zona vin aici cu masina, caci traseul cel mai scurt masoara in jur de 585 kilometri, ceea ce presupune in jur de 8 ore si jumatate petrecute pe drum, fara sa luam in calcul eventualele opriri. 

Distante catre Nea Iraklitsa din alte orase si statiuni:

  • distanta Salonic – Nea Iraklitsa: 140 kilometri 
  • distanta Asprovalta – Nea Iraklitsa: 68 kilometri
  • distanta Komotini – Nea Iraklitsa: 114 kilometri 
  • distanta Palio – Nea Iraklitsa: 6,7 kilometri
  • distanta Nea Peramos – Nea Iraklitsa: 3,5 kilometri

Vremea Nea Iraklitsa si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Intreaga zona Kavala este caracterizata de un climat mediteranean, cu o medie a maximelor de pana in 30 de grade pe timp de vara si o apa a marii care atinge valori de circa 25 grade in luna august. 

In perioada iulie-august, Nea Iraklitsa primeste cel mai mare numar de vizitatori, aspect ce se resimte destul de bine in zona sa centrala si de port. Tavernele devin mai aglomerate, la fel si promenada principala, dar si plaja, despre care vom discuta in capitolul urmator. 

Perioade mai potrivite pentru o vacanta relaxanta in Nea Iraklitsa sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie. 

Temperaturile devin mai placute, chiar usor racoroase pe timp de seara, insa statiunea si plaja sa sunt mai libere, drumurile sunt mai putin aglomerate, iar preturile la cazare sunt mai prietenoase cu buzunarul. 

Temperatura medie a apei marii in Nea Iraklitsa in sezon si extrasezon:

  • mai – 19 grade
  • iunie – 22 grade
  • iulie – 24 grade
  • august – 25 grade
  • septembrie – 23 grade
  • octombrie – 20 grade

Plaja Nea Iraklitsa si alte plaje apropiate

Cu o lungime de aproximativ 2 kilometri, plaja din Nea Iraklitsa este formata din nisip si este premiata cu distinctia Blue Flag.

Spre deosebire de anii trecuti, in 2024, Nea Iraklitsa Beach s-a remarcat prin mai mult spatiu liber, lipsit de organizare. 

Exista in continuare segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, pe partea centrala a fasiei de nisip, insa catre extremitati, plaja acestei statiuni ofera loc din belsug pentru cei care nu au nevoie de servicii si facilitati cata vreme se relaxeaza la malul marii. 

Plaja isi bucura vizitatorii si cu o frumoase vedere catre micuta insula Vrachonisída Xeronísi, iar in zona din spate ofera acces rapid la taverne, cafenele si unitati de cazare. 

Mai multe informatii despre plaja din Nea Iraklitsa sunt disponibile la noi pe blog, in articolul: 

Despre Nea Iraklitsa Beach, o plaja premiata Blue Flag din zona Kavala

In plus, cei cazati in statiune se pot deplasa rapid si catre alte plaje frumoase, din imediata apropiere. Printre acestea enumeram plaja Psatha (la 2,7 kilometri centrul Nea Iraklitsa), plaja Nea Peramos (4,5 km departare), dar si plaja Vrasidas (localizata la 9 kilometri departare). 

Plaja Vrasidas

Unde te cazezi in Nea Iraklitsa

Daca ai decis sa cauti cazare chiar in Nea Iraklitsa, trebuie sa stii ca majoritatea unitatilor de aici sunt de tip vile cu apartamente de inchiriat. Acestea sunt urmate de hoteluri si case de vacanta, nelipsite din statiune. 

Cele mai multe unitati de cazare din Nea Iraklitsa sunt cotate cu 3 stele, insa exista si variante cotate cu 4 stele, dar si optiuni mai prietenoase cu bugetul.

Regimul de cazare dominant este cel de tip self catering, cu doar cateva variante care ofera mic dejun inclus sau demipensiune. 

Totusi, acest aspect nu ar trebui sa reprezinte o problema, caci in Nea Iraklitsa sunt deschise 2 mari supermarketuri (Lidl si Masoutis), dar si o multitudine de taverne, restaurante, patiserii si alte magazine alimentare mai micute. 

Ce poti sa faci in Nea Iraklitsa si in imprejurimi 

Chiar daca nu este puternic animata pe timp de noapte, Nea Iraklitsa ofera o paleta larga de activitati si atractii care ar putea sa-ti anime vacanta. 

Plaja este, fara doar si poate, principalul magnet pentru turistii care aleg sa-si petreaca zilele libere aici. Pe fasia de nisip exista teren de volei amenajat, iar in partea stanga a plajei este amplasat, in plin sezon, si un mic parc acvatic cu atractii gonflabile. 

In plus, in Nea Iraklitsa exista club de navigatie, posibilitatea de a inchiria ambarcatiuni si de a pleca in diferite excursii pe mare. 

Zona portului este potrivita si pentru plimbarile la ceas de seara, dar si pentru fotografii frumoase la apus. 

Restaurantele si tavernele din Nea Iraklitsa pot fi considerate, de asemenea, o atractie in sine, cu atat mai mult cu cat aici ai posibilitatea de a savura atat preparate traditionale, cat si preparate din peste si fructe de mare, din belsug. 

Printre cele mai apreciate astfel de locuri se numara Stou Sarrí (Στου Σαρρή), Taverna Paradiso, Frog Beach Lounge, To Limanaki, De Facto si altele.  

Apropierea fata de orasul Kavala si ale sale atractii istorice fascinante reprezinta un alt avantaj. Cele mai populare obiective sunt Castelul din Kavala, intreaga parte de oras vechi, Apeductul din Kavala (Kamares), Muzeul din Kavala, Muzeul Tutunului, Muzeul Maritim, zona portului si multe altele. 

In loc de concluzie

Nea Iraklitsa este una dintre statiunile primitoare, bine dezvoltate, cu o plaja buna, din apropierea orasului Kavala, iar vacantele aici sunt potrivite acelor turisti care au in plan sa se bucure de relaxare, de plimbari si de mancare buna:)

Daca ai fost in Nea Iraklitsa recent, asteptam sa ne impartasesti experienta ta si alte eventuale noi informatii care pot completa articolul nostru. 

Totodata, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Grecia, care pot fi accesate rapid apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?