Castelul din Kavala. Scurt parcurs istoric si ce poti vedea in timpul unei vizite aici

Castelul din Kavala este considerat a fi una dintre atractiile de referinta ale orasului, fiind ridicat in prima jumatate a secolului al XV-lea, in varful peninsulei Panagia. 

Cu o istorie remarcabila si cu o pozitionare strategica, aceasta fortareata ofera totodata si una dintre cele mai splendide privelisti de care te-ai putea bucura in timpul vacantei tale in Kavala. 

Hai cu noi intr-o scurta calatorie virtuala pana la castel si nu uita sa arunci o privire si pe site-ul nostru, unde ti-am pregatit unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia!

Localizare Castelul din Kavala, cum ajungi si distante din alte statiuni

Atractia poate fi reperata pe Google Maps cu denumirile de “Kavala Fortress” si “Akropoli Kavalas” si se afla in cel mai inalt punct al peninsulei Panagia, la circa 500 metri departare de centrul orasului. 

Pornind din centru, ar trebui sa faci pe jos in jur de 10 minute (una dintre rutele recomandate este Kountouriotou – Th. Poulidou – M. Ali – Anthemiou – Feidiou.) Accesul cu masina pe stradutele inguste din partea veche a orasului este pe alocuri dificil, iar in plin sezon, parcarea poate deveni problematica. 

Program de vizita la Castelul din Kavala

  • 1 mai – 30 septembrie: 08:00 – 21:00
  • 1 octombrie – 31 octombrie: 08:00 – 20:00
  • 1 noiembrie – 31 martie: 08:00 – 16:00
  • 1 aprilie – 30 aprilie: 08:00 – 20:00

Preturi bilete la Castelul din Kavala

  • acces general – 4.50 €
  • copii cu varsta intre 6 – 18 ani – 2.50 €
  • copii cu varsta de pana in 6 ani – acces gratuit 

Distante catre Castelul din Kavala din alte statiuni:

  • distanta Nea Karvali – Castelul din Kavala: 11 kilometri 
  • distanta Palio – Castelul din Kavala: 9,6 kilometri 
  • distanta Nea Iraklitsa – Castelul din Kavala: 16 kilometri
  • distanta Nea Peramos – Castelul din Kavala: 19,2 kilometri

Scurt parcurs istoric al Castelului din Kavala si ce poti vedea in prezent

Castelul din Kavala a fost ridicat in primul sfert al secolului al XV-lea, pe ramasitele Acropolei bizantine Christoupolis, care a fost distrusa in anul 1391. 

Mai multe parti ale fortificatiei vechi au fost incorporate in arhitectura castelului, iar de-a lungul timpului, constructia a suferit o serie de interventii notabile, efectuate de catre venetieni si otomani. 

Fortificatia a fost folosita pentru ultima data in scop militar in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, de catre fortele de ocupatie. 

Castelul a fost construit din piatra de granit, marmura si caramida, iar in prezent, aici pot fi vazute turnul circular, magazia de pulbere (care ulterior a fost transformata in inchisoare), garnizoana si rezervorul de apa. 

Odata intrat pe poarta principala, vei observa ca incinta exterioara si cea interioara sunt despartite printr-un perete transversal. 

Tot in incinta exterioara mai pot fi observate un turn poligonal si doua turnuri patrate (in nord-est si nord-vest), dar si un teatru deschis, unde sunt gazduite diferite evenimente muziale, festivitati, piese de teatru. 

In apropierea teatrului si a turnului circular a fost deschisa recent o cafenea. 

Alte atractii apropiate de Castelul din Kavala 

Daca vrei sa bifezi si alte obiective din Kavala in aceeasi zi cu vizita la castel, e bine de stiut ca de aici te poti orienta rapid catre: 

Partea de oras vechi din Kavala este considerata o atractie in sine. Stradutele sale pietruite, cu o multitudine de case vechi si diferite constructii istorice, tavernele traditionale, micile magazine cu suveniruri – toate reprezinta o incantare pentru turistii sotiti aici pentru prima data. 

Poti combina vizita la castel cu un adevarat tur al orasului vechi, dar si cu o binevenita pauza de relaxare si rasfat la una dintre tavernele apreciate (To Araliki este printre cele mai cunoscute). 

Apeductul din Kavala (Kamares) se afla la cateva sute de metri departare si poate fi bifat usor in aceeasi zi. Are o lungime de 270 de metri si o inaltime maxima de 25 metri, fiind considerat un alt simbol al orasului. 

Structura actuala a fost construita de catre otomani, in secolul al XVI-lea, iar pana in anul 1911 a alimentat orasul cu apa potabila provenita din Muntele Pangaeus. 

Muzeul Arheologic din Kavala, Muzeul Tutunului, Muzeul Maritim, zona portului din Kavala, dar si plajele principale Kavala si Rapsani mai pot fi accesate usor daca ai in plan sa explorezi orasul. 

In loc de concluzie

Castelul din Kavala este un must-see pe lista celor mai importante obiective din acest oras grecesc, reliefand trecutul dinamic si deosebit de incarcat al locului. 

In plus, privelistile superbe pe care le ofera catre zona de coasta sunt o completare perfecta a experientei culturale de care te vei bucura aici. 

Daca planuiesti o escapada pe taram grecesc, nu uita sa intri si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?