O mare parte din cei 20.000 de turişti estimaţi pentru ski în Bulgaria vor alege rezervările early booking

partie ski bansko bulgaria
Postat de

Topul staţiunilor: Bansko, Borovets şi Pamporovo

„Ne bucură să constatăm că românii au început să rezerve din timp, inclusiv pentru sezonul de iarnă. Bulgaria a rămas o destinaţie extrem de solicitată de către turiştii români şi în acest an, în timpul sezonului de vară, ceea ce ne face să credem că va fi cerută şi pentru sezonul de iarnă. Deja au fost efectuate primele rezervări, în sistem early booking, numărul lor fiind peste aşteptările noastre. Estimăm o creştere a early booking-urilor pentru sezonul de iarnă din Bulgaria cu circa 30%. Recomand ofertele early booking, deoarece implică multe avantaje pentru turist. Însă, pe de altă parte, atenţionez turiştii să aibă mare grijă de unde le achiziţionează. Din păcate, şi anul acesta au fost companii de turism care au intrat în faliment sau insolvenţă, inclusiv unele care erau specializate pe destinaţia Bulgaria. Ştim că preţul este o componentă important, dar nu întotdeauna cel mai mic preţ reprezintă şi cea mai fericită alegere. Milităm pentru alegerea agenţiei de turism şi apoi a vacanţei dorite”, este de părere Sebastian Constantinescu, consultant în turism şi director general „Travel Planner”.

La ora actuală, hotelierii din staţiunile montane din Bulgaria au lansat campanii de early booking care se desfăşoară în mai multe etape. Primele etape se încheie pe 30 septembrie şi 30 octombrie, în funcţie de hotel, şi presupun reduceri de 20-25%, iar următoarele pe 30 noiembrie şi chiar 15 decembrie, şi implică reduceri de 10-15%. De asemenea, hotelierii bulgari au lansat şi pentru sezonul de iarnă oferte promoţionale, gen nopţi gratuite (7 = 6, 7 = 5) sau oferte pentru vacanţa copiilor, multe dintre ele combinându-se cu oferte tip early booking, putându-se ajunge la reduceri de până la 40%, marea majoritate a acestora fiind valabile începând cu 30 ianuarie. Subliniem că hotelierii din Bulgaria au stabilit preţurile pentru sezonul de iarnă încă de la jumătatea lunii iulie.

În pofida situaţiei economice precare, dominată de criză, touroperatorii estimează că numărul românilor care vor consuma pachete turistice în afara graniţelor va creşte în continuare. Ei vor cheltui, în continuare, cu precauţie, dar vor dori să călătorească. Mai mult, turiştii români vor prefera calitatea şi îşi vor alege cu o atenţie sporită atât agenţia de turism, cât şi hotelurile de destinaţie. Se observă o creştere a interesului turiştilor români, în general, şi pentru ofertele early booking de iarnă. Orice pachet achiziţionat în perioada de early booking sau în afara acesteia se bucură de aceleaşi atribute de siguranţă şi calitate. Avantajul achiziţiei din timp a pachetului turistic o reprezintă preţul redus care este plătit la cumpărare. Un avantaj mai puţin vizibil, dar la fel de important, este faptul că turistul are siguranţa hotelului preferat în destinaţia de vacanţă aleasă şi poate beneficia de atuurile unei planificări timpurii (a concediului, a bugetului de cheltuieli în perioada excursiei etc.). Posibilitatea achitării în rate cu dobândă face ca acest pachet turistic să fie şi mai atractiv, pe lângă facilitatea obţinerii sale.

Tendinţele turiştilor români pentru sezonul de iarnă din Bulgaria

Consultanţii Travel Planner estimează că în următorul sezon de iarnă, staţiunile montane din Bulgaria vor fi vizitate de circa 20.000 de turişti români, o bună parte dintre ei alegând rezervări tip early booking.

Iată care este topul staţiunilor montane din Bulgaria, în funcţie de cererea turiştilor români:

  1. Bansko. Staţiunea are pârtii de schi care totalizează 70 km, o altitudine maximă de peste 2900 m, centru istoric inclus în patrimoniul UNESCO şi găzduieşte multe campionate mondiale şi regionale de schi.
  2. Borovets. Totalul pârtiilor de schi este de 30 km  şi are cea mai mare altitudine din Bulgaria. Este o staţiune foarte potrivită pentru schiori avansaţi.
  3. Pamporovo. Este cea mai sudică staţiune montană de schi din Europa, fiind recomandată începătorilor.

Durata medie a sejurului pentru întreg sezonul de iarnă, inclusiv sărbătorile de iarnă, este de 5 nopţi.

Perioadele de vârf din punct de vedere al cererii turistice dinspre România:

  • Sărbătorile de iarnă
  • Vacanţa intersemestrială a copiilor (1-9 februarie). Această perioadă trezeşte chiar un interes mai mare în rândul turiştilor români, preţurile fiind mult mai accesibile faţă de perioada sărbătorilor.

Numărul turiştilor români care aleg staţiunile montane din Bulgaria va înregistra o uşoară creştere, însă majoritatea turiştilor străini care optează pentru acestea provin din Marea Britanie şi Irlanda, Rusia şi Grecia.

Exemple de oferte

Oferte de Revelion începând cu 30 decembrie

  • Hotel 4 stele Bansko, 333 de euro de persoană în loc de 395,5 euro, pentru 5 nopţi cu demipensiune. Reducere de 15,8%

http://ski-bulgaria.travelplanner.ro/hotel-lion-bansko-oferte-ski-bulgaria.html

  • Hotel 4 stele Bansko, 195,5 euro de persoană în loc de 242,5 euro, pentru 5 nopţi cu demipensiune. Reducere de 19,38%

http://ski-bulgaria.travelplanner.ro/hotel-orbilux-bansko-ski-bulgaria.html

Oferte pentru vacanţa de iarnă a copiilor, plăteşti 6 nopţi, stai 7, începând cu 31 ianuarie

  • Hotel 4 stele Bansko, 166,5 euro de persoană în loc de 238 de euro, cu demipensiune. Reducere totală de 30,4%.

http://ski-bulgaria.travelplanner.ro/hotel-guiness-bansko-oferte-ski-bulgaria.html

  • Hotel 4 stele Bansko, 140 de euro de persoană în loc de 206,5 euro, cu mic dejun. Reducere totală de 32,2%.

http://ski-bulgaria.travelplanner.ro/hotel-ivan-rilski-bansko-oferte-ski-bulgaria.html

Oferte tip plăteşti 5 nopţi, stai 7, cu early booking, începând cu 1 martie

  • Hotel 4 stele Bansko, 170 de euro de persoană în loc de 245 de euro, cu demipensiune. Reducere totală de 30,61%.

http://ski-bulgaria.travelplanner.ro/hotel-lion-bansko-oferte-ski-bulgaria.html

Despre Travel Planner

Travel Planner este un proiect românesc, înfiinţat în 2007, o agenţie de turism specializată pe destinaţia Bulgaria. Din 2009, touroperatorul Travel Planner este membru al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). “De 5 ani, oferim eficient şi în siguranţă vacanţe în Bulgaria, la un preţ convenabil. Deviza noastră este We Plan. You Travel (Noi planificăm. Tu călătoreşti)”, subliniază Sebastian Constantinescu, directorul general al Travel Planner.

Touroperatorul Travel Planner a obţinut, de-a lungul timpului, mai multe premii şi distincţii atât în România, cât şi în Bulgaria, precum locul 1 în topul Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava la categoria agenţii de turism, timp de mai mulţi ani, locul 1 in topul national CNIPMMR, diplome şi certificate de excelenţă din partea partenerilor – lanţurile internaţionale Melia şi Iberostar, lanţul bulgăresc Grifid Hotels etc. (Bulgaria), Premiul special pentru management eficient în dinamica de activitate a întreprinderii la Forumul IMM 2010 (Suceava) etc.

Site-ul Travel Planner are şi un forum de discuţii, de unde turiştii se pot documenta cu privire la calitatea hotelurilor şi a serviciilor. „98% din cei care ne-au scris (peste 5200), au recomandat serviciile noastre. Astfel suntem obligaţi să fim mai buni, dar ne place această provocare”, declară directorul general al Travel Planner.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?