Perlele din sudul litoralului bulgăresc

Postat de
Picture 559

Turismul de litoral reprezintă mai mult decât rivieră de calitate, cu hoteluri, mare și distracție. De o mare importanţă se bucură toate reperele istorice şi naturale ale regiunii respective. Atât stațiunile din partea nordică a litoralului bulgăresc, cât şi cele din partea sudică oferă o mulțime de oportunităţi de vizitare şi de distracţie.

Puncte de reper ale rivierei sudice a Mării Negre

1. Begliktash

Begliktash este un vechi sanctuar trac. Acesta este situat în apropiere de Primosko, la numai 3 km distanță de stațiune. Sanctuarul este interesant şi nu ai şansa de a vedea aşa ceva în fiecare zi. Această structură unică de roci a fost făcută de către traci care au amplasat, în interiorul templului lor, şi un calendar.

2. Fermecătorul oraș vechi Nessebar

Acesta este unul dintre reperele litoralului bulgăresc. Orașul vechi din Nessebar reprezintă o rezervație arhitecturală și istorică. Nessebar este un oras vechi care a fost creat în urmă cu 3200 ani. Urme ale civilizaţiei trace precum și prezența romană pot fi văzute oriunde. Puteți vedea, de asemenea, resturile unor băi bizantine. Nessebar este un oraş impresionant, cu o istorie bogată și o atmosferă unică. Este o stațiune care combină modernitatea și istoria într-un mod remarcabil.

Indiferent dacă aveți o vacanță în Nessebar sau în Sunny Beach, Sveti Vlas sau Ravda, ar trebui să petreceţi cu siguranţă o zi la Nessebar și nu veți regreta. Arhitectura caselor bulgare din perioada Renașterii, misterul din jurul ruinelor romane precum și bisericile vechi sunt interconectate. Unele dintre cele mai populare atracții turistice din Nessebar sunt impresionanta biserică “Hagia Sophia”, biserica “Ioan Botezătorul”, biserica “St. Ştefan” și altele.

3. Râul Ropotamo

Râul Ropotamo este un loc preferat pentru cei îndrăgostiţi de pescuit dar este, de asemenea, un loc frumos unde puteți să vă bucurați de liniște și de sunetele magice ale naturii. Se consideră că râul este denumit după zeiţa greacă Ro. Ro înseamnă “Run” și “potamo” înseamnă râu. Puteți lua în considerare un tur cu barca pentru a simți frumusețea deplină a râului. Fără îndoială, râu Ropotamo este cel mai faimos pentru nuferii săi.

4. Lacul Pomorie

Lacul Pomorie este situat la nord de Pomorie, la doar 20 km distanță de Burgas. Muzeul de Sare este situat pe malul lacului. Veți găsi o rezervație naturală în apropiere.

Este un fapt interesant că Via Pontika trece prin lac. Este una dintre rutele importante pentru păsările migratoare din Europa spre Africa. Au fost observate 269 de specii de păsări diferite.

5. Alepu

Mlaştina Alepu este situată la doar 6.5 km distanță de stațiunea Sozopol. Numele înseamnă “mlaștina vulpii”. Această zonă este plină şi de multe păsări rare.

Specialiştii Travel Planner vă recomandă să nu ezitaţi în a cumpăra excursii opţionale pentru sudul litoralului bulgăresc, deoarece aveţi ce vizita. Nu uitati de ofertele tentante pe care le puteti studia la noi pe site!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Bulgaria?