Taverne Pefkohori. Care sunt locurile care au primit cele mai multe recomandari si ce poti manca la aceste restaurante

Pefkohori, una dintre statiunile populare de pe coasta de est a bratului Kassandra Halkidiki, isi asteapta an de an vizitatorii cu o plaja bine organizata, cu unitati de cazare pentru toate preferintele si buzunarele, cu o zona pietonala si, nu in ultimul rand, cu multe taverne si restaurante bine cotate. 

Daca intentionezi sa-ti faci vacanta in zona Pefkohori sau esti acolo chiar in aceste momente si vrei sa stii care sunt unele dintre cele mai apreciate locuri in care poti lua masa, in cele ce urmeaza gasesti o scurta selectie taverne Pefkohori, cu recenzii bune si foarte bune din partea celor care le-au calcat deja pragul. 

Nu in ultimul rand, pentru ca organizam eficient vacante de mai bine de 15 ani, la noi pe site ti-am pregatit si cateva zeci de oferte vacante Kassandra, inclusiv cu propuneri de hoteluri din zona Pefkohori.

Taverna Makis – cu specific grecesc, localizata in centrul statiunii 

Deschisa la cateva sute de metri departare de plaja, Taverna Makis este unul dintre restaurantele cu aspect modest, insa destul de bine cunoscute in Pefkohori Kassandra. 

Are in jur de 1000 de recenzii stranse pe Google, un meniu destul de stufos cu o lista generoasa de aperitive traditionale si varietate la capitolul peste si fructe de mare (sardine, gavros, creveti, cod, peste spada, calamar, etc). 

Makis se afla chiar in piata centrala din Pefkohori. 

credit foto Angela Negrea

Taverna Ouzeri Tsapari (Fish Tavern Tsaparis)

O alta taverna din zona centrala, la 200-300 metri departare de Makis, Fish Tavern Tsaparis a strans si mai multe review-uri si isi asteapta clientii cu soiuri de peste precum dorada, biban de mare, ansoa, sardine, peste spada, dentex, cod, sole, grouper, fagri si altele. 

Amatorii de supe pot alege aici intre supa de peste si supa de pui, iar la capitolul branzeturi exista de asemenea varietate (feta prajita, talagani la gratar, haloumi la gratar, bouyiourdi, kefalotyri, etc.) 

Restaurant Bakalis, asezat chiar la malul marii, in partea dreapta a plajei

Localizat langa vila Sofias, acest loc a strans peste 4000 de recenzii pe Google si o nota de 4,5 din 5 pana in august 2023. 

Restaurantul are un design elegant, usor mai pretentios comparativ cu tavernele traditionale. 

In meniu gasesti cam tot ce-ti trece prin minte la capitolul peste si fructe de mare, insa pentru a-ti alimenta si mai tare pofta, iti lasam aici cateva exemple de preparate: paste cu lobster, risotto cu creveti sau cu midii, file de somon beurre blanc, file de ton, dorada, file de biban de mare, ciorba de peste, carpaccio de caracatita si altele. 

Fishalida restaurant, tot in zona plajei

Acesta este un alt restaurant asezat la malul marii, iar cum probabil ti-ai dat seama deja, are un meniu destul de bogat in peste si fructe de mare. 

Incepand cu clasicele aperitive precum tzatziki, dovlecei pane, salata de icre, caracatita marinata, fava si continuand cu feluri de mancare traditionale precum musaca, miel la protap si tocana de vita, acest restaurant se remarca si printr-un plating deosebit, dar si printr-o varietate de fructe de mare si tipuri de peste: creveti, midii, stridii, risotto cu fructe de mare, sardine, calamari, tartar de somon, biban de mare copt in crusta de sare si altele. 

Fishalida a strans pana in prezent peste 800 de recenzii pe Google, majoritatea pozitive. 

Aknos Restaurant, chiar langa bisericuta Sf. Athanasios

Ne reintoarcem in zona de centru a statiunii, unde se afla si Aknos, descris de catre unii dintre turisti ca fiind o micuta comoara culinara din Pefkohori. 

Salata de rucola cu spanac si smochine, cartofii cu iaurt si boia, burgerii picanti cu sos de mustar se numara printre preparatele pentru care bucatarul de aici a primit laude. 

Aknos nu este o taverna greceasca, ci un restaurant cu o bucatarie usor diferita, reinterpretata, care poate fi insa pe gustul tau daca esti deschis sa incerci ceva nou 🙂 

Tsipouradiko “Gi kai thalassa”

Cu o nota de 4,8 din 5 pe Google in august 2023, acest restaurant a fost laudat pentru servirea excelenta, pentru preparatele gustoase si pentru personalul sau amabil. 

Nici de aici nu lipsesc aperitive reci precum branza feta, salata de cartofi homemade, tzatziki, ardei copti, fava, salata de crab, completate de aperitive calde precum branza feta prajita, ardei umpluti cu braza, ciuperci pleurotus la gratar, bouyourdi si vinete cu branza. 

In ceea ce priveste sectiunea dedicata pestelui si fructelor de mare, vei avea de ales intre macrou, gavros, creveti, ansoa, midii, dorada, fagri, biban de mare si multe altele. 

Restaurant Pizza Capri, in centrul statiunii, cu specific italian

Localizat in apropierea benzinariei Shell, Pizza Capri este cat se poate de potrivit pentru cei care vor sa ia o masa ceva mai rapida si mai practica 🙂 

In meniu gasesti salate, pizza si paste de toate felurile, iar cei care au mai luat masa aici spun ca gustul este ce trebuie, aluatul este crocant, iar portiile sunt generoase. 

Patiseria Lemonis – o patiserie de lant, cu produse apreciate 

Localizata aproape de plaja, cu tot ce inseamna produse de patiserie, prajituri, sandwich-uri, placinte, chiar si inghetata, Lemonis Bakery poate fi unul dintre acele locuri in care te opresti pentru o gustare rapida inainte sa mergi la plaja. 

Majoritatea produselor de aici sunt apreciate de catre clienti, dovada fiind cele peste 1500 recenzii stranse pana in acest moment doar de catre punctul din Pefkohori. 

In loc de concluzie

Exista o serie de restaurante foarte apreciate in Pefkohori, iar daca ai ajuns deja aici si simti ca lista de mai sus merita completata si cu alte locuri, asteptam cu interes sugestiile tale!

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu zeci de propuneri vile si hoteluri din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?