Tendinţele litoralului bulgăresc. Românii au trimis cei mai mulţi turişti în luna mai

hotel melia nisipurile de aur
Postat de

Nordul litoralului bulgăresc (Nisipurile de Aur, Albena, Constantin şi Elena, Balcik etc.) promovează mai multe oferte speciale, fiind mai legat de piaţa românească, datorită proximităţii.

-În general, zona de sud (Sunny Beach, Nessebar, Obzor etc.) este mai aglomerată, datorită faptului că pe aeroportul din Burgas sunt operate mai multe curse charter de pe pieţe ţintă ale Bulgariei (Germania, Rusia, ţările scandinave, Franţa etc.).

– Ploile din această perioadă şi vremea schimbătoare au descurajat unii turişti. Însă pentru luna iulie prognoza meteo este mai mult decât optimistă, anunţând o vară caniculară, fără multe precipitaţii.

– Cele mai mare creşteri pentru litoralul bulgăresc sunt înregistrate de pe pieţele ex-sovietice: Rusia, Ucraina, Belarus dar şi Republica Moldova. Creşteri mai uşoare vin dinspre piaţa britanică, iar Germania stagnează. România a înregistrat creşteri importante în perioada early booking-urilor, însă momentan cererea este în scădere.

Specialiştii Travel Planner recomandă turiştilor români care aleg litoralul bulgăresc:

 – Să îşi cumpere asigurări de sănătate de la agenţia de turism. Nu sunt obligatorii, dar sunt recomandabile, pentru că oricând pot apărea probleme de sănătate, de la simple insolaţii sau tăieturi, leziuni, până la probleme mai grave, accidente etc. De exemplu, pentru 6 nopţi în Bulgaria, o asigurare costă 24 de RON dar acoperă suma de 50.000 de euro.

– Să îşi cumpere asigurare storno, care poate garanta returnarea banilor pentru concediul ales dacă intervine ceva neprevăzut şi grav – deces în familie, boală, accident, deteriorarea domiciliului etc. Fireşte, aceste situaţii trebuie dovedite cu acte. Valabilitatea acestei poliţe începe cu ora 24:00 a zilei în care s-a plătit prima de asigurare, însă nu mai devreme de 30 de zile anterioare datei destinate prestării primului serviciu turistic achiziţionat prin contractul de comercializare a serviciilor turistice.

– Să anunţe agenţia de turism sau hotelul în cazul în care nu pot ajunge în prima zi de cazare la destinaţia aleasă, din diverse motive. Hotelul poate păstra camera în cazul în care turiştii anunţă când pot veni, însă în cazul neprezentării neanunţate (No Show), aceştia riscă să îşi piardă camera, dacă este un grad mare de ocupare, şi să nu se mai poată caza.

Bulgaria în statistici şi estimări

Potrivit Institutului de Statistică al Bulgariei, în luna mai – prima lună de sezon estival  – au sosit în Bulgaria 66.911 de turişti români, marea majoritate alegând, evident, litoralul. Românii conduc topul turiştilor, aceştia fiind urmaţi de turişti din Grecia (40.360), Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei (28.170), Federaţia Rusă (25.593), Serbia (20.804), Germania (14.702), Turcia (13.887), Marea Britanie (10.714), Ucraina (7.731), SUA (5.543), Israel (5.289), Austria (3.819) şi Franţa (3.287).

Oficialii bulgari estimează că în acest an se va înregistra o creştere de 3% a numărului de turişti străini. În 2012, Bulgaria a înregistrat 8,87 de milioane de sosiri, cu 1,8% mai mult decât anul precedent. Cei mai mulţi turişti au provenit din Rusia (1,47 milioane) şi Grecia (1,09 milioane). La ora actuală, turismul generază 15% din Produsul Intern Brut al Bulgariei.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?