Topul staţiunilor de pe litoralul bulgăresc realizat de peste 3600 turişti români

sunny beach bulgaria
Postat de

Peste 3600 de turişti români care au ales destinaţia Bulgaria în ultimii ani au realizat un top al staţiunilor de pe litoralul bulgăresc. Clasamentul a fost centralizat de către Travel Planner – touroperator dar şi firmă de consultanţă turistică specializată pe destinaţia Bulgaria. Acest top are un fundament foarte serios, constituind rezultatele experienţei clienţilor, cuantificate de-a lungul ultimilor 4 ani.

Pe primele trei locuri se situează staţiunile Sunny Beach, Nisipurile de Aur şi Albena. Liderul actualului clasament a înregistrat o creştere în preferinţele turiştilor români, devansând Nisipurile de Aur, care a ocupat locul 1 până în 2011.

Sunny Beach este o staţiune care oferă multe posibilităţi de agrement şi diversitate iar acest aspect o diferenţiază de Nisipurile de Aur – care reprezintă o staţiune mai împădurită, dar ceva mai liniştită. Sunny Beach este vecină cu Nessebar, vestitul oraş istoric de coastă al Bulgariei. Astfel partea culturală şi de evenimente poate fi combinată cu cea de plajă. De asemenea, liderul topului din acest an, Sunny Beach, are două aqua park-uri, dintre care unul este cel mai mare din Bulgaria, precum şi cea mai lungă plajă din ţara vecină, care se întinde pe 8 kilometri. Nisipurile de Aur oferă şi distracţie, şi linişte, iar Albena constituie un paradis verde, o staţiune mai liniştită dar preferată mult de familiile cu copii. Aş acorda o menţiune staţiunii Obzor, care a înregistrat, poate, cea mai mare creştere a cererii în ultimii ani. Aceasta are cea mai de calitate şi cea mai lată plajă din Bulgaria precum şi hoteluri foarte bune şi de încredere. Estimez că Obzor va creşte în continuare în preferinţele turiştilor. În ultimii ani, aici au intrat şi lanţuri hoteliere internaţionale precum Sol Melia sau RIU”, subliniază Sebastian Constantinescu, directorul general al Travel Planner.

Travel Planner pregăteşte, de asemenea, un studiu referitor la calitatea hotelurilor de pe litoralul bulgăresc şi un top al acestora, tot pe baza a mii de impresii ale turiştilor români.

Topul staţiunilor de pe litoralul bulgăresc

  1. Sunny Beach:  Deţine locul 1 în top, cu media 8,34 la note. 87% dintre turiştii Travel Planner recomandă această staţiune.
  2. Nisipurile de Aur: Media notelor este 8,08 şi este recomandată de 84% dintre turiştii Travel Planner.
  3. Albena: Media notelor este 7,93 şi este recomandată de 88% dintre turiştii Travel Planner.
  4. Duni: Media notelor este 8,58, însă are mai puţine impresii, fiind vizitată de un număr mai mic de turişti. Este recomandată de 87% dintre turiştii Travel Planner care au fost aici.
  5. Elenite: Media notelor este 7,55. Este recomandată de 76% dintre turiştii Travel Planner.
  6. Obzor: Media notelor este 7,15. Este recomandată de 78% dintre turiştii Travel Planner.
  7. Nessebar: Media notelor este 7,70. Este recomandată de 81% dintre turiştii Travel Planner.
  8. Constantin şi Elena: Media notelor este 7,33. Este recomandată de 73% dintre turiştii Travel Planner.
  9. Sunny Day: Media notelor este 6,83. Este recomandată de 86% dintre turiştii Travel Planner.
  10. Sozopol: Media notelor este 6,59. Este recomandată de 67% dintre turiştii Travel Planner.
  11. Pomorie: Media notelor este 5,1. Este recomandată de 38% dintre turiştii Travel Planner.

Consultanţii Travel Planner au comparat şi notele acordate de către turişti celor mai importante componente ale fiecărei staţiuni: masă, agrement şi atmosferă. Ca atmosferă, liderul este tot Sunny Beach, cu 8,5 puncte, urmat de data aceasta de Albena (8,4 puncte), Nisipurile de Aur (8,3 puncte), Duni (8,9 puncte, dar acordate de mult mai puţini turişti), Nessebar (8,1puncte), Elenite (8 puncte), Obzor (7,7 puncte), Constantin şi Elena (7,6 puncte) şi Sozopol (7,3 puncte).

La partea de agrement, liderul topului este Sunny Beach (8,3 puncte), urmat de Duni (8,2 puncte), Nisipurile de Aur, Albena şi Elenite (7,9 puncte), Nessebar (7,5 puncte), Constantin şi Elena (7,1 puncte), Obzor (6,9 puncte) şi Sozopol (6,6 puncte). Serviciile de masă se numără, de asemenea, printre cei mai importanţi factori în alegerea unei staţiuni. Duni este aici liderul (8,6 puncte), urmat de Sunny Beach (8,2 puncte), Nisipurile de Aur (8 puncte), Albena şi Nessebar (7,5 puncte), Constantin şi Elena (7,2 puncte), Obzor şi Elenite (6,8 puncte) şi Sozopol (5,9 puncte). Se observă un avantaj al sudului litoralului bulgăresc, pe lângă staţiunile Sunny Beach şi Nessebar, înregistrând creşteri în preferinţele turiştilor Duni şi Obzor. În nord, în topul preferinţelor rămân clasicele Nisipurile de Aur şi Albena. Cele mai bune plaje se află tot în nord: Albena şi Nisipurile de Aur, iar cea mai mare plajă de calitate o deţine staţiunea sudică Sunny Beach.

Principalele caracteristici ale staţiunilor de pe litoralul bulgăresc

1. Sunny Beach

Se întinde pe circa 8 km de plajă cu nisip foarte fin, în lungul unui golf semicircular de pe coasta sudică a Mării Negre, la aproximativ 35 de km nord de Burgas. Cu peste 400 de hoteluri, Sunny Beach este cea mai mare staţiune de pe litoralul Bulgariei. Fie că doriţi un sejur cu cazare demipensiune, mic dejun inclus sau all inclusive, în Sunny Beach găsiţi orice variantă. Majoritatea turiştilor care au fost aici spun că staţiunea oferă absolut toate
opţiunile de vacanţă şi este extrem de animată. Poate că unica problemă o reprezintă aglomeraţia şi lipsa spaţiilor verzi. Anul trecut, staţiunea a găzduit peste 80.000 de turişti români.

2. Nisipurile de Aur

Premiată cu Blue Flag – recunoaştere internaţională pentru calitatea plajelor şi a serviciilor turistice de litoral, staţiunea reprezintă o destinaţie de vacanţă de top. Mulţi turişti recomandă staţiunea celor care preferă liniştea în faţa „distracţiei”, familiştilor şi celor cu copii. Însă staţiunea are şi suficiente posibilităţi de distracţie: terase, cluburi etc. În cadrul staţiunii, pentru cei care-şi doresc, există condiţii foarte bune de agrement: parc nautic, sky
nautic etc. Nisipurile de Aur au 90 de hoteluri, dintre care 9 sunt de 5 stele, 34 de 4 stele, 32 de 3 stele şi 11 de 2 stele. În 2012, staţiunea a primit circa 60.000 de turişti români.

3. Albena

Albena reprezintă o adevărată oază de verdeaţă şi flori, la extremitatea sudică având o rezervaţie naturală, o “microdeltă”, Baltata, iar în partea de vest fiind delimitată de dealuri împădurite. De asemenea, este staţiunea preferată de familiile cu copii, având toate facilităţile în acest sens. Românii apreciază foarte mult faptul că plaja este foarte lată, are 2 km lungime şi 150 m lăţime, iar nisipul este foarte fin şi îngrijit. De asemenea, Albena este unica staţiune din Bulgaria şi din această parte a Europei deţinută de o singură societate, care gestionează toate cele 43 de hoteluri (de la 5 la 2 stele). Anual, staţiunea primeşte 40-50.000 de turişti români, care sunt cei mai numeroşi, alături de cei bulgari.

4. Duni

Situată într-un golf întins, la 40 km sud de Burgas şi 7 km sud de Sozopol, staţiunea Duni are numeroase amenajări pentru agrement (piscine, centru de fitness, saună, centru de gimnastică, teren de volei pe plajă, terenuri de tenis, amenajări pentru sporturi nautice, amfiteatru) şi amenajări speciale pentru copii (spaţii de joacă, piscine, grădiniţă). Complexul din Duni este destinat celor care doresc o vacanţă all inclusive în Bulgaria. Staţiunea este mică, având 5 hoteluri, dar toate de top. Duni a fost planificată încă din anii ’80 de către statul bulgar, care dorea să construiască un resort mic, intim, în stilul celor occidentale, dar cu arhitectură specific bulgărească.

5. Elenite

Staţiunea Elenite reprezintă o oază de linişte, cu multă verdeaţă, perfectă pentru vacanţa familiilor cu copii. Cazarea se face la unul din cele 3 hoteluri sau la cele peste 250 de vile ale complexului (cu 2 sau 3 etaje, ce imprumută elemente de arhitectură din vechiul Nessebar). Şi această staţune are barieră şi este păzită, la fel ca Albena. Elenite dispunede un aqua park precum şi de satul de vacanţă Victoria Elenite. Plaja este mai îngustă dar
staţiunea nu este recomandată tinerilor amatori de distracţii.

6. Obzor

Staţiunea Obzor este aerisită şi ferită de aglomeraţie chiar şi în vârful sezonului şi de aceea o recomandăm celor care doresc relaxare şi nu petrecerea vacanţei într-o staţiune agitată. Hotelurile de aici se numără printre cele mai bune de pe litoralul bulgăresc şi toate oferă servicii şi facilităţi pentru copii. Obzor are în prezent 7 hoteluri de 2, 3 şi 4 stele.

7. Nessebar

Nessebar este recomandată pentru petrecerea unui sejur relaxant şi linistit, într-o atmosferă romantică, într-o staţiune modernă dar, paradoxal, a cărei istorie depăşeşte 9000 de ani. Merită vizitat oraşul istoric Nessebar, de pe peninsula cu acelaşi nume, o adevărată “Sighişoară” a litoralului bulgăresc. Nessebar are 13 hoteluri de 3, 4 şi 5 stele, toate de calitate.

8. Constantin şi Elena

Constantin şi Elena este o staţiune cu 33 de hoteluri de 2, 3 şi 4 stele, situată în nordul litoralului bulgăresc. Dedicată atât tinerilor, cât şi familiilor, este situată în mijlocul unui parc natural, cu golfuri liniştite şi plaje nu foarte generoase, dar confortabile; este populară între staţiuni datorită potenţialului terapeutic. Un alt avantaj este apropierea de oraşul Varna.

9. Sunny Day

Staţiunea Sunny Day este o locaţie ce oferă posibilităţi variate de petrecere a vacanţei, într-un cadru natural bogat, specific nordului litoralului bulgăresc. Sunny Day este amplasată în imediata vecinătate a staţiunii Constantin şi Elena şi la doar 10 km distanţă către nord de oraşul staţiune Varna. Staţiunea, deşi mică (are 4 hoteluri de 3, 4 şi 5 stele), beneficiază de premiul Blue Flag pentru calitatea plajei şi serviciilor turistice.

10. Sozopol

Sozopol este o staţiune situată pe o mică peninsulă stâncoasă, renumită pentru plajele sale, centrul vechi şi portul, care alcătuiesc un cadru romantic. Staţiunea are peste 100 de hoteluri de 2, 3 şi 4 stele. În centrul vechi sunt case din secolul al XIX-lea cu o arhitectură deosebită din piatră şi lemn, unele dintre ele fiind monumente naţionale.

11. Pomorie

Renumită pentru potenţialul curativ şi cu o lungă tradiţie în turismul de litoral, staţiunea Pomorie se află la circa 20 de minute (cu automobilul) nord de oraşul Burgas şi promite o vacanţă relaxantă departe de aglomeraţie. Pomorie este un orăşel situat la sud de Sunny Beach, pe o peninsulă ce intră circa 3,5 km în mare. Este renumită pentru bazele de tratament cu nămol, benefic afecţiunilor reumatismale, însă în acest moment singura
bază de tratament bine pusă la punct este complexul Balneohotel Pomorie. Staţiunea are aproape 30 de hoteluri de 2, 3, 4 şi 5 stele.

Despre Travel Planner

Travel Planner este un proiect românesc, înfiinţat în 2007, o agenţie de turism specializată pe destinaţia Bulgaria. Din 2009, touroperatorul Travel Planner este membru al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). “De 5 ani, oferim eficient şi în siguranţă vacanţe în Bulgaria, la un preţ convenabil. Deviza noastră este We Plan. You Travel (Noi planificăm. Tu călătoreşti)”, subliniază Sebastian Constantinescu, directorul general al Travel Planner.

Touroperatorul Travel Planner a obţinut, de-a lungul timpului, mai multe premii şi distincţii atât în România, cât şi în Bulgaria, precum locul 1 în topul Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava la categoria agenţii de turism, timp de mai mulţi ani, locul 1 in topul national CNIPMMR, diplome şi certificate de excelenţă din partea partenerilor – lanţurile internaţionale Melia şi Iberostar, lanţul bulgăresc Grifid Hotels etc. (Bulgaria), Premiul special pentru management eficient în dinamica de activitate a întreprinderii la Forumul IMM 2010 (Suceava) etc.

Site-ul Travel Planner are şi un forum de discuţii, de unde turiştii se pot documenta cu privire la calitatea hotelurilor şi a serviciilor. „98% din cei care ne-au scris (peste 3600), au recomandat serviciile noastre. Astfel suntem obligaţi să fim mai buni, dar ne place această provocare”, declară directorul general al Travel Planner.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?