Travel Planner despre avantajele early booking în Bulgaria şi capcanele acestora

early booking elenite
Postat de

În pofida situaţiei economice precare, dominată de criză, touroperatorii estimează că numărul românilor care vor consuma pachete turistice în afara graniţelor va creşte în continuare, în special datorită interesului crescut pentru rezervările în system early booking. Ei vor cheltui, în continuare, cu precauţie, dar vor dori să călătorească. Mai mult, turiştii români vor prefer calitatea şi îşi vor alege cu o atenţie sporită atât agenţia de turism, cât şi hotelurile de destinaţie.

Orice pachet achiziţionat în perioada de early booking sau în afara acesteia se bucură de aceleaşi atribute de siguranţă şi calitate. Avantajul achiziţiei din timp a pachetului turistic este reprezentat de preţul redus care este plătit la cumpărare. Un avantaj mai puţin vizibil, dar la fel de important, este faptul că turistul are siguranţa hotelului preferat în destinaţia de vacanţă aleasă şi poate beneficia de atuurile unei planificări timpurii (a concediului, a bugetului de cheltuieli în perioada excursiei etc.). Posibilitatea achitării în rate face ca acest pachet turistic să fie şi mai atractiv, pe lângă facilitate obţinerii sale. Una dintre destinaţiile de bază ale românilor, unde aceştia pot beneficia de pachete turistice achiziţionate în regim de early booking, este litoralul bulgăresc.

„Recomand ofertele early booking, deoarece implică multe avantaje pentru turist. Însă, pe de altă parte, atenţionez turiştii să aibă mare grijă de unde le achiziţionează”, subliniază Sebastian Constantinescu, director general al touroperatorului Travel Planner, specializat pe Bulgaria.

Early booking – creştere cu 20% faţă de anul precedent

Pentru litoralul bulgăresc, rezervările tip early booking implică reduceri de până la 25-30% din tariful de bază. „Turiştii români trebuie să ştie că, în pofida crizei, hotelierii bulgari au crescut uşor preţurile faţă de anul recedent. Astfel că early booking reprezintă cea mai eficientă soluţie

de a beneficia de un tarif bun pentru pachetele turistice. Apreciem că rezervările în sistem early booking vor creşte cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent” – este de părere Sebastian Constantinescu. În acest an, rezervările early booking au început mai devreme, de la jumătatea lunii noiembrie, iar turiştii sunt foarte interesaţi şi compară astfel de oferte.

Cum să eviţi capcanele

Turistul trebuie să fie atent dacă toate taxele sunt incluse în preţ. Atenţie de la ce agenţie de turism cumpăraţi! Verificaţi dacă agenţia are licenţă de turism emisă de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Este un avantaj dacă agenţia de turism este membru al unei organizaţii profesionale de prestigiu, precum Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), căutaţi numele agenţiei pe internet, verificaţi vizibilitatea acesteia, consultaţi forumurile de discuţii, verificaţi dacă este o agenţie cu vechime pe piaţă (un alt avantaj). De asemenea, comparaţi oferta agenţiei alese cu alte oferte şi nu vă lăsaţi păcăliţi de preţurile foarte mici. Dacă preţul e exagerat de mic, diferă cu 10-15 % sau mai mult faţă de preţurile oferite de toţi ceilalţi şi, mai ales, agenţia este şi “no name”, feriţi-vă. Vizitaţi sediul agenţiei de unde doriţi să achiziţionaţi pachetul turistic. Acolo vă veţi convinge de profesionalismul agenţilor care sunt consultanţi în turism. Această precauţie este de înţeles, ţinând cont că anul acesta au dat faliment circa 180 de agenţii de turism, majoritatea mici sau medii, punând în mare dificultate clienţii, care au achitat fără a primi serviciile solicitate.

„Turiştii trebuie să fie precauţi atunci când aleg agenţia de turism şi astfel de oferte tip early booking. Nu preţul este cel mai important, ci siguranţa şi calitatea. Turismul mai este supranumit şi “industriaviselor”. Chiar dacă eşti ulterior despăgubit, nimeni nu îţi poate oferi garanţie pentru timpul pierdut în urma alegerii unui pachet touristic necorespunzător. Pentru că nimeni nu îţi poate prelungi concediul”, adaugă directorul general al Travel Planner.

Pentru destinaţia Bulgaria, cea mai bună perioadă de early booking este sfârşitul lunii ianuarie – luna februarie. Avansul, în general de 30%, se plăteşte la achiziţionarea pachetului turistic, iar restul sumei se achită până la  terminarea perioadei de promoţii early booking – pentru Bulgaria, 31 martie sau 30 aprilie, în funcţie de hotel. Atenţie: o dată făcută rezervarea şi achitat avansul, banii nu se mai pot returna, iar rezervarea este nominală, turistul neputând-o transfera altcuiva.

Combinaţie early booking – nopţi gratuite

O ofertă foarte interesantă pentru litoralul bulgăresc este reprezentată de combinaţia early booking – nopţi gratuite (gen plăteşti 5 sau 6 nopţi, stai 7). Această ofertă asigură uneori reduceri de până la 50% faţă de preţul iniţial, mai ales pentru perioada de început de sezon (mai – iunie).

Hotel Helena Park – 5 stele, Sunny Beach

  • 200 euro / 7 nopţi / pers (ultra all inclusive) – vacanţe până la 27.05.2013
  • 20% reducere şi 7nopţi = 6 plătite, combinate
  • fără reduceri – 289 euro

Litoralul bulgăresc oferă şi în acest an noutăţi. Mai multe hoteluri au fost renovate şi au fost adăugate oferte şi servicii suplimentare. Oferim un singur exemplu: hotelul Sol Luna Bay din Obzor va deschide un mini aqua-park, un element de infrastructură foarte apreciat de familiile cu copii.

Ca o estimare pentru sezonul următor, Litoralul bulgăresc va primi un număr similar de turişti români – aproximativ 300.000. Ca o tendinţă, turiştii aleg din ce în ce mai mult hoteluri de calitate, de la 3 stele în sus, cu servicii all inclusive sau demipensiune. De asemenea, sunt din ce în ce mai mulţi turişti tineri care aleg să se cazeze în apartamente. Cele mai solicitate staţiuni rămân Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Albena, Obzor, Nessebar.

Despre Travel Planner

Travel Planner este un proiect românesc, înfiinţat în 2007, o agenţie de turism specializată pe destinaţia  Bulgaria.  Din  2009,  touroperatorul  Travel  Planner  este  membru  al  Asociaţiei  Naţionale  a  Agenţiilor  de Turism (ANAT). “De 5 ani, oferim efficient şi în siguranţă vacanţe în Bulgaria, la un preţ convenabil. Deviza  noastră  este  We  Plan.  You  Travel  (Noi  planificăm.  Tu  călătoreşti)”,  subliniază  Sebastian Constantinescu, directorul general al Travel Planner.

Touroperatorul  Travel  Planner  a  obţinut,  de-a  lungul  timpului,  mai  multe  premii  şi  distincţii  atât  în România, agenţii  de  turism,  timp  de  mai  mulţ  iani,  locul  1  in  topul  national  CNIPMMR,  diploma  şi  certificate  de excelenţă etc.  (Bulgaria),  Premiul  special  pentru  management  eficient  în  dinamica  de  activitate  a  întreprinderii  la Forumul IMM 2010 (Suceava) etc.

Site-ul hotelurilor  şi  a  serviciilor.  98%  din  cei  care  ne-au  scris  (peste  3600),  au  recomandat  serviciile  noastre. Astfel  suntem  obligaţi  să  fim  mai  buni,  dar  ne  place  această  provocare”,  declară  directorul  general  al Travel Planner.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre ?