Cand sa mergi in Lefkada. Cea mai buna perioada pentru o vizita in aceasta insula greceasca

Lefkada este una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei, iar avantajul sau principal este ca poate fi vizitata fara sa fie nevoie sa depinzi de feribot sau de alt tip de transport pe mare, pentru ca poti ajunge pe ea traversand podul plutitor de la Agia Mavra. Daca nu esti conditionat sa-ti faci vacanta intr-o anumita perioada, mai mult ca sigur te-ai intrebat pana acum cand este mai bine sa-ti programezi concediul in Lefkada? 

Cea mai buna perioada pentru o vizita in Lefkada depinde de mai multi factori si poate fi, intr-o oarecare masura, diferita de la caz la caz. E posibil sa te intereseze intervalul in care prinzi cele mai bune preturi, poate perioada in care gasesti cea mai calda apa a marii sau poate perioada in care nu intalnesti aglomeratie pe plaje si pe drumul pana aici. 

In functie de acesti factori, discutam punctual mai jos care este cel mai potrivit moment pentru o vacanta in Lefkada. 

Totodata, pentru ca organizam eficient concedii de mai bine de 14 ani, te asteptam la noi pe site si cu o serie de oferte bune pentru vacantele in Lefkada.

Cand sa mergi in Lefkada daca vrei sa eviti aglomeratiile

Daca nu-ti place sa imparti plajele frumoase ale acestei insule cu un numar ridicat de turisti, ar trebui sa te orientezi catre o vacanta in perioada lunilor mai, inceput de iunie sau a doua jumatate a lunii septembrie, poate chiar si catre inceputul lunii octombrie. 

In miez de vara (iulie-august), Lefkada primeste incontestabil cel mai mare numar de vizitatori.

Si cum plajele cele mai aspectuoase ale insulei sunt, de regula, si cele mai populare, in acest interval vei intalni inevitabil si aglomeratie la malul marii (sezlonguri mai greu de gasit dupa primele ore ale diminetii, multe barcute care opresc in dreptul acestor plaje, camere mai greu de gasit la hotelul preferat, taverne pline seara de seara). 

Drumul pana in Lefkada poate fi, de asemenea, mai aglomerat in aceasta perioada. Desi nu este neaparat o regula, riscul sa intalnesti cozi pe la punctele de trecere frontiera este ceva mai mare in iulie-august, asadar, te poti confrunta si cu situatia in care timpul petrecut pe drum pana in Lefkada si ulterior inapoi pana acasa sa creasca. 

HINT: In cazul in care stii deja ca vei merge cu masina in Lefkada, e posibil ca informatiile din acest articol sa-ti fie de folos: Traseu Bucuresti Lefkada. Care este cel mai bun drum catre aceasta insula greceasca

Iar daca vii cu masina unor prieteni, cu avionul sau chiar si cu masina ta, insa intentionezi ca la destinatie sa te folosesti cat mai mult de transportul public sau de alte modalitati de deplasare, detaliile de aici s-ar putea sa-ti fie utile: Transportul local in Lefkada. Cum te poti deplasa daca nu ai venit aici cu masina personala

Cand sa mergi in Lefkada in functie de vreme 

Din acest punct de vedere, sunt foarte importante preferintele tale, pentru ca e posibil sa adori zilele cat se poate de insorite si calduroase, la fel cum este posibil sa preferi o perioada mai racoroasa. 

Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in Lefkada in intervalul iulie-august, cand media maximelor atinge 30 de grade, atentie, la umbra. Daca mergi in Lefkada in aceasta perioada, expune-te la soare cu masura. 

Temperaturi ceva mai placute intalnesti in mai (cu o medie a maximelor de 22 de grade si o apa a marii usor racoroasa pentru baie), in iunie (media maximelor de 26 grade), in a doua jumatate a lui septembrie (media maximelor de 25 grade) si in octombrie (media maximelor de 22 grade). 

Daca stii ca programul tau de vacanta va include si eventuale drumetii, plimbari prin natura, poate diferite trasee cu o bicicleta inchiriata, tine cont ca soarele va fi arzator in lunile iulie si august si ca efortul fizic, la aceste temperaturi, este resimtit mai puternic. 

Cea mai calda apa a marii o vei intalni in Lefkada in august, insa si in septembrie, cand valorile se pastreaza similare. In mai, apa marii in Lefkada are o medie de 19 grade, iar in iunie poate atinge valori medii de 22 grade. 

In iulie, apa marii are in jur de 24 de grade, iar in august – 26 de grade. Un avantaj il reprezinta faptul ca in luna septembrie, apa marii in Lefkada pastreaza o medie de circa 25 grade, iar in octombrie, de 22 grade, ceea ce o face sa fie inca buna pentru baie, snorkeling si alte sporturi acvatice. 

Cand sa mergi in Lefkada daca vrei sa prinzi preturi mai avantajoase 

Bugetul alocat vacantei este un alt factor decizional in alegerea perioadei in care urmeaza sa pleci in Lefkada. Este de la sine inteles ca in iulie si in august sunt cele mai mari preturi la cazari, iar gradul de ocupare al hotelurilor este aproape de maximum. 

In mai si in octombrie intalnesti preturi scazute la hotelurile din Lefkada, iar in iunie si in septembrie, preturi ceva mai rezonabile comparativ cu mijlocul verii. 

Pretul unei vacante in Lefkada este dictat, intr-o mare masura, si de tipul hotelului preferat de tine. Gasesti in Lefkada atat variante foarte prietenoase cu bugetul (studiouri cu chicineta inclusa, regim self catering, servicii si facilitati mai modeste), dar si hoteluri de 4 si de 5 stele, dotate cu o varietate de facilitati, insa nu foarte des si cu regim de cazare all inclusive. 

HINT: Preturi mai avantajoase pentru vacantele in Lefkada poti prinde si daca alegi sa-ti rezervi concediul din timp, printr-o oferta de tip early booking. In acest caz, vei avea garantia ca prinzi un pret bun, dar si camera in hotelul preferat. 

Mai exista si varianta ofertelor last minute, care, la fel, iti pot oferi un pret bun, dar care presupun rezervarea si planificarea acestei vacante intr-un mod mai spontan. 

E bine de stiut ca in extrasezon gasesti in Lefkada preturi mai mici si la serviciile de inchirieri masini, barcute, uneori chiar si la suveniruri ☺ 

In loc de concluzie

Cea mai buna perioada pentru o vacanta in Lefkada poate fi in mai, in iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie, atata vreme cat iti doresti preturi mai scazute, mai putina aglomeratie si temperaturi mai blande. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada, cu hoteluri din toate colturile insulei si un proces de rezervare cat se poate de simplu si de rapid!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?