Transportul local in Lefkada. Cum te poti deplasa daca nu ai venit aici cu masina personala

Lefkada este singura insula greceasca pe care poti ajunge fara sa depinzi de transportul maritim, fiind conectata cu regiunea Epirus printr-un pod. Cu toate acestea, nu toti romanii care isi fac vacantele aici vin cu masina personala, iar o parte dintre cei care aleg totusi sa conduca pana aici, vor ca la destinatie sa se relaxeze cat mai mult si sa circule folosind transportul in comun Lefkada. 

Motivele pentru care ai putea alege sa te deplasezi pe aceasta insula altfel decat cu masina personala pot fi de toate felurile: ai venit cu masina unor prieteni si vreti sa va faceti program diferit, te-ai saturat sa petreci timp la volan, vrei sa vizitezi anumite plaje sau insule la care poti ajunge doar de pe mare, vrei sa te plimbi cu scuterul, vrei sa inchiriezi o barca, vrei sa cheltui mai putini bani pe benzina…si lista poate continua. 

Gasesti in cele ce urmeaza o serie de detalii despre transportul local in Lefkada care ti-ar putea fi utile la fata locului, iar la noi pe site cateva zeci de oferte vacante Lefkada, cu hoteluri din toate colturile insulei si un proces de rezervare cat se poate de simplu si rapid!

Pentru cei care urmeaza sa vina totusi cu masina pana in aceasta insula greceasca, ar putea fi de folos informatiile din articolul: Traseu Bucuresti Lefkada. Care este cel mai bun drum catre aceasta insula greceasca

Transport Lefkada cu autobuzul local

Sistemul public de transport din Lefkada iti poate asigura transferul intre marile asezari ale insulei si catre o parte dintre satele de munte. Este una dintre variantele ieftine de deplasare pe care le vei avea la indemana, iar compania care opereaza aceste curse se numeste KTEL. In Lefkada, exista peste 30 de autobuze KTEL, dotate cu aer conditionat. 

Cele mai multe dintre aceste autobuze circula pe coasta de est a insulei, acolo unde de altfel sunt localizate si majoritatea asezarilor. Pe coasta de vest, drumurile publice sunt in general mai inguste si cu mai multe serpentine, ceea ce face, in multe dintre cazuri, ca traseele sa fie nepotrivite pentru vehiculele de mari dimensiuni. 

HINT: Exista si autobuze locale care circula intre Aeroportul International Preveza-Aktio si Lefkada Town, care au curse programate de cateva ori pe zi. Poti verifica orarul aici

Statia centrala a autobuzelor KTEL se afla in Lefkada Town, in partea de sud a orasului si in imediata apropiere a portului. O gasesti pe Harti cu denumirea de “KTEL Lefkadas – Central Bus Station”. 

Pe acest site poti urmari programul autobuzelor locale KTEL din Lefkada, iar cele mai noi anunturi cu privire la itinerariu pot fi consultate si pe pagina de Facebook a operatorului. 

Tine cont de faptul ca programul poate varia de la un an la altul, dar si de la un sezon la altul. In general, se afiseaza un program pentru perioada calda (sfarsit de mai – octombrie, interval in care cursele sunt mai frecvente) si ulterior un program pentru sezonul rece. In weekenduri, autobuzele ruleaza la intervale mai mari de timp. 

Asezarile din Lefkada in care poti ajunge cu autobuzele KTEL sunt urmatoarele: Lefkada Town, Lygia, Vasiliki, Nidri, Agios Nikitas, Kastro, Vlicho, Kalamitsi, Karya, Vournika, Poros, Syvota, Evgiros, Syvros, Fterno, Egklouvi, insa exista statii si pentru plaje precum Kathisma beach

Transport Lefkada pe mare

Unele plaje ale insulei sunt mai usor de vizitat direct de pe mare, motiv pentru care s-ar putea sa fii interesat si de transportul cu o barca. Acesta poate fi de mai multe feluri: transport cu watertaxi, private boat, transport cu barca prin intermediul excursiilor optionale (boat tours) sau transport cu ferry (catre insulele mari din apropiere de Lefkada). 

Transportul cu watertaxi te poate ajuta sa ajungi rapid la unele dintre cele mai interesante plaje ale insulei, ceva mai greu de accesat de pe uscat.

Acestea circula pe timp de vara in mod frecvent (din Vasiliki, Nydri, etc), ofera transport dus-intors si au preturi medii. Spre exemplu, din Vasiliki si pana la plaja Agiofili platesti in jur de 7 euro dus-intors/persoana. 

Transportul cu private boat poate fi o alegere eficienta in cazul in care nu vrei sa depinzi de un grup mai mare sau in cazul in care vrei sa ai mai multa mobilitate. 

Cu toate acestea, este recomandat sa-ti faci rezervare din timp, mai ales daca vii in Lefkada in intervalul iulie-august, cand insula este foarte aglomerata. Pentru private boat, preturile vor fi, evident, mai ridicate.

Excursiile optionale cu barca mai pot fi o varianta prin care poti vedea cele mai interesante plaje si insule din apropierea Lefkadei. Unele dintre acestea se desfasoara chiar si pe parcursul a 8-10 ore si includ o multime de opriri. Atentie insa la recomandarile companiei cu care alegi sa faci turul. 

Sunt unele variante de tururi care-ti “promit” ca vei bifa un numar impresionant de insule si plaje, insa in realitate vei avea foarte putin timp la dispozitie pentru a explora respectivul loc si vei imparti ambarcatiunea cu un numar foarte mare de turisti. 

Pune toate aceste intrebari operatorului (despre capacitatea barcii, despre timpul efectiv pe care-l vei avea la dispozitie in fiecare locatie, despre alte servicii incluse, masa, bauturi, dar si despre insulele pe care vei pune piciorul sau la care te vei opri doar pentru a face snorkeling in imprejurimi). 

Transportul cu ferry din Lefkada va fi la indemana ta daca intentionezi sa vizitezi insule mai mari din apropiere precum Kefalonia, Meganisi sau Ithaca. 

Pentru Meganisi, vei lua ferry din portul Nidri, iar pentru Kefalonia si Ithaca vei lua ferry din Vasiliki. 

Citeste mai multe despre calatoria Lefkada-Kefalonia cu feribotul in articolul: Ferry Lefkada Kefalonia si ce sa stii daca vrei sa ajungi de pe o insula pe cealalta

Rent a car Lefkada. De unde inchiriezi o masina si cat costa in medie

In cazul in care nu ai venit aici cu masina personala si vrei sa te bucuri de mobilitate mai mare pe intreaga insula, o solutie ar putea fi sa inchiriezi o masina sau un scuter. Mai ales cu scuterul, poti avea acces in locuri mai izolate, pentru ca, asa cum spuneam si mai sus, nu poti ajunge in toate satele de munte (mai ales in partea de vest) cu autobuzele KTEL. 

Gaseste centre de inchirieri in toate asezarile mari: in Lefkada Town, in Nikiana, in Nidri, in Vasiliki, dar si in Agios Nikitas. Cele mai multe astfel de centre se afla in Nidri, iar unele agentii locale nu solicita neaparat si plata unui avans/depozit.  

O parte dintre aceste agentii pot oferi deal-uri foarte bune, in timp ce altele ofera un discount de 10% daca faci rezervarea online. I

E bine sa inchiriezi o masina similara cu cea pe care o conduci acasa, iar inainte sa o preiei, sa-i faci o serie de fotografii la caroserie. Masina se preda, in general, cu aceeasi cantitate de combustibil cu care ai preluat-o. Nu uita sa intrebi la firma de inchirieri si ce tip de asigurare are masina respectiva. 

Preturile variaza de la o firma la alta, insa si de la un sezon la altul. In extrasezon, poti inchiria o masina ok, fara prea multe extraoptiuni, cu circa 25-30 euro/zi, in timp ce in miez de vara, e posibil ca aceeasi masina sa fie inchiriata cu 50 euro/zi. Un scuter poate costa intre 15-20 euro/zi, in functie de specificatii. 

Transport cu taxi in Lefkada 

Pentru cei care nu vor sa-si bata prea tare capul cu transportul in comun Lefkada si nici au in plan sa inchirieze o masina, ramane mereu la indemana si varianta transportului cu taxi. Costurile vor fi, insa, mai ridicate. 

Spre exemplu, din Lefkada Town si pana in Vasiliki, pretul mediu pentru o calatorie cu taxiul este de 50 euro. Daca vrei sa ajungi de la Aeroportul International Preveza-Aktio si pana in Vasiliki, pretul poate ajunge chiar si la 90 euro. 

Poti lua un taxi de pe strada sau poti face o comanda. Gasesti pe internet o multime de companii locale, iar tarifele pot varia in functie de trafic, perioada, operator, dar si in functie de tipul masinii. 

foto Taxaki Lefkas

Toti taximetristii inregistrati sunt obligati sa foloseasca taximetrul, asadar, daca observi vreun sofer ca nu porneste acest aparat atunci cand pleci spre destinatie, ii poti solicita politicos sa o faca. 

Sunt doua tarife practicate (zi/noapte si in limitele orasului/in afara orasului). Numarul tarifului (1 sau 2) ar trebui sa poata fi observat pe ecranul aparatului. 

Pentru mai multa siguranta, poti intreba soferul care este pretul estimativ al cursei pe care urmeaza sa o faci.

In loc de concluzie

Speram ca indiferent de modalitatile de transport pe care le vei alege, experienta ta in Lefkada sa fie pe masura asteptarilor. Daca ai fost pana acum in aceasta insula greceasca si te-ai descurcat foarte bine si fara masina personala, asteptam cu mult interes si sfaturile tale!

Nu in ultimul rand, iti reamintim sa arunci o privire la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?