Biserica Sfantul Spiridon Corfu. Program de vizitare, scurt istoric si alte informatii utile

Biserica Sfantul Spiridon este cea mai cunoscuta biserica din insula Corfu si totodata cea mai vizitata. Ridicata in secolul al XVI-lea sub forma unei bazilici cu o singura nava, in prezent gazduieste moastele Sfantului Spiridon si cea mai inalta clopotnita de pe insula, care poate fi zarita din aproape orice colț al orasului Corfu Town (Kerkyra). 

Localnicii manifesta o dragoste si o apropiere aparte fata de Sfantul Spiridon, considerat de altfel protectorul insulei si cel care ar fi salvat Corfu in mai multe momente de cumpana. Din aceste considerente, moastele Sfantului sunt purtate de 4 ori pe an prin oras, in cadrul unor procesiuni impresionante. 

Mai multe detalii despre Biserica Sfantul Spiridon din Corfu poti sa descoperi in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si o serie de oferte pentru vacantele in insula Corfu.

Unde se afla Biserica Sfantul Spiridon Corfu si care este programul de vizitare

Biserica este localizata chiar in centrul orasului vechi Corfu Town si poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de “Holy Church of Saint Spyridon”. 

Din portul Corfu si pana la biserica vorbim despre o distanta de circa 3,1 kilometri, in timp ce de la Aeroportul International Corfu si pana aici sunt 4,4 kilometri. 

In Corfu Town te poti deplasa usor si cu autobuzele locale ale liniei albastre. Gasesti pe acest site programul si traseele actualizate.

Biserica poate fi vizitata zilnic in intervalul orar 07.00 – 20.00. 

E important de stiut ca orasul Corfu Town devine cel mai aglomerat in perioada iulie-august, atunci cand intreaga insula Corfu primeste cel mai mare numar de vizitatori. 

Spre deosebire de celelalte statiuni ale insulei, care in general ofera atractii centrate pe zona de plaja, orasul Corfu Town este o destinatie buna de vizitat pe intreg parcursul anului. Perioade mai bune pentru o vizita aici sunt astfel sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie, chiar inceput de octombrie. 

Ce sa stii despre Biserica Sfantul Spiridon Corfu

Biserica a fost cladita in anul 1580 sub forma unei bazilici cu o singura nava, iar la interior a fost pictata in stil renascentist, cu diferite scene din viata Sfantului Spiridon. Tavanul bisericii a fost decorat de catre Panagiotis Doxaras, in 1727. 

Calugarul grec Georgios Kalochairetis este cel care ar fi adus din Constantinopol, in anul 1489, moastele Sfantului Spiridon si ale Sfintei Teodora Augusta in insula Corfu. 

Ulterior, fiica sa Asimia a devenit sotia unuia dintre descendentii familiei Voulgaris din Corfu, iar ramasitele sfantului ar fi fost incluse in zestrea fetei, fiind pastrate mai tarziu intr-o capela privata a familiei Voulgaris. 

In jurul anului 1580, atunci cand capela familiei a fost demolata pentru costruirea fortificatiilor exterioare ale Kerkyrei (Corfu Town), moastele au fost mutate in biserica din prezent, ridicata in cartierul  Campiello (partea de oras vechi din zilele noastre). 

Ramasitele sfantului Spiridon sunt pastrate intr-un sarcofag dublu, acoperit cu foita de argint. 

Exceptand ziua de 12 decembrie, in care este praznuita trecerea la viata vesnica a Sfantului Spiridon, mai exista alte patru procesiuni in care preotii din Corfu poarta pe umeri, pe strazile orasului, racla cu moastele sfinte. 

Daca ajungi in Corfu Town intr-una dintre aceste zile (Duminica Floriilor, Sambata Mare, 11 august si prima duminica din luna noiembrie) vei avea ocazia sa observi multimi de oameni care merg in urma alaiului, oameni care asteapta in rand pe marginea strazii pentru a rosti o rugaciune, strazi presarate cu flori – practic, te vei putea bucura de o atmosfera aparte, care aduce la viata intr-un anumit fel sufletul insulei grecesti Corfu. 

Alte atractii in apropiere de Biserica Sfantul Spiridon Corfu 

Daca ai in plan sa vizitezi Biserica Sfantului Spiridon odata ajuns in Corfu Town (lucru pe care ti-l recomandam cu toata caldura, caci locul in sine are o incarcatura aparte), e bine sa ai in vedere ca in imediata apropiere vei mai avea si alte obiective pline de istorie pe care sa le poti vedea. 

Piata Spianada se afla la cateva sute de metri departare de biserica si poate fi locul ideal in care sa te plimbi pentru a admira frumusetea acestei parti de oras. Aici gasesti monumentul Maitland, iar in imediata apropiere si Muzeul de Arta Asiatica, Muzeul Casa Parlante si, bineinteles, celebra Fortareata Veche. 

Fortareata Veche a fost ridicata pe un promontoriu separat de restul orasului printr-un canal si are o istorie cel putin interesanta, fiind cladita la origini sub forma unui castel al angevinilor si ulterior transformata in fortareata de catre venetieni. Poate fi vizitata pe timp de vara intre orele 08.00-20.00 si in sezonul rece intre orele 08.30 – 15.00. 

Liston este celebra promenada din centrul orasului care duce in Piata Spianada. Daca te vei afla in zona, poti face o plimbare si pe aici pentru a admira arhitectura si eventual pentru a te opri la o cafea. 

Muzeul de Arta Asiatica te asteapta, de asemenea, in aceasta zona. A fost cladit in 1815, avand initial rol de palat inchinat Sfiintilor Gheorghe si Mihail. Din 1928, are rol de muzeu si gazduieste colectii impresionante de arta din Japonia, China si alte tari asiatice. 

Alte obiective turistice pe care le mai poti vedea relativ usor daca ajungi la Biserica Sfantul Spiridon mai sunt si Piata Dimarchiou, Fortareata Noua, Galeria Municipala, Biserica Fecioarei Maria Mandrakina si, bineinteles, intreaga parte de oras vechi, presarata de cladiri construite in stil venetian, stradute inguste pietruite, taverne traditionale, alte mici muzee si magazine. 

In loc de concluzie

Biserica Sfantul Spiridon ramane cea mai cunoscuta si mai vizitata biserica a insulei Corfu, iar daca ajungi in acest oras, nu uita sa-i faci o vizita pentru a-i admira frumusetea si pentru a simti incarcatura speciala a acestui loc. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta o serie de oferte pentru vacantele in Corfu, pe care te invitam sa le explorezi mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?