Faliraki Beach Corfu. Ce sa stii despre una dintre micutele plaje localizate in orasul principal al insulei

Pe langa obiectivele sale istorice impresionante, Corfu Town (sau Kerkyra, asa cum mai este cunoscut) ofera acces vizitatorilor si la o serie de plaje mai micute, printre care se numara si Falikari Beach, localizata in apropierea Muzeului de Arta Asiatica. 

E important sa nu confundam Faliraki Beach din Corfu Town cu plaja Faliraki din insula Rodos (unde regasim si o statiune cu acelasi nume) si cu barul Falikari Beach Bar din Benitses, tot insula Corfu. 

Acestea fiind zise, te invitam sa descoperi mai multe amanunte utile despre restransa plaja Faliraki din Corfu Town, iar la noi pe site o serie de oferte tentate pentru vacantele in insula Corfu.

Localizare Faliraki Beach Corfu. Cum ajungi la aceasta plaja

Plaja Faliraki din Corfu Town poate fi reperata pe Google Maps cu denumirea de  “Faliraki Corfu” sau “Faliraki Bathing Beach”. Localnicii ii mai spun si Alekos Beach si ce e foarte important de retinut e faptul ca nu vorbim despre o plaja tipica, formata exclusiv din nisip, aspect pe care-l vom aborda intr-o sectiune de mai jos a articolului. 

Pentru a ajunge aici, e nevoie sa te deplasezi in zona Spianada, respectiv catre Muzeul de Arta Asiatica. 

E genul de plaja la care te poti opri pentru o baie sau pentru un cocktail savurat la malul marii, dupa sau inainte sa vizitezi Fortareata Veche din Corfu Town si celelalte atractii localizate in apropiere. 

Despre Corfu Town stim deja ca se afla pe coasta de est a insulei si ca este cel mai mare oras din Corfu, avand totodata rol de capitala a Insulelor Ionice. 

Din portul Corfu si pana la aceasta plaja sunt 3 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 10 minute de mers cu masina. Nu uita ca in Corfu Town exista si autobuzele locale de care te poti folosi pentru transport. Poti verifica programul si rutele acestora aici

Cum arata Faliraki Beach Corfu si ce servicii gasesti aici 

Plaja Faliraki din Corfu Town nu este o plaja potrivita tuturor categoriilor de turisti si asta pentru ca are un aspect ceva mai atipic. 

Are doar o mica fasiuta de nisip, foarte ingusta, in partea dreapta cum te uiti la mare, iar zona de sezlonguri si umbrele este organizata pe o portiune superioara, pavata cu lemn. 

Accesul in mare se face de pe scari, ceea ce inseamna ca Faliraki nu este neaparat cea mai potrivita optiune pentru familiile cu copii sau pentru cei care-si doresc o intrare lina in mare. 

Pe portiunea ingusta de nisip nu exista suficient spatiu, insa daca esti norocos si vii aici in extrasezon sau la primele ore ale diminetii, e posibil sa gasesti putin loc in care sa te instalezi. 

Se poate intra in mare si direct de pe nisip, insa exista stanci si pietre, iar unii turisti au remarcat si prezenta aricilor de mare. 

In orice caz, la Faliraki Beach Corfu vor fi mai mult decat bineveniti acei cipici speciali pentru apa 🙂 

In stanga plajei, in dreptul zonei amenajate, exista bar si restaurant.  

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Faliraki Beach Corfu 

Corfu Town si implicit micutele plaje aflate chiar in acest oras sunt cele mai aglomerate in intervalul iulie-august. 

Tot atunci se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi, cu o medie a maximelor de circa 33 grade (temperaturi masurate la umbra) si o apa a marii cu o medie de 26 de grade. 

Daca se intampla sa vizitezi Corfu Town in miez de vara, sunt toate sansele sa gasesti Faliraki Beach cat se poate de aglomerata. E indicat sa vii aici fie la primele ore ale diminetii, fie spre seara. 

Altfel, daca vii in Corfu la sfarsit de mai, la inceput de iunie, la sfarsit de septembrie sau chiar la inceput de octombrie, e posibil sa gasesti aceasta plaja ceva mai aerisita. 

Tine cont de faptul ca orasul nu are cine stie ce plaje spatioase pentru cei care vor sa se bucure de mare si de soare (acestea le vei gasi in statiunile invecinate). 

Alte plaje apropiate de Faliraki Beach Corfu 

Daca ai nimerit la Faliraki Beach intr-o perioada foarte aglomerata sau daca vrei sa incerci totusi si alte plaje mai spatioase din apropiere, e bine de stiut ca la distante rezonabile mai gasesti urmatoarele locuri: 

Plaja Mon Repos, localizata la 4 kilometri departare de Faliraki Beach Corfu, amenajata cu sezlonguri si umbrele (amplasate fie pe iarba, fie pe nisip) , cu o fasie de nisip de dimensiuni destul de reduse. 

Sezlongurile de pe iarba au preturi mai mici (18 euro/set), in timp ce sezlongurile de pe nisip te vor face sa scoti mai multi bani din buzunar (24 euro/set). Gasesti in zona din spate bar si restaurant. 

Plaja Kontokali se afla in directia opusa (la nord de Faliraki Beach), la o distanta de cira 7,5 kilometri. Este formata din nisip, are amenajare cu sezlonguri si umbrele, iar in zona din spate gasesti beach bar. 

Cei care au fost aici la sfarsit de august 2023 spun ca au platit in jur de 10 euro pentru un set de sezlonguri + umbrela. 

Plaja Gouvia este localizata la 8,8 kilometri departare de Faliraki Beach Corfu si mai poate fi o alta varianta de loc in care sa te relaxezi la malul marii, daca esti cazat in zona Corfu Town. Nu se numara neaparat printre cele mai aspectuoase plaje, insa are amenajare cu sezlonguri si umbrele si zona de beach bar. 

Se afla intr-un golfulet ferit de vant si de valuri mari si este formata din pietricele micute (ia cu tine si incaltarile speciale pentru apa). 

In loc de concluzie

Faliraki Beach Corfu este una dintre plajele de dimensiuni reduse pe care le intalnesti in zona Corfu Town si este potrivita in general celor care vor sa se relaxeze putin dupa ce au vizitat atractiile turistice din aceasta zona. 

Totusi, e important de retinut ca nu este foarte comoda pentru familiile cu copii si ca poate deveni foarte aglomerata in plin sezon. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, cu propuneri de vile si hoteluri din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?