Glyfada Beach Corfu, una dintre cele mai populare plaje din vestul insulei

Localizata pe coasta de vest a insulei Corfu, intr-o zona bine dezvoltata din punct de vedere turistic, Glyfada Beach este o plaja lunga, potrivita tuturor tipurilor de vizitatori. 

In plus, intrarea in apa este foarte lina, ceea ce inseamna ca este aleasa si de catre familiile cu copii. 

Mai multe amanunte despre vizita la Glyfada Beach gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, cu propuneri de vile si hoteluri din care sa poti selecta rapid ce ti se potriveste mai bine.

Unde se afla Glyfada Beach Corfu si cum ajungi aici

Plaja Glyfada se afla in vestul insulei Corfu, la 17,3 kilometri departare de Corfu Town. Daca pleci cu masina direct din capitala insulei, pana aici vei face pe drum in jur de 40 de minute (Corfu Town poate fi aglomerat, plus ca drumul este destul de intortocheat si se parcurge cu viteza mai redusa). 

Din Sidari si pana la Glyfada Beach sunt 39 kilometri (in jur de o ora de mers cu masina), in timp ce din Paleokastritsa si pana la aceasta plaja vorbim despre o distanta de circa 21 kilometri. 

Din Kavos si pana aici drumul este ceva mai lung (51 kilometri) si se poate parcurge in aproximativ o ora si 20 minute. 

Exista si statie de autobuz in zona din spate a acestei plajei, prin urmare, poti ajunge aici si cu autobuzele locale. Din Corfu Town exista linie directa de Green Bus catre Glyfada. Autobuzele circula din doua in doua ore pe timp de vara, calatoria dureaza in jur de 45 minute, iar pretul unui bilet este de 2 euro. 

Daca vii cu masina, poti parca la sosea, in zona din spatele plajei. 

ATENTIE: Plaje cu aceeasi denumire se mai gasesc si in insula Thassos, dar si in imprejurimile Atenei. De aceea, atunci cand vrei sa vezi mai multe imagini pe Google cu plaja din acest articol, asigura-te ca alaturi cautarii tale si cuvantul “Corfu”. 

Cum arata Glyfada Beach Corfu si ce servicii gasesti la plaja

Plaja Glyfada are o lungime de mai bine de 1 kilometru si este formata din nisip. 

Are avantajul de a se afla intr-o zona bogata in vegetatie, cu aspect stancos si cu un fundal de exceptie. 

Pentru cei care au nevoie de mai multa organizare in locul in care aleg sa faca plaja, Glyfada poate fi cat se poate de potrivita. 

Este amenajata pe mai multe segmente cu sezlonguri si umbrele, dar are si zone de plaja libera. 

Sezlongurile si umbrele sunt contra cost, iar in vara lui 2023 puteau fi ocupate cu sume cuprinse intre 12-15 euro/set. 

In spatele plajei exista mai multe taverne si restaurante (AKTI Glifada, Pazuzu, Glyfada Mexas Club si altele), dar si o serie de beach baruri si unitati de cazare. 

Nisipul din zona Glyfada Beach este fin si auriu, iar intrarea in apa este lina, ceea ce inseamna ca plaja atrage si familiile cu copii.

Cei care au mai fost aici in ultimii ani recomanda sa iei la tine si echipamentul pentru snorkeling, caci se pot observa o multime de pestisori in apa. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Glyfada Beach 

Desi este o plaja destul de generoasa in dimensiuni, Glyfada poate deveni relativ aglomerata in varf de sezon. 

Asta inseamna ca daca vii aici in intervalul iulie-august, e bine sa ajungi la plaja la primele ore ale diminetii (pana in ora 09.30), pentru a prinde sezlong acolo unde vrei, dar si loc de parcare in zona din spate, fara sa fii nevoit sa te invarti prea mult. 

In miez de vara, nisipul incepe sa arda destul de bine la Glyfada, incepand cu orele 11.30-12.00. 

Daca nu esti totusi conditionat sa-ti faci vacanta in aceasta perioada, poti alege sa-ti petreci vacanta in Corfu si implicit sa vizitezi Glyfada Beach la sfarsit de mai, inceput de iunie sau sfarsit de septembrie. 

In aceste cazuri, temperaturile sunt mai placute (apa marii ar trebui sa fie inca suficient de calda pentru baie in luna septembrie), iar fluxul de turisti este mai scazut. 

Alte plaje apropiate de Glyfada Beach Corfu

Daca tot vei ajunge la Glyfada Beach, fie intr-o scurta vizita, fie chiar si pentru a te caza in aceasta zona, e bine sa ai in vedere ca in apropiere mai gasesti si urmatoarele plaje: 

Plaja Mirtiotissa este localizata in partea dreapta a plajei Glyfada cum te uiti la mare, la o distanta de 4,1 kilometri. Pe linie dreapta, distanta intre cele doua este una mult mai mica, insa pentru a ajunge cu masina dintr-un loc in altul, ar trebui sa iei in calcul un drum de vreo 12-13 minute. 

Mirtiotissa este mai micuta, fara cine stie ce ultilitati (nu exista toalete), insa poate exista un mic beach bar improvizat. E de preferat sa nu cobori cu masina pana jos, spre plaja, ci sa o lasi la circa 1 km distanta si sa vii la pas, pentru ca drumul este foarte ingust si abrupt (nu au loc doua masini sa treaca una pe langa cealalta). 

Plaja Kontogialos se afla in stanga plajei Glyfada cum te uiti la mare si poate fi o alta varianta de plaja bine organizata din aceasta zona. Intre Glyfada si Kontogialos sunt 5,5 kilometri, ceea ce presupune in jur de 15-16 minute petrecute pe drum cu masina. 

Kontogialos este bine organizata, amenajata cu sezlonguri si umbrele, are baruri, restaurante si unitati de cazare in zona din spate. 

In loc de concluzie

Glyfada Beach este una dintre plajele dezvoltate si comode de pe coasta de vest a insulei Corfu, are un fundal de exceptie, servicii si facilitati multiple, si care merita bifata atata vreme cat ti-ai propus sa explorezi aceasta zona. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta o serie de oferte tentante pentru vacantele in Corfu Grecia, pe care te invitam sa le explorezi mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?