Paralia Mirtiotissa, o bijuterie ascunsa pe coasta de vest a insulei Corfu

Cunoscuta cu denumirile de Mirtiotissa sau Myrtiotissa, aceasta micuta plaja cu aspect salbatic din Corfu a fost descrisa, nu de putine ori, ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri in care te-ai putea relaxa la malul marii pe coasta de vest a insulei. 

Cu un cadru natural absolut incantator, Paralia Mirtiotissa este potrivita celor care nu au nevoie de prea multe servicii la indemana pentru a se bucura de mare, de soare si de sunetul valurilor. 

Mai multe amanunte despre Mirtiotissa gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, pe care te invitam sa le descoperi.

Unde este Paralia Mirtiotissa si cum ajungi aici 

Mirtiotissa se afla intre plajele Glyfada si Ermones, in vestul insulei Corfu, la 17,8 kilometri distanta de Corfu Town. 

Daca pleci din Corfu Town cu masina, in directia Mirtiotissa, asteapta-te sa faci pe drum in jur de 35 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Din Paleokastritsa si pana aici sunt 19,6 kilometri, distanta care se parcurge in aproximativ 30 minute, iar din Agios Gordios vorbim despre o distanta de circa 14,7 kilometri. 

Asadar, daca se intampla sa fii cazat intr-una dintre statiunile mai sus mentionate, vei putea vizita relativ usor si aceasta micuta plaja. 

Sidari, pe de alta parte, este localizat la o distanta de 37,5 kilometri, iar mai indepartat de atat este Kavos, la 51,7 kilometri. 

E important de avut in vedere ca drumul secundar care coboara catre Paralia Mirtiotissa nu se afla in cele mai bune conditii. In plus, este ingust, ceea ce inseamna ca nu va exista loc pentru doua masini sa treaca una pe langa alta, dar si destul de abrupt. 

Sfatul nostru este sa lasi masina in partea de sus, la circa 1 kilometru departare de Mirtiotissa, si sa cobori pe jos. 

Mai jos ti-am lasat si un video cu drumul secundar de acces pana in zona din spatele plajei Mirtiotissa. 

Cum arata Paralia Mirtiotissa si ce servicii gasesti la aceasta plaja

Plaja Mirtiotissa are dimensiuni micute, este formata din nisip si are un un fundal cu aspect stancos. 

Aproape de mal exista si cateva stanci mai mari, ceea ce inseamna ca plaja nu este neaparat foarte comoda pentru familiile cu copii. 

Plaja figureaza, pe unele site-uri de specialitate, ca fiind, neoficial, plaja de nudisti. Cei care au fost aici in ultima perioada (septembrie 2023) spun ca au intalnit public mixt.

In miez de vara, poate fi intalnit in coltul din dreapta spate si un mic beach bar improvizat, de unde-ti poti lua racoritoare. In ultima perioada, au fost disponibile si sezlonguri/umbrele de inchiriat aici. Nu exista toalete. 

Apa marii este limpede si are nuante de turcoaz, iar pasionatii de snorkeling isi pot lua echipamentul necesar cu ei, caci locul permite observarea vietuitoarelor marine. 

In spatele plajei exista un mic izvor, iar la cateva sute de metri departare, si o bisericuta, care figureaza pe Harti cu denumirea de Monastère de Mirtiotissas (Ιερά Μονή Μυρτιώτισσας) si care merita vizitata. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Paralia Mirtiotissa

Fiind o plaja de dimensiuni micute, Mirtiotissa se poate aglomera destul de tare in miez de vara. Sunt unii turisti care au fost aici chiar si la inceput de septembrie si au gasit-o plina. 

Daca iti faci vacanta in Corfu in intervalul iulie-august, e bine sa vii aici la primele ore ale diminetii, atat pentru a te putea bucura de frumusetea naturala a acestui loc, cat si pentru a gasi un loc de parcare, fie acesta in zona de sus sau in zona de jos, daca alegi sa te aventurezi sa cobori cu masina. 

Totusi, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita la Mirtiotissa sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, te vei putea bucura de temperaturi mai blande si de o atmosfera mai degajata pe plaja. 

Alte plaje la distante rezonabile fata de Paralia Mirtiotissa

Daca vrei sa vizitezi si alte plaje in aceeasi zi cu Mirtiotissa sau daca ajungi aici si constati ca nu este pentru tine, te mai poti orienta rapid catre: 

Plaja Ermones – localizata la 4,2 kilometri, in partea dreapta a plajei Mirtiotissa cum te uiti la mare. Intre cele doua ar trebui sa faci in jur de 10-11 minute cu masina, iar la Ermones vei gasi organizare cu sezlonguri si umbrele, bar pe plaja, alaturi de multe unitati de cazare in zona din spate.

E bine sa ai la tine si incaltamintea potrivita pentru apa, caci in zona Ermones sunt pietre pe fundul marii – aspect ce favorizeaza totusi observarea vietii marine mai bogate. 

Plaja Glyfada se afla la 4,1 kilometri de Mirtiotissa, in partea stanga a acesteia cum te uiti la mare si este o plaja foarte bine organizata, cu o lungime de aproximativ 1 kilometru, nisip fin, intrare lina in mare si mai multe restaurante si baruri in zona din spate.

Se potriveste in mod special familiilor cu copii si celor care au nevoie de mai multe servicii la indemana atunci cand se relaxeaza la malul marii. 

Plaja Kontogialos este urmatoarea dupa Glyfada, la 6 kilometri de Mirtiotissa, si poate fi o alta varianta buna de plaja organizata, cu sezlonguri, umbrele, beach baruri si unitati de cazare pe fundal. 

In loc de concluzie

Paralia Mirtiotissa face parte din randul plajelor cu farmec aparte ale insulei Corfu, este o plaja potrivita celor care vor sa practice nudismul sau celor care vor sa se bucure pur si simplu de frumusetea peisajului natural. Poate deveni destul de aglomerata in plin sezon, iar accesul este usor mai complicat. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, cu vile si hoteluri dintre care sa poti alege exact ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?