Kerentza Beach sau Golful lui Odiseu, una dintre cele mai spectaculoase plaje din zona Parga Grecia

Descrisa drept un loc ideal pentru iubitorii de natura, Kerentza Beach este una dintre plajele mai putin populare, insa cu adevarat deosebite din apropierea orasului Parga

Este situata, mai exact, cam pe la jumatatea distantei dintre Parga si micuta statiune Kastrosikia, si are forma de semicerc. 

Descopera mai jos amanunte utile despre Kerentza Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga Grecia.

Localizare Kerentza Beach si distante din alte statiuni si orase

Plaja Kerentza, localizata in Golful lui Odiseu (Ormos tou Odyssea) se afla la 26,7 kilometri distanta fata de centrul orasului Parga, ceea ce inseamna ca un drum cu masina intre cele doua ar trebui sa dureze, intr-o zi cu trafic normal, aproximativ jumatate de ora. 

Kerentza este situata intre plajele Alonaki si Ammoudia, iar accesul catre fasia de nisip se face, pe ultima portiune, pe drum de pamant. 

Exista suficiente locuri de parcare in spatele plajei, cu atat mai mult cu cat aici se afla si o zona de camping. 

Distante catre Kerentza Beach din alte orase si statiuni: 

  • distanta Igoumenitsa – Kerentza Beach: 51 kilometri
  • distanta Sivota – Kerentza Beach: 52 kilometri 
  • distanta Sarakiniko – Kerentza Beach: 38 kilometri
  • distanta Ammoudia – Kerentza Beach: 11 kilometri
  • distanta Preveza – Kerentza Beach: 42 kilometri

Cum arata Kerentza Beach si ce sa iei cu tine cand vii aici 

Dupa cum ti-ai dat seama probabil deja, Kerentza Beach este usor diferita fata de plajele populare din zona Parga. Intai de toate, este mai putin atinsa de mana omului si are avantajul de a fi lipsita de infrastructura in zona din spate. 

Kerentza Beach se desfasoara de-a lungul unui golf cu deschidere ampla catre mare, este formata din nisip fin si are o intrare lina in apa, ceea ce o face sa fie frecventata si de catre familiile cu copii. 

Este lipsita de amenajare cu sezlonguri si umbrele, motiv pentru care te sfatuim sa iei cu tine cel putin o umbrela, chiar daca exista portiuni unde te poti bucura de umbra naturala. 

In zilele de vara, sunt amenajate pe plaja 1-2 gherete cu mancare, insa e bine sa vii aprovizionat si cu niste apa/gustari, mai ales daca planuiesti sa o vizitezi in extrasezon. Nu uita nici crema cu factor de protectie ridicat. 

Unii dintre cei care au vizitat Kerentza Beach in ultimii ani spun ca locul poate fi potrivit si pentru amatorii de snorkeling, caci pe anumite portiuni, fundul marii are ceva vegetatie, ceea ce inseamna ca sunt sanse mai mari sa poti observa viata marina 🙂 

Tot aici se afla si gura de varsare a unui rau in mare, aspect ce da o nota si mai interesanta peisajului. Exista doua mici podulete care traverseaza raul, pentru a putea ajunge pe plaja. 

foto articol captura Youtube sPr mYg

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Kerentza Beach

Asa cum spuneam inca de la inceput, Kerentza nu se numara neaparat printre cele mai cunoscute plaje din zona Parga, ceea ce inseamna ca sunt sanse sa o gasesti relativ libera chiar si in plin sezon. 

Este destul de generoasa in dimensiuni, iar faptul ca este lipsita de servicii si facilitati reprezinta, in acest caz, un avantaj pentru iubitorii de liniste si de natura. 

Totusi, daca vrei sa te bucuri de acest loc si de frumusetea sa in adevaratul sens al cuvantului, unele dintre cele mai bune perioade in care poti veni aici sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, sfarsitul lui septembrie si chiar inceputul lunii octombrie. In aceste cazuri, ai toate sansele sa gasesti Kerentza mult mai aerisita si mai putin calcata de vizitatori. 

Alte plaje apropiate de Kerentza Beach 

In cazul in care ti-ai propus sa vizitezi cat mai multe plaje frumoase din aceasta zona a Greciei, trebuie sa stii ca la distante rezonabile fata de Kerentza Beach se mai afla si urmatoarele:

Plaja Ammoudia este localizata la 12 kilometri departare de Kerentza Beach, in directia Parga. Este formata tot din nisip fin, de culoare deschisa si are dimensiuni generoase. 

Face parte, la randu-i, din topul plajelor linistite din aceasta zona, insa are amenajare cu sezlonguri si umbrele, iar pe portiunea din spate exista unitati de cazare, vile si restaurante. 

Plaja Skala este poate cea mai apropiata de Kerentza. Se afla la doar 900 metri distanta, insa pentru a ajunge la malul marii trebuie sa cobori o serie de trepte. 

Pe portiunea de sus gasesti un restaurant, iar Skala Beach este lipsita de amenajare cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Alonaki Fanariou este localizata la 2,4 kilometri distanta de Kerentza, intr-un golf de dimensiuni mai micute, insa a devenit, in ultimii ani, extrem de populara. 

In plin sezon poate fi amenajata cu sezlonguri si umbrele (desi unii turisti au gasit-o complet libera in septembrie), iar in imediata apropiere exista un bar/restaurant.

In loc de concluzie,

Kerentza Beach poate fi locul ideal pentru tine daca vrei sa te retragi la o plaja linistita, unde sa te poti bucura de sunetul valurilor si de frumusetea naturii. 

Daca ai ajuns deja aici, asteptam cu interes si impresiile tale, iar daca ai in plan sa-ti organizezi concediul in aceasta parte a Greciei, nu uita ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Parga!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?