Ce sa stii despre plaja Alonaki Fanariou din zona Parga Grecia

Una dintre plajele deosebite din apropierea orasului Parga este Alonaki Fanariou, ascunsa intr-un golf ferit de vant si ideala pentru iubitorii de snorkeling. 

Desi nu este potrivita neaparat tuturor tipurilor de turisti, din cauza aspectului sau mai stancos, pe timp de vara, Alonaki este bine organizata si poate face obiectul unei experiente de neuitat in aceasta parte a Greciei. 

Te invitam sa descoperi in continuare mai multe amanunte despre Alonaki Fanariou Beach, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga.

Localizare Alonaki Fanariou si distante din alte orase si statiuni

Plaja Alonaki se afla la circa 25 kilometri departare de orasul Parga, in directia Preveza, iar un drum cu masina intre cele doua ar trebui sa dureze in jur de jumatate de ora, intr-o zi in care se circula normal. 

Cei cazati in zona Ammoudia sunt si mai avantajati, caci vor avea de mers doar vreo 10-15 minute pana la Alonaki Fanariou.

Se parcheaza in partea de sus, printre pini, iar daca ajungi mai devreme, ai sanse destul de mari sa gasesti loc la umbra 🙂

In video-ul de mai jos poti vedea cum arata drumul secundar de acces la Alonaki Fanariou:

Distante catre Alonaki Fanariou din alte orase si statiuni apropiate:

  • distanta Igoumenitsa – Alonaki Fanariou: 50 kilometri
  • distanta Sivota – Alonaki Fanariou: 51,5 kilometri 
  • distanta Sarakiniko – Alonaki Fanariou: 37 kilometri
  • distanta Ammoudia – Alonaki Fanariou: 10 kilometri
  • distanta Preveza – Alonaki Fanariou: 40 kilometri

Cum arata Alonaki Fanariou si ce servicii gasesti aici

Plaja Alonaki isi bucura vizitatorii cu o apa a marii in nuante turcoaz si cu un cadru natural de exceptie, fiind marginita de stanci. 

Este amenajata cu sezlonguri si umbrele in miez de vara si libera in extrasezon. In zona din spate exista un beach bar. 

Alonaki Fanariou nu este insa cea mai buna alegere pentru familiile cu copii, pentru ca pe unele portiuni are stanci si pietre la intrarea in mare. Daca alegi sa vii aici, este recomandat sa iei cu tine si acele incaltari speciale pentru apa. 

Intrarea in mare are o panta medie, apa adancindu-se la circa 5-6 metri departare de mal. 

In cazul in care obisnuiesti sa practici snorkeling, acest loc poate fi cat se poate de potrivit pentru observarea vietii marine. 

Golful are o mica insulita in mijloc, iar privelistea este incantatoare. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Alonaki Fanariou

Desi este localizata intr-un golfulet retras, Alonaki Fanariou a devenit, in ultimii ani, destul de populara, o dovada in acest sens fiind si cele peste 2100 de recenzii stranse pe Google. 

In cazul in care ai decis sa-ti faci vacanta in zona Parga in intervalul iulie-august si vrei sa vizitezi plaja Alonaki, e bine sa ajungi aici la primele ore ale diminetii, pentru a prinde loc de parcare si loc pe sezlong. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade in care poti vizita aceasta plaja sunt sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie (temperaturile de afara sunt placute, insa apa marii poate fi putin mai rece) sau sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie (cand apa marii este inca foarte buna pentru baie). 

Atentie insa, in extrasezon sunt sanse sa gasesti Alonaki Fanariou neamenajata cu sezlonguri si umbrele. 

Alte plaje apropiate de Alonaki Fanariou

Daca ti-ai propus sa bifezi si alte locuri frumoase de la malul marii, in imediata vecinatate a plajei Alonaki, e bine de stiut ca la distante rezonabile se mai afla si urmatoarele: 

Plaja Skala este localizata la doar 2 kilometri departare de Alonaki, in directia Ammoudia, iar pentru a ajunge la malul marii trebuie sa cobori o serie de trepte. 

Nu exista amenajare cu sezlonguri si umbrele aici, insa in partea de sus gasesti barul-restaurant Freddo Time La Scala. 

Plaja Kerentza este ideala pentru iubitorii de natura si are o intindere mai generoasa, desfasurandu-se de-a lungul unui golf cu deschidere larga catre mare. 

Nu are infrastructura in zona din spate si nici organizare cu sezlonguri, iar in imediata apropiere se afla si gura de varsare a unui rau in mare. 

In miez de vara, sunt deschise pe plaja 1-2 gherete cu mancare. 

Intre Kerentza si Alonaki Fanariou sunt doar 2,4 kilometri. 

Plaja Ammoudia are, de asemenea, mai mult spatiu si ofera atat zone amenajate cu sezlonguri, cat si zone libere, unde te poti aseza linistit pe prosop. 

Se afla la 11 kilometri departare de Alonaki si este considerata in general mai linistita, mai degajata, comparativ cu plajele populare din apropierea orasului Parga. 

In loc de concluzie,

Alonaki Fanariou este perceputa drept una dintre bijuteriile acestei regiuni atunci cand vine vorba despre plaje, insa popularitatea sa se afla pe o panta ascendenta, ceea ce inseamna ca o poti gasi destul de aglomerata in miez de vara. 

Daca ai ajuns deja la plaja Alonaki, asteptam cu interes impresiile tale, iar daca pui la cale un concediu in aceasta parte a Greciei, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Parga!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?