Sarakiniko Beach, una dintre cele mai aspectuoase plaje din zona Parga

La doar 20 de minute de mers cu masina pornind din centrul orasului Parga, in vest, turistii pot sa descopere Sarakiniko, o plaja deosebit de frumoasa, ideala pentru cei care vor sa se relaxeze intr-un cadru natural de exceptie. 

Sarakiniko Beach Parga are forma de semicerc si se desfasoara de-a lungul unui golf retras, cu ape in general linistite si o cu o buna organizare pe fasia de nisip. 

Te invitam sa descoperi in cele ce urmeaza mai multe amanunte utile despre vizita la Sarakiniko Beach Parga, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga Grecia.

Localizare Sarakiniko Beach Parga si distante din alte statiuni si orase

Plaja Sarakiniko se afla la 12 kilometri departare de centrul orasului Parga si exista doua variante de drum pentru a strabate distanta intre cele doua: fie drumul din apropierea malului marii, fie cel care trece prin Anthousa. Google Maps ne arata ca drumul prin Anthousa este mai rapid. 

Plaja poate fi reperata pe Harti cu denumirea de “Sarakiniko Beach” sau cu denumirea in greaca “Παραλία Σαρακήνικο”. 

Exista loc de parcare in zona din spatele plajei, insa in miezul verii, e posibil ca vizitatorii sa mai parcheze si pe marginea drumului care coboara catre plaja.

Se poate ajunge la aceasta plaja si cu barca, pe care o poti lua din portul Parga.  

HINT: Unii turisti spun ca poti parca si la Taverna Agali (daca te opresti sa iei masa acolo), iar ulterior poti sa cobori o serie de trepte pentru a ajunge la plaja. 

IMPORTANT: A nu se confunda cu plaja Sarakiniko din insula Milos. Cele doua sunt complet diferite din punct de vedere al aspectului si situate la 450 kilometri departare una fata de cealalta. 

Distante catre Sarakiniko Beach Parga din alte statiuni:

  • distanta Igoumenitsa – Sarakiniko Beach: 48 kilometri
  • distanta Sivota – Sarakiniko Beach: 26 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Sarakiniko Beach: 29 kilometri
  • distanta Preveza – Sarakiniko Beach: 73 kilometri

Cum arata Sarakiniko Beach Parga

In ceea ce priveste aspectul plajei Sarakiniko, putem spune de la bun inceput ca este una dintre cele mai frumoase din zona Parga. 

Forma sa de semicerc, alaturi de acea nuanta turcoaz a apei si de imprejurimile bogate in vegetatie fac din Sarakiniko Beach Parga un loc de neratat atata vreme cat ti-ai propus sa-ti faci vacanta in aceasta parte a Greciei. 

In plin sezon, plaja este amenajata cu multe sezlonguri, care pot fi inchiriate cu preturi de circa 8 euro/set (preturi din vara lui 2023). 

Sunt deschise in jur de 3 taverne in zona plajei Sarakiniko, cu diferite preparate traditionale, salate, aperitive, peste si fructe de mare. Cei care aleg sa se relaxeze aici vor avea la indemana si beach bar, toalete, cabine de schimb.

Plaja este formata dintr-un nisip cu o granulatie mai mare, amestecat pe alocuri cu pietris. Intrarea in mare este lina, insa apa se poate adanci mai repede in extremitatile plajei. 

Sarakiniko este marginita de stanci. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Sarakiniko Beach Parga

Sarakiniko este una dintre plajele populare din zona Parga, motiv pentru care in intervalul iulie-august s-ar putea sa fie ceva mai aglomerata. 

Desigur, majoritatea turistilor se indreapta catre plajele mai apropiate de oras, insa si in acest caz, exista review-uri care sugereaza ca in miez de vara, parcarea de la Sarakiniko devine neincapatoare.

Daca ai stabilit sa-ti faci vacanta in aceasta parte a Greciei in plin sezon, iti recomandam sa vii la plaja cat mai devreme, la primele ore ale diminetii, pentru a prinde loc de parcare si sezlong acolo unde-ti place. 

Cele mai bune perioade pentru o vizita la Sarakiniko raman insa inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie, cand atmosfera este cu mult mai degajata, preturile la cazare mai avantajoase si temperaturile mai placute. 

Alte plaje apropiate de Sarakiniko Beach Parga

In cazul in care ti-ai propus sa vizitezi cat mai multe plaje frumoase in zona Parga, trebuie sa stii ca la distante rezonabile fata de Sarakiniko se mai afla urmatoarele:

Plaja Agios Sostis este o plaja salbatica, lipsita de orice fel de amenajare, avand dimensiuni micute. Este formata din pietris si are stanci pe alocuri, iar accesul cu masina este greoi. 

Este in general potrivita celor care cauta izolare si cat mai multa liniste, insa nu are servicii si facilitati. 

Intre Agios Sostis si Sarakiniko beach sunt 2,6 kilometri.

Plaja Spartila (Παραλία Σπαρτίλα) este o alta plaja izolata, cu acces foarte dificil, aflata in apropiere. 

Are un aspect in general stancos si nu este recomandata familiilor cu copii.

Ofera insa un peisaj superb si daca esti suficient de norocos, ai sanse sa fii singur aici. Poti sa ajungi si cu caiacul. 

Intre Spartila si Sarakiniko Beach sunt 2,8 kilometri.

Plaja Valtos este cea mai cunoscuta si generoasa plaja din zona Parga si se afla la 6,8 kilometri distanta pornind de la Sarakiniko.

Este dotata cu mai toate serviciile si facilitatile necesare unei experiente relaxante, iar in zona din spate are numeroase unitati de cazare si restaurante. 

In loc de concluzie

Plaja Sarakiniko este una dintre plajele deosebite din zona Parga, avand avantajul de a fi destul de usor de accesat, dar si foarte bine organizata in plin sezon. Bineinteles, cadrul natural in care se afla reprezinta un alt plus, alaturi de nuanta turcoaz a apei marii. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga Grecia!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?