Valtos Beach, cea mai populara si lunga plaja din Parga

Daca urmeaza sa-ti petreci vacanta in zona Parga Grecia, mai mult ca sigur ai auzit deja de plaja Valtos. Este cea mai lunga si cea mai cunoscuta plaja din apropierea acestui oras, fiind considerata un soi de “plaja urbana” gratie dezvoltarii si bunei sale organizari. 

Plaja Valtos se desfasoara de-a lungul unui golf cu o ampla deschidere spre mare, in partea dreapta a promontoriului care gazduieste ruinele Castelului Venetian din Parga. 

Citeste in acest articol mai multe amanunte utile despre Valtos Beach si descopera la noi pe site si unele dintre cele mai bune oferte vacante Parga Grecia, inclusiv cu hoteluri din zona acestei plaje.

Localizare Valtos Beach Parga si distante din alte orase si statiuni

Zona centrala a plajei Valtos se afla la 1,9 kilometri departare de centrul orasului Parga. Practic, intre cele doua, ai putea face in jur de 4-5 minute, cu masina, intr-o zi cu trafic normal. 

Poate fi reperata pe Google Maps cu una dintre cele doua denumiri “Valtos Beach” sau “Paralia Valtos”, locatiile fiind puse in puncte diferite ale plajei, care se intinde pe mai bine de 1 kilometru. 

De la ruinele Castelului Venetian din Parga si pana la aceasta plaja sunt doar 500 metri, care pot fi parcursi pe jos in aproximativ 10 minute de mers lejer. 

Exista locuri de parcare in spatele plajei, atat gratuite, cat si cu plata. Disponibilitatea acestora depinde insa destul de mult de perioada in care alegi sa vii aici. Poti ajunge si cu taxi boat la aceasta plaja, pornind din portul Parga. 

Distante catre Valtos Beach Parga din alte statiuni si orase: 

  • distanta Igoumenitsa – Valtos Beach: 47 kilometri
  • distanta Sivota – Valtos Beach: 27 kilometri 
  • distanta Ammoudia – Valtos Beach: 19 kilometri
  • distanta Preveza – Valtos Beach: 63 kilometri

Cum arata Valtos Beach Parga. Caracteristici principale si servicii disponibile

Plaja Valtos se intinde pe mai bine de 1 kilometru lungime, de-a lungul unui golf mare, fiind totodata si destul de lata, in special in partea sa centrala. 

Este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, insa la intrarea in apa exista nisip mai fin, in mod particular in partea dreapta a plajei cum te uiti la mare. 

Pe alocuri, exista si pietre la intrarea in mare, motiv pentru care acele incaltari speciale pot fi binevenite daca alegi sa vii aici. 

Desi panta este lina la mal, apa se adanceste destul de repede, dupa circa 10-15 metri, asadar, atentie daca vii aici alaturi de copii sau daca nu esti un bun inotator. 

Cea mai mare parte a plajei Valtos este amenajata cu sezlonguri si umbrele. Preturile pentru inchiriere variaza de la un beach bar la altul. Sunt si cateva portiuni libere, in extremitati, unde vizitatorii pot sta pe prosop. Majoritatea acestor baruri de plaja ofera si toaleta, cabina de schimb si dusuri. 

HINT: De-a lungul plajei vei intalni si 2-3 mini marketuri, de unde poti cumpara bauturi si gustari mai ieftine decat la beach bar.

In zona din spatele Valtos Beach Parga sunt multe hoteluri, pensiuni, camping si restaurante. 

Pasionatii de sporturi acvatice pot inchiria de la aceasta plaja paddle boat, caiac, hidrobicicleta.  

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Valtos Beach Parga

Asa cum spuneam inca de la inceput, Valtos Beach este cea mai populara plaja din apropierea orasului Parga. Asta inseamna ca in intervalul lunilor iulie-august, este vizitata de un numar ridicat de turisti, dar si de catre localnici. Practic, aici vin atat cei cazati in zona din spatele plajei, cat si cei cazati in Parga, in satele si orasele din imprejurimi, alaturi de localnici (mai ales in weekend-uri). 

Totusi, gratie intinderii sale generoase, Valtos poate primi un numar mare de vizitatori, fara sa existe neaparat sentimentul de inghesuiala. 

Daca iti faci vacanta in zona in miez de vara, te sfatuim sa vii la Valtos Beach la primele ore ale diminetii, pentru a putea sa te orientezi mai bine cu parcarea si cu locurile pe sezlong. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita aici pot fi inceputul lui iunie, sfarsitul lui septembrie sau chiar si inceputul lui octombrie. In aceste cazuri, plaja va fi mai degajata, temperaturile mai placute, iar preturile la cazare mai mici. 

Alte plaje apropiate de Valtos Beach Parga

Daca faci parte din randul celor mai exploratori si vrei sa te bucuri in fiecare zi de o alta plaja, e bine de stiut ca in apropiere de Valtos Beach mai gasesti si urmatoarele:

Plaja Krioneri este situata chiar in Parga, in zona centrala, aproape de port. Este amenajata cu sezlonguri si umbrele, iar pe portiunea din spate are restaurante, taverne si cafenele. 

Poate deveni foarte aglomerata in miez de vara, mai ales ca are dimensiuni mai reduse. Intre plaja Krioneri si plaja Valtos sunt 1,5 kilometri. Distanta poate fi parcursa si pe jos in circa 20 de minute. 

Plaja Piso Krioneri este “sora mai mica” a lui Krioneri. Din punct de vedere al aspectului, este considerata printre cele mai frumoase, insa si aici atmosfera se poate aglomera in intervalul iulie-august. In zona din spate, sunt deschise doua taverne (Golfo Beach si taverna Krioneri). 

Plaja Lichnos se afla la o distanta de 6,8 kilometri fata de Valtos si poate fi o alta varianta buna de incercat in zona. Si in acest caz vorbim despre o intindere generoasa, dar si despre diferite servicii si facilitati in imediata apropiere. 

Plecand de la aceasta plaja, poti vizita Pestera Afroditei, la care poti ajunge doar de pe mare, cu hidrobicicleta, canoe, etc. 

In loc de concluzie

Plaja Valtos ramane astfel cea mai cunoscuta si intens vizitata plaja din zona Parga, avand avantajul de a fi localizata in imediata apropiere a orasului si la distante rezonabile fata de atractiile acestuia. Fiind bine organizata si cu multe servicii si facilitati la indemana, poate fi potrivita pentru cele mai multe tipuri de turisti, inclusiv pentru familiile cu copii. 

Daca ti-am starnit interesul pentru vacantele in aceasta parte a Greciei, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Parga!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?