Siviri Beach, plaja cu nisip fin din vestul bratului Kassandra

Siviri Beach este plaja statiunii cu acelasi nume de pe coasta de vest a bratului Kassandra, Halkidiki, este certificata Blue Flag si potrivita in mod special familiilor cu copii. 

Fiind descrisa nu de putine ori drept un loc mai linistit, ferit de muzica tare si de agitatie, Siviri Beach poate fi ceea ce ai nevoie daca preferi sa te bucuri de razele soarelui, de o carte buna si de sunetul valurilor intr-un cadru organizat. 

In cele ce urmeaza gasesti o serie de detalii despre plaja Siviri, care-ti pot fi utile daca planuiesti o vacanta sau chiar si o oprire pret de cateva ore in aceasta zona a peninsulei Halkidiki.

Si pentru ca ne place sa ne ocupam de vacante de la un capat la altul, la noi pe site ti-am pregatit si cateva zeci de oferte vacante Kassandra, cu hoteluri bune si foarte bune din toate zonele turistice ale acestui brat.

Unde este Siviri Beach si cum ajungi aici 

Siviri Beach se afla intre statiunile Elani si Skala Fourkas din Kassandra, la doar cateva sute de metri de centrul micului sat pescaresc Siviri. 

Practic, daca vei fi cazat chiar aici, ai putea veni pe jos pana la plaja fara probleme, mai ales ca majoritatea unitatilor de cazare sunt localizate destul de aproape de malul marii. 

Din Sani si pana aici sunt in jur de 24 kilometri, ceea ce inseamna ca ar trebui sa faci in jur de 20 minute intre cele doua, cu masina. 

Din Kassandria se ajunge foarte usor la Siviri Beach, caci distanta este de doar 5,5 kilometri, iar daca vii din Kallithea in aceasta directie ar trebui sa iei in considerare o distanta de 9,5 kilometri (cam 11-12 minute pe drum). 

Turistii parcheaza masinile in zona din spatele plajei, pe marginea drumului, insa in capatul din dreapta al plajei Siviri exista si o parcare mai generoasa. 

Exista si posibilitatea de a veni aici cu autobuzele locale KTEL. Spre exemplu, din Kassandria si pana la Siviri, calatoria cu autobuzul dureaza in jur de 20 minute si costa 1,60 euro/persoana. Poti verifica programul curselor folosind motorul de cautare din aceasta pagina

Cum arata Siviri Beach Kassandra

Plaja Siviri este una dintre plajele lungi ale bratului Kassandra, formata din nisip si cu o intrare lina in apa, ceea ce o face sa fie potrivita si pentru familiile cu copii. 

Premiata cu distinctia Blue Flag, Siviri Beach (sau Paralia Siviris, asa cum o vei mai gasi pe Harti) este organizata cu sezlonguri si umbrele pe cele mai multe dintre segmentele sale, insa are si zone de plaja libera, unde-ti poti aseza fara probleme prosopul. 

Desigur, in intervalul iulie-august, Siviri poate deveni mai aglomerata, mai ales ca pe unele dintre segmentele sale se ingusteaza destul de mult. 

In functie de locul in care alegi sa te asezi la Siviri, se poate intampla ca la intrarea in mare sa intalnesti si pietre, in mod special catre sud, dupa cum povestesc cei care au fost sezoanele trecute aici. 

Un plus este reprezentat de faptul ca ai destul de multe optiuni in materie de taverne si terase, ceea ce inseamna ca poti oricand sa iei masa de pranz in aceasta zona sau sa-ti cumperi o gustare rapida, racoritoare si altele. 

De la Siviri Beach te poti bucura de o priveliste incantatoare catre Muntele Olimp, iar pe la mijlocul plajei se intalneste si gura de varsare a unui rau in mare. 

Exista si un ponton la Siviri Beach, la capatul caruia au fost montate cateva bancute din lemn, ideale pentru cei care vor sa se aseze si sa se bucure de sunetul si de briza marii, in liniste. 

Alte plaje la distante rezonabile fata de Siviri Beach

Daca faci parte din randul celor care vor sa bifeze cat mai multe plaje frumoase in timpul concediului, e bine sa ai in vedere ca in apropiere de Siviri Beach se mai afla si urmatoarele locuri: 

Agios Nikolaos Beach este localizata intr-un golfulet mic si ferit, la sud de Siviri, lipsita de servicii si amenajare si potrivita in mod special celor care vor sa fie inconjurati de natura si atat atunci cand merg la plaja. 

Atentie, exista mai multe plaje in Grecia care poarta aceasta denumire, prin urmare, atunci cand te uiti pe Google dupa mai multe imagini de aici, ai grija sa alaturi si cuvantul “Kassandra”. Distanta intre Siviri Beach si Agios Nikolaos este de doar 1,5 kilometri, ceea ce inseamna ca intre cele doua n-ar trebui sa faci mai mult de 5 minute cu masina. 

In imediata vecinatate a acestei plaje se afla si o capela micuta, ridicata in 1850. 

Plaja Elani se afla in partea opusa, la nord de Siviri si la o distanta de 2,9 kilometri de aceasta. Este descrisa ca fiind o plaja mai linistita, amenajata pe o portiune cu sezlonguri si umbrele. Preturile pentru inchirierea sezlongurilor sunt intre 10-15 euro/set, in functie de zona in care vrei sa te asezi. 

Elani Beach este administrata de resortul localizat in imediata apropiere si este descrisa ca fiind un loc potrivit pentru familiile cu copii. 

In loc de concluzie

Desi nu este la fel de cunoscuta precum alte plaje ale bratului Kassandra, Siviri are tendinta sa se aglomereze destul de tare in intervalul iulie-august. Cu toate acestea, vorbim despre o plaja frumoasa, bine amenajata si intretinuta, lucru certificat si de distinctia Blue Flag pe care a primit-o. 

Daca ai fost pana acum la Siviri Beach sau urmeaza sa mergi in perioada urmatoare, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau, iar daca nu ai gasit inca hotelul potrivit, te asteptam pe site cu unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra Halkidiki!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?