Vizita in orasul Kassandria, capitala bratului Kassandra Halkidiki

Faci deja planul pentru o vacanta pe timp de vara in Halkidiki si gandul te poarta catre primul brat al acestei peninsule? Aflat chiar in centru, intr-o zona mai inalta si bogata in vegetatie, Kassandria este unul dintre cele mai mari orasele din Kassandra, avand si rol de capitala a acestui brat. 

Kassandria mai este cunoscut si cu numele de Valta si este pozitionat relativ la mijlocul distantei dintre statiunile Siviri si Kallithea, in inima Kassandrei. 

Daca vei fi tentat sa-i faci o vizita, lucru pe care ti-l recomandam, sau chiar sa te cazezi in aceasta zona, in cele ce urmeaza gasesti o serie de detalii care-ti pot fi utile la fata locului. 

Si pentru ca ne ocupam de organizarea vacantelor de mai bine de 14 ani, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, pe care sa le rasfoiesti si din care sa poti alege ce ti se potriveste mai bine 🙂

Ce sa stii despre Kassandria 

Orasul Kassandria a fost fondat pentru prima data in 316 i.Hr. de catre regele Diadochi Cassander, in zona Potidea. Ulterior, in perioada 539 -540 d.Hr, orasul a fost distrus de huni si de slavi. Ruinele acestei vechi asezari, localizate in vecinatatea statiunii Nea Potidea, nu au fost excavate. 

Incepand din secolul al XVI-lea si pana in 1954, numele oficial al acestei asezari din prezent a fost “Valta”, urmand sa fie schimbat in Kassandra si ulterior in Kassandria (numele original al orasului antic).   

Kassandria a fost cladit intr-o zona de dealuri si de vai, nefiind structurat in prezent precum o zona turistica, mai ales ca nu are iesire directa la mare si implicit, nu dispune de o plaja proprie. 

In zilele noastre, Kassandria are rol de centru administrativ al intregului brat, o populatie permanenta de circa 3500 de locuitori, care pe timp de vara creste undeva la aproximativ 25.000. Zona din jurul orasului Kassandria se distinge printr-o serie de peisaje naturale cat se poate de frumoase, paduri de pin si trasee potrivite pentru amatorii de drumetii.

Exista cateva locuri de cazare si in Kassandria, insa majoritatea turistilor aleg sa se cazeze in zonele de coasta, pentru a fi mai aproape de plaja. Una dintre cele mai animate si mai apropiate statiuni de acest oras este Kallithea. 

Kassandria este mai mult decat potrivita totusi pentru o vizita de dupa amiaza. Poti face o plimbare pe stradutele sale pietruite si prin piata centrala. Totodata, poti admira unele cladiri care inca pastreaza arhitectura traditionala. 

Orasul gazduieste clinica medicala, scoli, sectie de politie, supermarketuri, oficiu postal, banci, cateva restaurante, dar si unul dintre cele mai mari targuri cu produse locale, organizat saptamanal. 

sursa foto kassandra.gr, MUNICIPALITY OF KASSANDRA

Unde se afla Kassandria si cum ajungi aici 

Localizat chiar in mijlocul bratului Kassandra, oraselul Kassandria se afla la fix 20 kilometri departare de Nea Potidea (prima statiune cum intri pe brat) si la 88 kilometri distanta de Salonic. 

Practic, din momentul in care ai ajuns pe Kassandra, vei mai avea de mers cu masina pana aici in jur de 15-17 minute. 

Kallithea este localizata la 4,7 kilometri de Kassandria, in est (drumul intre cele doua se parcurge cu masina in circa 7 minute), iar Siviri – la 5,3 kilometri distanta, in partea diametral opusa (in vest). 

Daca nu ai in plan sa vii aici cu masina personala sau odata ajuns pe brat, vrei sa te deplasezi si cu ajutorul transportului local, e bine de stiut ca din si catre Kassandria circula si autobuzele KTEL. 

Spre exemplu, de la statia centrala KTEL din Salonic si pana in Kassandria, vei face in jur de 75-95 minute cu autobuzul, iar pretul unei calatorii este de 9.30 euro/persoana. 

Din Kallithea si pana in Kassandria, calatoria cu autobuzul dureaza intre 5-7 minute si costa 1.60 euro/persoana. 

Pentru a verifica orarul curselor KTEL, poti intra pe acest site. Nu uita sa selectezi in motorul de cautare si luna in care te vei afla in vacanta aici, pentru ca programul poate sa difere destul de mult de la o luna la alta. 

Despre drumul din Romania si pana in Halkidiki Grecia gasesti mai multe informatii aici: Traseu auto Bucuresti Halkidiki. Care este cel mai bun drum pana in peninsula greceasca

Vremea Kassandria si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Fiind localizat ceva mai sus comparativ cu statiunile de la malul marii, Kassandria poate avea temperaturi usor mai scazute, insa diferentele nu vor fi foarte mari. 

Cea mai calduroasa vreme o vei intalni in Kassandria in intervalul iulie-august, atunci cand primeste si cel mai mare numar de vizitatori. In aceasta perioada, maximele pot atinge 30 grade la umbra, in timp ce minimele pot sa coboare undeva la 18-19 grade. 

Daca preferi sa vii aici intr-o perioada mai putin aglomerata si cu temperaturi mai racoroase, poti alege sa-ti faci vacanta in Halkidiki la sfarsit de mai, inceput de iunie sau dupa prima jumatate a lunii septembrie. 

In aceste perioade, ai sanse sa te plimbi pe stradute mai aerisite, sa prinzi masa la taverna preferata, dar si sa cheltui ceva mai putini bani pe cazare. 

sursa foto kassandra.gr, MUNICIPALITY OF KASSANDRA, zona Siviri

Cea mai apropiata plaja de Kassandria 

Daca se intampla sa te cazezi chiar in Kassandria, e bine de stiut ca una dintre cele mai apropiate plaje de acest oras este plaja Kallithea, cunoscuta ca fiind si cea mai animata de pe intregul brat. 

Plaja Kallithea este o plaja foarte bine organizata, amenajata pe majoritatea portiunilor sale cu sezlonguri si umbrele si cu multe terase si taverne in zona din spate. Nu uita ca in partea stanga a acestei plaje cum te uiti la mare se afla si ruinele templului Ammon Zeus, care pot fi vizitate gratuit. 

Mai multe informatii utile despre acest loc de la malul marii gasesti, la noi pe blog, in articolul: Kallithea Beach Kassandra si tot ce trebuie sa stii daca vrei sa te bucuri de mare si de soare la aceasta plaja

Plaja Siviri se afla la 5,6 kilometri de centrul oraselului Kassandria si este o alta plaja care poate fi vizitata usor. Este ceva mai ingusta decat plaja din Kallithea, insa este amenajata cu sezlonguri si umbrele, premiata Blue Flag si cu o intrare lina in apa. 

Si despre aceasta plaja gasesti mai multe informatii la noi pe blog: Siviri Beach, plaja cu nisip fin din vestul bratului Kassandra

Plaja satului Kriopigi este o a treia varianta localizata in apropiere. Se afla putin mai jos de Kallithea, este lunga, formata din nisip, si amenajata pe multe dintre portiuni cu sezlonguri si umbrele. Tot aici exista si zone mai inguste de plaja libera, unde-ti poti aseza linistit prosopul. 

Unde te poti caza in Kassandria 

Asa cum spuneam de la inceput, Kassandria nu este structurata neaparat ca fiind o zona turistica, ceea ce inseamna ca hotelurile lipsesc de aici. 

Exista totusi cateva variante de vile in care te poti caza daca-ti doresti sa stai in inima bratului Kassandra, insa nu vei fi neaparat in avantaj atata vreme cat iti doresti sa ai marea aproape de camera in care stai. 

Din research-ul nostru reiese ca aceste cateva vile sunt cotate de regula cu 3 stele, administrate de gazde private, fiind inchiriate in general in intregime. 

Regimul de cazare va fi unul self catering, Kassandria fiind lipsita de unitati de cazare cu optiuni de all inclusive sau demipensiune. 

Daca preferi o zona de cazare mai animata, te poti indrepta in imediata apropiere catre Kallithea, iar daca faci parte din randul celor care vor sa-si axeze concediul pe mai multa relaxare, e posibil sa-ti surada Siviri.

Ce poti sa faci in Kassandria

Kassandria este un loc potrivit pentru plimbarile de dupa amiaza sau la ceas de seara, cand stradutele inguste si micile magazine sunt luate la pas de catre vizitatori. 

Orasul nu duce lipsa nici de obiective turistice, cum ar fi cele doua bisericute crestin-ortodoxe ridicate in jurul anului 1850 (Catedrala Nasterii Fecioarei si Sfantul Athanasisos), carora li se adauga si Muzeul Folclorului, aflat chiar in centru. Mai multe imagini surprinse la acest muzeu poti viziona in video-ul de mai jos. 

Poti da o tura si pe la magazinele cu suveniruri sau cu produse locale pe care le vei gasi pe stradutele din zona centrala a Kassandriei, iar daca se intampla sa vii aici intr-o zi de marti, e bine sa ai in vedere ca intre orele 08.00 – 14.00 este organizat un street market (targ) cu produse locale, articole de imbracaminte si alte obiecte.

Cele mai atractive vor ramane fructele si legumele, pentru ca provin din agricultura locala. 

In piata mare se afla si unul dintre cei mai vechi copaci din Kassandra, care ar creste aici de mai bine de 700 de ani.  

Kassandria nu are multe taverne si restaurante, insa exista cateva variante care ar putea fi pe placul tau daca vrei sa iei masa in acest oras: 

  • Taverna Thomas, localizata central si cu o nota de 4,8 din 5 pe Google, cu aperitive grecesti de mai multe feluri, preparate la gratar, salate. Preturile sunt descrise ca fiind decente, iar portiile destul de generoase. 
  • Lemonis Bakery – o patiserie de lant, pe care o vei intalni si in alte orase si statiuni din Halkidiki, prezenta si in Kassandria. Aici te poti opri pentru o placinta, pentru un desert traditional, pentru un sandwich sau chiar si pentru paine proaspata. O gasesti la circa 650 metri departare de centrul oraselului, langa statia de autobuz KTEL. 

In loc de concluzie

Speram ca experienta ta in Kassandria sa fie pe masura asteptarilor, iar daca ai ajuns deja aici si simti ca mai ai si alte informatii care le pot completa pe cele de mai sus, asteptam cu mult interes impresiile tale! 

Bineinteles, iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Kassandra, cu peste 70 de variante hoteluri si vile din toate statiunile acestui brat!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?