Minivacanta in Maroneia, Grecia. Ce trebuie sa stii despre acest sat aflat la mica distanta de vama Makaza

Maroneia (sau Maronia) este un sat din regiunea Rodophe a Greciei, localizat la 30 de kilometri de orasul Komotini si la doar 50 de kilometri de vama Makaza, ceea ce o face destul de accesibila pentru turistii romani care aleg sa viziteze aceasta zona a Greciei cu masina. 

Asemeni orasului Alexandroupolis, aflat la o distanta de doar 47 de kilometri, Maroneia este o destinatie potrivita pentru cei care doresc un weekend prelungit in Grecia, la malul Marii Egee, cat mai aproape de casa. 

Despre Maroneia Grecia. Ce trebuie sa ai in vedere daca vii aici 

Maroneia are o istorie indelungata, presarata cu legende, fiind una dintre regiunile renumite din Grecia Antica pentru productia de vin, despre care se spunea ca ar avea un miros aparte, de nectar. 

Una dintre legendele care inconjoara aceasta zona spune ca Maronia ar fi fost intemeiata de catre Maron, fiu al lui Dionysus (zeul vinului). Unii cercetatori sustin ca Maronia ar fi aceeasi cu orasul antic Ismarus, mentionat de catre Homer in Odiseea. 

Conform cercetarilor istorice, Maroneia ar fi fost una dintre cele mai importante colonii grecesti din Tracia de Vest. 

In prezent, Maroneia este asezata pe un deal al muntelui Ismaros, iar zonele cu un grad ridicat de interest turistic se afla in special intre satele Krioneri si Platanitis, localizate in imediata apropiere a plajei, la 9 kilometri, respectiv 4 kilometri de Maroneia.  

Aspectul general al acestei zone este unul destul de rustic, intrucat aceste localitati nu pot capata inca titulatura de statiuni, nefiind foarte dezvoltate din acest punct de vedere. In ultimii ani s-au facut cateva investitii in acest sens, dar nu putem spune pentru moment ca zona este una comerciala. 

Maroneia este, asa cum precizam inca de la inceput, o zona potrivita pentru o escapada de weekend, ideala pentru plimbari cu bicicleta, scurte drumetii sau relaxare la plaja. 

Cum ajungi in Maroneia si drumul cu masina din Romania pana in aceasta zona

Daca intentionezi sa petreci cateva zile in aceasta zona a Greciei, drumul cu masina pana aici va reprezenta unul dintre plusurile minivacantei tale, caci vorbim despre o distanta de doar 495 de kilometri, cu intrare in Grecia prin vama Makaza. Prin urmare, in conditii de trafic normale, ar trebui sa faci in jur de 8 ore pana in Maroneia. 

Desigur, daca alegi sa vii aici in plin sezon de vara, este posibil sa intampini aglomeratie in punctele de trecere frontiera Romania-Bulgaria si respectiv Bulgaria-Grecia, insa acest lucru se intampla cu precadere in lunile iulie si august si in mod special la sfarsit de saptamana. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!

Cel mai scurt traseu Bucuresti Maroneia este cel cu iesire din Romania pe la Giurgiur-Ruse si traversarea Bulgariei pe la Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Haskovo – Kardjali – Kirkovo – Makaza(BG)-Nimfea(GR) – Komotini – Maroneia. De la Makaza si pana in Maroneia mai ai de parcurs aproximativ 50 de kilometri, asadar un maximum de 45 de minute. 

Vei avea de achitat taxele de drum de la Giurgiu-Ruse (taxa de pod de 15 ron la dus si 3 euro la intors) si vigneta din Bulgaria (15 leva/saptamana), iar in ceea ce priveste combustibilul, este de preferat sa alimentezi in Bulgaria, pentru ca vei gasi preturi mai convenabile. 

Vremea in Maroneia si cea mai buna perioada pentru o vacanta aici

Cea mai calduroasa vreme in Maroneia o vei gasi in lunile iulie si august, cand zona nu este prea aglomerata, pentru ca nu este o destinatie populara. Media maximelor este putin peste 30 de grade in aceasta perioada, iar la inceput de sezon (sfarsit de mai, inceput de iunie) vei gasi temperaturi de pana la 26-27 de grade. 

Daca alegi sa vii in Maroneia in septembrie, media temperaturilor maxime este de 27 de grade. 

Vei gasi cea mai calda apa a marii in aceasta zona in lunile iulie si august, cand atinge valori de 25.5 – 26 de grade, iar daca vii aici in septembrie, inca te mai poti bucura probabil de baie in mare, la o temperatura a apei de 24 de grade in medie. 

Despre plaja din Maroneia, Grecia

Cele mai apropiate plaje de Maroneia sunt plajele din satele vecine Krioneri si Platanitis. In aceste zone vei gasi plaje de nisip, in mare parte salbatice, iar singurele zone amenajate sunt pe langa cele 3 beach-baruri care se pot gasi de-a lungul tarmului. 

Nu te astepta insa sa intalnesti aici frumusetea rapitoare a unor plaje celebre din Grecia, insa daca vii setat pentru o minivacanta in care sa te bucuri de relaxare la malul marii, vei putea indeplini acest obiectiv in zona Maroneia. 

Atentie: A nu se confunda plaja satului Krioneri din apropiere de Maroneia cu plaja Krioneri Beach din Parga, aflata la o distanta de 617 kilometri 🙂 

Plaja Marmaritsa este o alta varianta de loc linistit la malul marii de care te poti bucura in aceasta zona, insa drumul pana aici este ceva mai dificil, Marmaritsa fiind marginita de stanci. Plaja este una izolata, frumoasa, cu pietris, insa poti ajunge cu masina doar pana la un anumit punct, de unde vei fi nevoit sa o iei la pas pe o poteca, printre stanci. Este unul dintre locurile in care ai sanse destul de mari sa fii singur. 

Te-ar putea interesa si : Alexandroupolis, o destinatie potrivita pentru un weekend prelungit in Grecia, aproape de casa

Hoteluri din Maroneia. Unde te poti caza daca vrei sa petreci cateva zile aici

Nefiind o zona foarte dezvoltata, in Maroneia nu vei gasi multe alternative de cazare. Exista totusi o serie de hoteluri care pot fi pe placul tau, insa unitatile de cazare de aici sunt rasfirate , pentru ca nu vorbim de o zona turistica in adevaratul sens al cuvantului. 

Hotelurile pe care le recomandam in apropiere de Maroneia sunt: Filosxenia Ismaros de 4 stele, FilosXenia Roxani Country House de 3 stele sau King Maron Wellness Beach Hotel de 4 stele. 

Spre exemplu, la King Maron Wellness Beach Hotel, vei gasi o plaja privata bine amenajata, restaurant, o piscina exterioara si un centru fitness, iar copiii se pot distra la locul de joaca. 

Restaurante, activitati si obiective turistice in Maroneia si in imprejurimi 

Daca alegi sa petreci cateva zile in zona Maroneia, trebuie sa stii ca tavernele si restaurantele sunt destul de rare aici, insa asta nu inseamna ca nu vei gasi locuri bune in care sa poti manca bine. 

O recomandare in acest sens poate fi taverna traditionala Stratos, situata in micul port din Agios Charalampos. Vei gasi in meniu multe preparate din peste si fructe de mare, de regula procurate chiar in aceeasi zi, iar preturile sunt convenabile. 

Magazinele locale sunt de asemenea destul de greu de gasit, iar putinele buticuri pe care le vei gasi nu sunt intotdeauna si foarte bine aprovizionate. Cel mai apropiat supermarket de Maroneia poate fi gasit in Komotini, la aproximativ 25 de kilometri distanta.

Ruinele Teatrului Antic din Maroneia pot fi vizitate in aceasta zona. Constructia a fost ridicata in epoca elenistica si restructurata ulterior, in epoca romana. Au fost executate recent lucrari de restaurare aici, prin urmare, obiectivul se prezinta destul de bine. 

Situl arheologic Mesimvria se afla la o distanta de aproximativ 27 de kilometri de Maroneia si poate fi vizitat zilnic in intervalul orar 08.30 -15.30. Vei gasi aici si ruinele unui templu dedicat lui Apollo. 

sit arheologic mesimvria

In concluzie, Maroneia poate fi pentru tine daca esti in cautarea unui loc la malul marii in Grecia cat mai aproape de casa si daca te numeri printre cei care vor sa se relaxeze intr-o zona cat mai lipsita de agitatie, caci aici ai toate sansele sa gasesti linistea de care ai nevoie, uneori chiar si in plin sezon estival.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?