Rachi Lefkada, restaurantul cu priveliste de vis din Exanthia

Lefkada este una dintre destinatiile preferate ale romanilor, iar plajele de aici, completate de albastrul turcoaz fascinant al marii, reprezinta unul dintre principalele motive pentru care aceasta insula greceasca este atat de vizitata pe timp de vara. Desigur, deliciile culinare pe care le ai la indemana aici completeaza tabloul vacantei perfecte, iar din acest punct de vedere, restaurantul Rachi Lefkada poate fi una dintre optiunile bune catre care sa te indrepti. 

Rachi Lefkada a fost deschis in 1995, iar marele sau avantaj este faptul ca e pozitionat la 600 metri inaltime, intr-un loc cu o priveliste superba catre mare. 

Cu toate acestea, Rachi Lefkada nu este o taverna clasica greceasca, ci mai degraba un restaurant tip gourmet, cu un meniu cel putin interesant, in care se regasesc si amprente ale bucatariei traditionale grecesti. 

Gasesti mai jos o serie de detalii care-ti pot fi utile daca vrei sa iei masa la Rachi Lefkada, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai avantajoase oferte vacante Lefkada, cu zeci de hoteluri bune si foarte bune din care sa-l poti selecta rapid pe cel potrivit cerintelor tale.

Unde este Rachi Lefkada si cum ajungi aici 

Rachi Lefkada se afla la doar 300 metri departare de centrul satului Exanthia, in partea de nord-vest a insulei, la circa 20 kilometri distanta de orasul Lefkada. 

Una dintre cele mai apropiate statiuni este Agios Nikitas, localizata la 11 kilometri departare de Rachi Lefkada. Daca se intampla sa fii cazat aici, pana la restaurant ar trebui sa faci cu masina in jur de 18 – 20 minute. 

Din Vasiliki si pana la acest restaurant sunt 20,8 kilometri, distanta similara si daca pleci din Nydri. 

Exista parcare in apropierea restaurantului, insa in miez de vara, locurile pot deveni insuficiente. Unii dintre vizitatori spun totusi ca au fost directionati de catre personalul restaurantului catre alte zone de parcare. 

Cu toate acestea, e bine sa tii cont ca Rachi Lefkada este unul dintre cele mai cunoscute restaurante de pe insula, iar cei care doresc sa ia masa aici si sa se bucure de apus sunt multi la numar. Este recomandat sa vii mai devreme daca vrei sa prinzi masa la lasarea serii. Vei fi poftit la bar, unde poti savura o bautura pana cand se elibereaza o masa. 

Turistii romani care au vizitat acest restaurant in sezonul cald 2022 spun ca rezervarile se pot face numai pentru grupurile mai mari de 6 persoane.

Ce poti sa mananci la Rachi Lefkada

Meniul de la Rachi este usor diferit comparativ cu cele ale altor restaurante de pe insula, la fel si plating-ul, care este descris de catre majoritatea vizitatorilor ca fiind aparte. 

Incepand cu salatele, poti alege intre salata de sfecla, salata de cereale, salata cu branza burrata, salata mediteraneana, insa vei avea la indemana si clasica salata greceasca. 

De la aperitive nu lipsesc branza feta la cuptor, crochetele de branza, mancarea de naut asezonata cu spanac, vinetele cu branza talagani si frunze proaspete de busuioc, caracatita la gratar servita cu fava, sos de ceapa si ulei aromat cu lamaie, calamari cu sos pesto si altele. 

Pentru iubitorii de paste, exista si cateva astfel de feluri de mancare: trahana greceasca servita cu ciuperci salbatice si ulei de trufe, rizoto, pappardelle, dar si orzo cu fructe de mare. 

La capitolul peste, ai de ales intre sea bass si alte cateva sortimente, fiecare dintre acestea fiind asezonat diferit, iar daca preferi sa mananci carne rosie sau alba, vei mai avea de ales intre osso bucco, ceafa de porc servita cu cartofi caramelizati si portocala, file de pui cu gnocchi si ragu de ciuperci, muschi de porc cu sos de mustar, friptura de vita cu sos de piper, dar si musaca si altele. 

La desert, te poti rasfata cu millefeuille, cu tiramisu, cu placinta galaktoboureko preparata cu lapte si portocale sau cu tarta banoffee cu ciocolata si banane. 

Totusi, e bine sa ai in vedere ca preparatele mai sus mentionate fac parte din meniurile sezoanelor trecute (2021-2022) si ca este posibil ca in perioada urmatoare sa apara unele modificari sau completari in lista felurilor de mancare servite la Rachi Lefkada 🙂 

Preturi Rachi Lefkada, paragliding si alte informatii utile 

Cei care au luat masa sezoanele trecute la Rachi Lefkada spun ca preturile nu sunt cu mult diferite fata de ce au intalnit la restul restaurantelor de pe insula, iar portiile de mancare sunt medii. 

In 2022, pretul mediu pentru consumatia facuta de o persoana (un fel principal + aperitiv) era intre 25-30 euro, fara bauturi incluse (acestea avand preturi intre 3 si 9 euro). 

Salatele au preturi cuprinse intre 9 si 12 euro, iar aperitivele costa intre 7 si 13 euro, in functie de felul ales. Pentru un fel principal, asteapta-te sa platesti intre 10 si 20 euro, iar deserturile costa in jur de 7 euro/portie. 

Si in acest caz, e posibil ca sezoanele urmatoare sa vina cu schimbari si la capitolul preturi. 

Amatorii de adrenalina si cei care vor sa se bucure de privelistea incantatoare pe care o ofera acest loc au la dispozitie si sesiuni de paragliding la Rachi Lefkada. Se decoleaza de pe platforma restaurantului si se aterizeaza pe plaja Kathisma, aflata la 11 kilometri departare. 

Se pot organiza si evenimente private la Rachi, in lunile mai, iunie si septembrie, iar daca vrei sa faci aici doar o scurta oprire pentru a admira apusul si a savura linistit o bautura, poti merge la Fly Me Bar, unde te asteapta o lista generoasa de cocktailuri. 

In loc de concluzie 

Rachi Lefkada este unul dintre restaurantele la care te poti bucura de o priveliste de vis, de mancare buna, insa daca alegi sa vii aici in plin sezon, e bine sa te astepti si la aglomeratie si implicit la varianta in care trebuie sa ai putina rabdare pana se elibereaza o masa. 

Daca ai ajuns deja aici sau urmeaza sa mergi in perioada urmatoare, asteptam cu mult interes si feedback-ul tau, iar daca nu ai gasit inca locul potrivit in care sa te cazezi, nu uita sa verifici si ofertele vacante Lefkada pe care ti le-am pregatit la noi pe site!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?