Taverne Nikiana Lefkada. Unde si ce poti sa mananci daca ajungi in aceasta statiune

Nikiana, una dintre statiunile micute si linistite de pe coasta de est a insulei Lefkada, este unul dintre locurile preferate ale familiilor cu copii, ale pasionatilor de pescuit si ale celor care cauta un mediu cat mai relaxant pentru concediile in aceasta insula greceasca. Peisajelor frumoase si atmosferei zen din Nikiana li se alatura si tavernele cu mancare traditionala, atat de vizitate pe timp de vara. 

Sa nu uitam, regimul de cazare de tip all inclusive este in mare majoritate absent in aceasta destinatie, si intr-un fel, nici nu putem spune ca ne pare foarte rau, pentru ca mancarea greceasca de la taverne este, in cele mai multe dintre cazuri, un adevarat rasfat. 

Gasesti mai jos cateva propuneri de taverne din Nikiana Lefkada, care de-a lungul ultimilor ani au primit mai multe recenzii pozitive din partea celor care le-au calcat pragul. Mai mult, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte vacante Lefkada, inclusiv pentru hoteluri din zona Nikiana!

Taverna Minas

Aflata la circa 2,3 kilometri departare de portul din Nikiana, Minas este una dintre tavernele care au primit peste 1000 de recenzii pe Google si o nota de 4,4 din 5 pana in prezent (martie 2023). 

Minas este relativ aproape de malul marii, asadar te vei putea bucura de o vedere frumoasa cat stai la masa, iar romanii care au fost aici spun ca au mancat peste bun, iar ca personalul a fost foarte prietenos. 

In meniul celor de la Minas gasesti cam de toate: fructe de mare si peste din belsug (calamari, caracatita, lobster, ansoa, sardine, peste-spada, barbun, biban si altele), paste, risotto, fripturi, frigarui, burgeri, salate si nelipsitele aperitive grecesti. 

Minas este o taverna populara, de aceea se intampla des ca in plin sezon sa fie foarte aglomerata. Daca te vei afla in Nikiana Lefkada in intervalul iulie-august, poate chiar si la inceput de septembrie, nu ar strica sa incerci sa faci o rezervare, mai ales daca intentionezi sa iei masa alaturi de un grup mai mare. 

Taverna Pantazis

Si in acest caz vorbim despre o taverna foarte cunoscuta, aflata chiar in portul din Nikiana si deschisa inca din anul 1977. Pantazis este o afacere de familie, amplasata intr-o zona frumoasa, cu vedere catre mare si catre barcile ancorate la mal. 

Turistii romanii care au luat masa aici spun ca servirea a fost destul de prompta, iar portiile de mancare generoase. 

In meniu se remarca si o sectiune cu mancaruri traditionale din Lefkada, dar si clasica lista de aperitive, peste si fructe de mare, mancaruri grecesti cu sos si salate. 

Printre preparatele laudate la Pantazis se numara galaktoboureko facut in casa (placinta traditionala greceasca), spaghetele cu fructe de mare, sardinele la gratar si altele. 

Si aici e posibil sa gasesti destul de multa aglomeratie in miez de vara. 

Porto Nikiana Restaurant

Acest restaurant se afla tot in zona portului din statiune, la doar 150 metri departare de Pantazis. 

Bucatarul a primit complimente pentru risotto, pentru pastele cu fructe de mare, pentru salata greceasca, iar deserturile au fost descrise ca fiind exceptionale. 

La Porto Nikiana vei intalni un plating mai deosebit, iar unii dintre cei care au fost aici spun ca preturile ar putea fi evaluate ca fiind usor mai ridicate. 

Breath of Zorbas

Il gasesti pe Harti si cu denumirea de Anasa tou Zorba si se afla la 1,2 kilometri de portul din Nikiana. 

Breath of Zorba este amplasat chiar pe plaja, iar mesele sunt asezate la umbra maslinilor batrani de aici. 

La capitolul salate, ai de ales intre clasica salata greceasca, salata de fructe de mare, salata de legume la gratar, salata de caracatita sau salata in stil lefkadian. 

Daca preferi sa continui cu peste, lista este si mai lunga si contine preparate precum creveti saganaki, caracatita la gratar, calamari la gratar, calamar umplut, frigarui de ton, file de ton la gratar, biban, midii, lobster si altele. 

Nu uita sa intrebi ospatarul care este preparatul zilei, iar daca vii aici alaturi de copii, poti opta si pentru un kids menu. 

NV Beach Bar Restaurant

Localizat la circa 550 metri de portul din Nikiana, NV Beach Bar Restaurant este unul dintre locurile in care poti face plaja (exista sezlonguri si umbrele de inchiriat, beach bar) si in care ai la dispozitie si restaurant. 

Meniul este descris de catre cei care au vizitat locul ca fiind usor gourmet, cu o servire mai pretentioasa (sandwich-uri club, paste cu fructe de mare, burgeri, salate, creveti, platouri cu branzeturi, pachetele de primavara, platouri cu fructe), dar si cu o varietate de cocktail-uri care pot fi servite direct pe plaja, bucurandu-te de briza marii. 

Despre plaja de aici stim ca este amenajata dragut, are o intrare lina spre medie in apa si este formata dintr-un amestec de nisip cu pietris. 

Zimis Nikiana

Zimis este o pizzerie din apropierea portului, cu recenzii destul de bune, unde te poti opri de asemenea pentru o gustare rapida sau pentru un desert cat se poate de tentant. 

Pe langa pizza de diferite feluri, in meniu mai gasesti si sandwich-uri club, burgeri, salate, dar si foooarte multe placinte (placinta cu branza, placinta cu sunca, placinta cu carne de pui, placinta cu bacon si parmezan, placinta cu mere, placinta cu spanac, placinta cu cartofi…si lista poate continua). 

La desert, ramane la alegerea ta daca rezisti sau nu sa comanzi o bougatsa cu crema de vanilie, nutella sau ambele la un loc 🙂 

Restaurant La Favola

Unul dintre restaurantele fara vedere la mare, la circa 550 metri distanta de portul de Nikiana, cu aspect simplist, preturi rezonabile si o pizza gustoasa, dupa cum povestesc cei care i-au calcat pragul. 

Se afla in imediata apropiere a hotelului de 3 stele Eleana Boutique si poate fi un loc in care sa te opresti pentru o masa rapida, o pizza, o portie de paste, o salata, savurate alaturi de o bere rece. 

In loc de concluzie 

Nikiana sta destul de bine la capitolul taverne si restaurante, iar la fata locului suntem convinsi ca exista si mai multe variante unde poti manca bine. Daca ai sugestii noi, care pot completa lista celor de mai sus, asteptam cu interes si propunerile tale!

Iar daca nu ai gasit inca hotelul potrivit, te asteptam la noi pe site cu cateva zeci de oferte vacante Lefkada, din care sa-l selectezi rapid pe cel care corespunde cerintelor tale!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?