Top 10 plaje langa Salonic si ce servicii si facilitati gasesti la fiecare dintre acestea

Urmeaza sa petreci cateva zile explorand Salonicul, insa ai vrea sa stii si care sunt cele mai apropiate variante de plaja pornind din centrul acestui oras? In teorie, se spune ca pe masura ce te indepartezi de Salonic, plajele devin din ce in ce mai frumoase, iar ca si aspect general, trebuie sa ai in vedere ca in zona centrala nu vei intalni plaje mai deloc, nicidecum cu nisip fin, intindere generoasa si organizare exemplara. 

Asadar, pastreaza-ti energia pentru vizita in Salonic, un oras atat de incarcat de istorie si de cultura, si mai apoi porneste cu noi intr-o scurta calatorie spre unele dintre cele mai rezonabile variante de plaja din apropiere. Tine cont ca in majoritatea acestor locuri poti ajunge si cu autobuzele care pleaca din Salonic.  

Totodata, pentru ca ne place sa organizam eficient concedii de mai bine de 15 ani, te anuntam ca la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Grecia, inclusiv cu propuneri din zonele Halkidiki si Riviera Olimpului, din apropierea orasului Salonic.

1. Plaja Perea, una dintre cele mai apropiate de Salonic 

Cunoscuta si drept “Peraia Beach”, aceasta plaja apartine de statiunea cu acelasi nume localizata la 24 kilometri departare de centrul Salonicului si la 11 kilometri distanta de Aeroportul International Macedonia. 

Perea este una dintre statiunile frecventate intens de catre turistii romani, dar si de catre localnicii din Salonic, mai ales in weekendurile verii. Plaja este formata din nisip si se intinde pe circa 2 kilometri. Ofera un cadru relaxant, segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, alaturi de diferite oportunitati pentru sporturi acvatice. 

Intrarea in mare are o panta lina spre medie, iar in zona din spate sunt deschise mai multe taverne, cafenele si baruri. 

2. Plaja Agia Triada, dupa statiunea Perea  

Aceasta plaja, pe care o vei putea repera pe Harti cu denumirea sa greceasca “Παραλία Αγίας Τριάδας”, se afla dupa statiunea Perea, in directia Halkidiki, la 14 kilometri de aeroport si la circa 29 kilometri de centrul orasului Salonic. Este formata tot din nisip, nu are un aspect foarte lat si are atat zone libere, cat si zone organizate. 

O serie de baruri, cafenele si taverne marginesc plaja, asadar, vei avea la indemana mai multe variante de locuri in care sa iei masa. 

Atentie, in Grecia exista mai multe plaje cu aceasta denumire (inclusiv in insula Corfu si in insula Evia). 

3. Plaja Angelochori, pentru iubitorii de surf

Localizata intre Nea Michaniona si Agia Triada, Angelochori ofera o atmosfera linistita, fiind o alegere populara pentru localnici, pentru turisti si in mod special pentru practicantii de surf. Nu este amenajata, insa are un centru de sporturi acvatice in imediata apropiere si o taverna apreciata (Fish Tavern Barbadonis), ideala pentru cei care vor sa manance peste si fructe de mare. 

La mica distanta se afla si lacul sarat Angelochori, unde cu putin noroc ai sansa sa observi pasari flamingo 🙂 

4. Plaja Riviera, o alta varianta de plaja bine amenajata  

Din randul plajelor bune de explorat in apropiere de Salonic face parte si Riviera, pe care o poti localiza pe Harti cu denumirea de “Riviera Virgin Beach”. Atmosfera de aici este descrisa ca fiind relaxanta, cu o buna amenajare. 

In capatul din dreapta cum te uiti la mare este deschis un beach bar/restaurant destul de faimos (Riviera Beach Bar), unde te asteapta o serie preparate inedite cu peste si un plating mai deosebit. 

Intre Plaja Riviera si centrul orasului Salonic sunt 36 kilometri. 

5. Plaja Potamos Epanomi, cu aspect salbatic 

Ne apropiem si mai mult de primul brat al peninsulei Halkidiki si ne oprim la plaja Epanomi, considerata o adevarata incantare pentru cei care prefera locurile mai putin atinse de infrastructura si de turismul in masa. Plaja se afla in apropierea Capului Epanomis si are un aspect salbatic, una dintre cele mai importante atractii de aici fiind epava scufundata in apropierea malului.

Se recomanda precautie extra daca intentionezi sa te apropii de epava, caci fragmentele sale ruginite prezinta risc de accidentare. 

Nu exista cine stie ce servicii in zona apropiata de Capul Epanomis, motiv pentru care e bine sa vii pregatit cu toate cele necesare (prosop, crema cu factor de protectie, apa plata, etc.)

Intre Potamos Epanomi si Salonic sunt 39 de kilometri. 

6. Plaja din Nea Kallikratia, premiata Blue Flag 

La 44 kilometri departare de centrul orasului Salonic se afla plaja statiunii Nea Kallikratia, premiata cu distinctia Blue Flag. Poate fi unul dintre locurile potrivite pentru familiile cu copii, gratie amenajarii mai bune si a serviciilor si facilitatilor disponibile in imediata apropiere. 

Aici gasesti si dusuri, cabine de schimb, teren de volei, iar la Nea Kallikratia te poti bucura si de un mic parculet acvatic, cu atractii gonflabile amplasate direct pe apa marii. 

Bineinteles, in zona din spate te asteapta o serie de taverne si restaurante numai bune pentru masa de pranz/cina. Printre locurile cu review-uri bune se numara To Koutouki tou Antoni, Gyrochōrió, Paris Restaurant. 

7. Plaja Geoponika, cunoscuta si cu denumirea de Mykoniatika

In continuarea plajei Nea Kallikratia se afla Geoponika (sau Mykoniatika). Aceasta fasie de nisip are un aspect usor mai ingust si ofera atat zone libere, lipsite de organizare, cat si segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

Nu este neaparat potrivita pentru familiile cu copii intrucat pe unele portiuni are pietre mari la intrarea in apa (ia cu tine acea incaltaminte speciala). Exista un spatiu generos de parcare in zona inalta din spatele plajei, insa unii dintre turistii care au fost aici spun ca nu e bine sa lasi lucruri de valoare la vedere, in masina, caci au existat cazuri de furturi.  

8. Plaja Vergia 

Aceasta plaja care poate fi reperata pe Harti cu denumirea greceasca de “Παραλία Βεργιάς” este destul de populara, avand, la randu-i, numeroase unitati de cazare in zona din spate. Vergia se remarca printr-o amenajare buna cu sezlonguri si umbrele. 

In plin sezon, gasesti si serviciu de inchiriere hidrobiciclete, iar in imediata apropiere a malului marii sunt deschise cateva beach baruri cu recenzii pozitive (Rasta Beach Bar, Medusa Seaside Bar si altele). 

Intre Salonic si plaja Vergia sunt 51 de kilometri, distanta ce se poate parcurge cu masina in aproximativ 45 minute. 

9. Plaja Flogita, riguros amenajata 

Plaja din Nea Flogita se intinde pe circa 1,5 km, este formata din nisip si organizata pe cea mai mare portiune a sa cu sezlonguri si umbrele. In unele perioade este amenajat, aproape de mal, si un mic parc acvatic cu atractii gonflabile. 

In zona din spate gasesti zona pietonala, mai multe terenuri de sport (baschet, fotbal) si, bineinteles, multe taverne, cafenele si baruri. 

Din Salonic si pana la Flogita sunt 53 kilometri, iar drumul intre cele doua dureaza in jur de 45-50 de minute, intr-o zi cu trafic normal. 

10. Plaja Dionisiou, chiar inainte de intrarea pe bratul Kassandra 

Inaintea statiunii Nea Moudania, aflata chiar la intrarea pe bratul Kassandra (primul din cele 3 brate ale peninsulei Halkidiki) te asteapta Dionisiou, o plaja formata din nisip auriu amestecat cu pietris. 

Fasia de nisip are segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, care alterneaza cu cele de plaja libera. Dionisiou atinge in jur de 25-30 metri in latime, iar intrarea in apa este relativ lina, aspect ce o face sa fie frecventata si de catre familiile cu copii. 

Plecand din centrul orasului Salonic, pana aici vei avea de parcurs aproximativ 60 kilometri. 

In loc de concluzie

Desi am incercat sa ne limitam la zona de coasta dintre Salonic si primul brat al peninsulei Halkidiki, realitatea este ca la distante rezonabile fata de al doilea cel mai mare oras al Greciei exista o sumedenie de plaje deosebite. Unele dintre cele mai aspectuoase plaje le vei intalni pe bratele Kassandra si Sithonia, insa daca nu esti dispus sa strabati acest drum, vei putea sa te bucuri de mare si de soare in locuri precum cele mentionate mai sus, in conditii poate la fel de bune si sa te intorci acasa cu amintiri nepretuite 🙂 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tari oferte vacante Grecia, pe care le poti explora rapid apasand butonul de mai jos.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?