Dionisiou Beach, una dintre plajele linistite din apropierea bratului Kassandra Halkidiki

Daca urmeaza sa pleci in Halkidiki si esti tentat sa-ti rezervi cazare undeva in zona intrarii pe bratul Kassandra, e posibil sa rezonezi si cu ideea unei vizite la plaja Dionisiou, potrivita in mod special celor care-si doresc concedii linistite si relaxante la malul marii. 

Dionisiou Beach este acel gen de plaja potrivita atat celor care au nevoie de organizare, cat si celor care doresc se bucure de plaja libera, neamenajata, caci pe intreaga sa lungime vei gasi ambele variante de segmente. 

Mai multe detalii despre Dionisiou Beach gasesti in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, din care sa poti alege simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine 🙂

Unde este Dionisiou Beach si distante din principalele statiuni

Dionisiou Beach este localizata la 56 kilometri departare de Salonic, ceea ce inseamna ca odata ajuns in acest mare oras al grecilor, pana la aceasta plaja vei mai avea de condus circa 45 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Statiunea Nea Moudania este cea mai apropiata de Dionisiou Beach (intre cele doua sunt doar 3 kilometri distanta). Asadar, daca se intampla sa fii cazat in Nea Moudania, ia in calcul ca pana la Dionisiou vei face in jur de 5-7 minute cu masina. 

Din Nea Potidea si pana la Dionisiou sunt 13,8 kilometri, iar din Kallithea, una dintre cele mai animate statiuni ale bratului Kassandra, ai de parcurs circa 32 kilometri pana la aceasta plaja. 

HINT: La Dionisiou Beach poti ajunge si cu autobuzele locale KTEL, care circula intre statiunile din Halkidiki si dinspre/catre Salonic. 

Spre exemplu, din Nea Moudania si pana la Dionisiou faci doar 5 minute cu autobuzul, iar pretul unui bilet este de 1.60 euro. Daca vrei sa iei autobuzul din Salonic catre aceasta plaja, asteapta-te la un drum de circa 60-65 minute, cu costuri de 6.30 euro/persoana. 

Programul complet si tarifele curselor cu KTEL pot fi verificate pe acest site

Cum arata Dionisiou Beach si ce servicii gasesti aici 

Plaja Dionisiou este o plaja formata dintr-un amestec de nisip cu pietris, are o lungime de aproximativ 2-3 kilometri si segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, care alterneaza cu cele de plaja libera. 

Nisipul are un aspect grunjos in aceasta zona, insa nu are scoici sparte si pietre mari. Daca vrei totusi sa-ti asiguri talpile, ia cu tine si incaltamintea speciala pentru apa, caci pe unele portiuni poti intalni pietre la intrarea in mare ☺

Plaja atinge in jur de 25-30 metri in latime, iar intrarea in apa este relativ lina, ceea ce o face sa fie frecventata si de catre familiile cu copii. 

In spatele plajei a fost amenajata o alee pietonala, iar de-a lungul fasiei de nisip exista, din loc in loc, si cateva cabine de schimb si dusuri. 

Dionisiou Beach are si punct de serviciu salvamar, dar si o serie de beach baruri de unde-ti poti achizitiona racoritoare, inghetata si alte gustari. Sezlongurile se pot ocupa in schimbul consumatiei de la aceste beach baruri. 

Aproape de plaja gasesti si cateva taverne (Ilias Tavern, Koutourou on the beach, Mira Mar RESTAURANT, etc.) asadar, nu ar trebui sa-ti faci griji in privinta locurilor in care poti lua masa de pranz, atata vreme cat de bucuri de plaja din aceasta zona. 

Cea mai buna perioada pentru o vacanta in zona Dionisiou Beach

Dionisiou Beach nu se numara printre cele mai populare plaje din apropierea bratului Kassandra, motiv pentru care sunt sanse sa nu fie chiar foarte aglomerata in plin sezon. Plaja statiunii Nea Moudania poate atrage mai multi turisti, ceea ce inseamna ca Dionisiou ar putea fi usor mai aerisita in intervalul iulie-august. 

Totusi, daca vrei sa stai departe de multimi si sa te bucuri de o plaja mai libera, ai putea alege sa-ti faci vacanta aici fie la sfarsit de mai, fie la inceput de iunie, fie la sfarsit de septembrie. 

Alte avantaje ale vacantelor in perioadele mentionate mai sus pot fi drumurile mai putin aglomerate, temperaturile mai placute, dar si preturile mai mici la cazare si uneori chiar si la sezlonguri. 

Alte plaje apropiate de Dionisiou Beach

Daca ti-ai rezervat cazare in zona plajei Dionisiou, insa nu vrei sa te limitezi strict la aceasta  atunci cand vine vorba de locurile in care te relaxezi la malul marii, e bine de stiut ca in relativa apropiere mai gasesti si urmatoarele plaje: 

Plaja Nea Moudania este plaja statiunii populare cu acelasi nume, pe care o gasesti in stanga plajei Dionisiou, la doar 1,5 kilometri distanta. In acest caz, organizarea este mai bine pusa la punct, iar in zona din spate vei avea la indemana mai multe terase, restaurante si baruri, dar si centre de sporturi acvatice de unde poti inchiria echipament sau unde te poti inscrie la diferite cursuri si experiente de acest tip (scuba diving, etc.)

Plaja Flogita este localizata in partea dreapta a plajei Dionisiou cum te uiti la mare, la 3 kilometri departare. Are un aspect relativ similar, cu segmente amenajate cu sezlonguri si umbrele, unitati de cazare in zona din spate, insa si spatii ceva mai generoase de plaja libera. Pe la jumatatea plajei gasesti si un micut aquapark cu atractii gonflabile, amplasat chiar pe apa. 

Plaja Agios Mamas se afla la 13,9 kilometri distanta de Dionisiou, iar locul a cunoscut o dezvoltare notabila in ultima perioda in ceea ce priveste segmentele amenajate cu sezlonguri si umbrele. 

HINT: La inceputul lui septembrie, in satul Agios Mamas se organizeaza unul dintre cele mai mari targuri din Halkidiki. In 2023, acesta se va desfasura in perioada 29 august – 4 septembrie, iar de aici iti poti cumpara o intreaga varietate de produse locale (miere, masline, ulei de masline, suveniruri, plante, fructe si legume, articole de imbracaminte, etc). 

In loc de concluzie

Dionisiou Beach este una dintre plajele rezonabile din apropierea intrarii pe bratul Kassandra Halkidiki, e drept, in general cu o apa nu atat de turcoaz si cu o dezvoltare mai modesta a locului, insa suficient de bine pregatita cat sa-ti asigure o experienta comoda si relaxanta la malul marii, atata vreme cat ti-ai propus sa te limitezi la aceasta zona. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Kassandra, cu variante de hoteluri si vile din toate statiunile cunoscute ale bratului.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?