Oprire la Flogita Beach Halkdiki, plaja dintre statiunile Nea Moudania si Nea Plaghia

Flogita Beach este plaja statiunii Nea Flogita, localizata la doar 50 kilometri departare de Salonic, destul de aproape de intrarea pe bratul Kassandra al peninsulei Halkidiki

Cu dimensiuni relativ generoase si o organizare care se dezvolta de la an la an, Flogita isi asteapta vizitatorii cu umbrelute, sezlonguri, beach baruri, dar si cu zone de plaja libera si o alee pietonala in zona din spate. 

Descopera mai multe amanunte despre aceasta plaja in cele ce urmeaza, iar la noi pe site unele dintre cele mai bune oferte vacante Halkidiki, cu zeci de hoteluri din toate statiunile cunoscute ale peninsulei.

Unde este Flogita Beach si cum poti sa ajungi in acest loc

Flogita Beach este localizata la 7,2 kilometri departare de centrul statiunii populare Nea Moudania si la doar 2,4 kilometri de statiunea Nea Plaghia. 

Din Salonic si pana la Flogita Beach sunt 53 kilometri, ceea ce inseamna ca drumul intre cele doua poate fi parcurs, cu masina, in aproximativ 45 minute, intr-o zi cu trafic normal. 

Exista totusi posibilitatea ca in plin sezon si in mod particular la inceput de weekend, drumul din Salonic spre plajele din Halkidiki sa devina mai aglomerat, mai ales ca sunt si localnici din Salonic care aleg sa-si petreaca aici timpul liber. 

Din Nea Potidea (statiunea aflata chiar la intrarea pe bratul Kassandra) si pana la Flogita Beach sunt 16 kilometri. 

In Nea Flogita se poate ajunge si cu autobuzele locale KTEL care circula dinspre/catre Salonic si intre statiunile cunoscute ale peninsulei Halkidiki. Programul curselor si tarifele pot fi verificate pe acest site, selectand N.FLOGITA in campul destinatiei. 

Spre exemplu, o cursa intre Nea Moudania si Nea Flogita dureaza in jur de 15 minute, iar pretul unei calatorii este de 1.60 euro/persoana. 

Cum arata Flogita Beach si ce servicii gasesti in zona 

Nea Flogita este o plaja lunga (cu o intindere de circa 1,5 km), formata din nisip si amenajata pe cea mai mare portiune a sa cu sezlonguri si umbrele. 

Acestea pot fi ocupate in general in schimbul consumatiei de la barurile din spate. 

Exista si segmente de plaja libera (ceva mai multe in extrasezon), alaturi de diferite restaurante si terase la care te poti opri pentru a lua masa. 

In prima linie se gasesc si mai multe unitati de cazare, cateva mici magazine si centre de sporturi acvatice, de unde poti inchiria echipament sau unde te poti inscrie la diferite cursuri/experiente de genul. 

Intrarea in mare are o panta lina spre medie la Flogita Beach, iar plaja are si serviciu de salvamar disponibil in plin sezon. 

In anii trecuti exista si un miniparc acvatic, cu atractii gonflabile, amplasat direct pe apa marii, cam pe la jumatatea plajei. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Flogita Beach 

Desi nu este neaparat cea mai populara statiune din aceasta zona, Nea Flogita si a sa plaja primesc totusi un numar ridicat de vizitatori in plin sezon (in intervalul iulie-august), fapt datorat si apropierii fata de orasul Salonic. 

Tot atunci se inregistreaza si cele mai ridicate temperaturi, alaturi de cea mai calda apa a marii (cu o medie de 24-25 de grade), insa si cele mai ridicate preturi la cazare. 

Daca nu esti conditionat sa-ti faci vacanta in miez de vara, e bine de stiut ca unele dintre cele mai bune perioade pentru un concediu in Halkidiki si implicit in zona Flogita Beach pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, nu toti operatorii au segmentele cu sezlonguri si umbrele amenajate (asadar, gasesti mai multe zone de plaja libera), preturile la cazare sunt mai mici, iar temperaturile sunt cu siguranta mai placute. 

Alte plaje apropiate de Flogita Beach Halkidiki 

Daca esti tentat sa te cazezi chiar in zona Flogita Beach, insa vrei ca in timpul vacantei tale sa bifezi si alte plaje interesante din vecinatate, la distante rezonabile gasesti si: 

Plaja Nea Plagia este, practic, o continuare a plajei Flogita in partea dreapta cum te uiti la mare, cu aspect similar, organizare cu sezlonguri si umbrele si zona de promenada in spate. Poti ajunge chiar si pe jos de la o plaja la alta, destul de usor. 

Plaja Dionisiou este localizata in stanga plajei Flogita cum te uiti la mare, in directia Nea Moudania, si este in general un loc linistit, cu organizare, serviciu de salvamar si cateva taverne in zona din spate. De-a lungul plajei gasesti si cabine de schimb si dusuri, iar plaja atinge in latime in jur de 25-30 metri. 

Plaja Nea Moudania este plaja popularei statiuni cu acelasi nume, foarte bine organizata, relativ aglomerata in plin sezon, cu o intrare lina spre medie in apa si cu multe restaurante concentrate in general aproape de zona portului. 

Tot aici gasesti si o serie de centre cu sporturi acvatice. 

In loc de concluzie

Flogita Beach este una dintre plajele bine organizate aflate la indemana celor care aleg sa-si faca vacantele aproape de intrarea pe bratul Kassandra. Din punct de vedere al serviciilor, are cam tot ce este necesar unei experiente confortabile, insa poate deveni usor aglomerata in miez de vara. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai tentante oferte vacante Halkidiki, cu propuneri de vile si hoteluri de pe toate cele 3 brate si un proces de rezervare cat se poate de simplu si de rapid 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?