Armenistis Beach, Sithonia. Ce trebuie sa stii daca vrei sa vizitezi aceasta plaja premiata Blue Flag

Armenistis Beach este una dintre cele mai apreciate plaje ale bratului Sithonia din Halkidiki, in mod special de catre cei care doresc sa-si petreaca zilele libere intr-o zona de camping, la malul Egeei. 

Plaja Armenistis ofera vedere directa catre bratul Athos, fiind localizata la aproximativ 20 de minute de mers cu masina din statiunea Sarti. 

Fie ca esti interesat sa campezi aici, fie ca vrei sa petreci doar cateva ore pe o plaja premiata Blue Flag unde ai la indemana toate facilitatile necesare cat sa te simti bine, gasesti mai jos o serie de detalii care-ti vor prinde bine daca decizi sa te indrepti catre Armenistis Beach. 

Mai mult, la noi pe site gasesti si unele dintre cele mai bune oferte cazare Halkidiki, cu o multime de optiuni din care poti alege ce este pe placul tau.

armenistis beach

Unde este Armenistis Beach si cum ajungi aici 

Armenistis Beach se afla in nord-estul bratului Sithonia, la 15 kilometri de Sarti si la 16 kilometri de satul Vourvourou, practic, cam la jumatatea distantei dintre cele doua localitati. 

Exista locuri de parcare atat pentru vizitatori, cat si pentru turistii cazati in camping. Daca vrei sa faci o vizita de-o zi la plaja Armenistis si te afli in vacanta in Sithonia in plin sezon, te sfatuim totusi sa vii de dimineata aici (lunile iulie si august sunt cele mai aglomerate). Daca vei fi cazat  in camping, mai mult ca sigur vei avea un loc de parcare asigurat. 

Plaja este administrata de campingul cu acelasi nume, iar unii turisti care au vizitat-o pret de o zi au semnalat faptul ca au platit atat accesul la plaja, cat si inchirierea sezlongurilor (doua taxe diferite).

FACT: Armenistis este si denumirea unui sat din insula greceasca Ikaria.  Distanta dintre cele doua este insa una mult prea mare cat sa-ti permita sa gresesti traseul 🙂  

Despre zona de camping Armenistis din Sithonia

Armenistis este descrisa ca fiind una dintre cele mai potrivite plaje pentru camping din Grecia si are mai multe tipuri de servicii. 

In cadrul zonei de camping din Armenistis vei gasi locuri pentru corturi, locuri pentru rulote, insa si variante de “glamping” (un tip de cazare in natura cu mai multe facilitati si servicii incluse). Prin urmare vei gasi aici si cateva variante de casute pe plaja, complet echipate si cu toalete proprii. 

Tot in acest camping se afla si un mic cabinet medical, facilitati sanitare, masini de spalat, zone de gratar, wifi si paza de noapte, iar plaja este accesibila si persoanelor cu nevoi speciale.

Copiii au la dispozitie un loc de joaca, iar pe perioada verii sunt organizate diferite evenimente si ateliere creative pentru cei mici. 

Se intampla ca in unele weekenduri sa aiba loc aici si evenimente muzicale, sportive sau cinema in aer liber, motiv pentru care iti recomandam sa verifici din timp programul anuntat pe site-ul oficial al campingului. 

Grecia este una din cele mai indragite destinatii de vacanta pentru romani. Daca doresti vacante in Grecia, inca prinzi reduceri pana la 20%! Orice s-ar intampla, esti protejat de ofertele superflexibile cu anulare gratuita!
camping armenistis

Cum arata Armenistis Beach

Plaja Armenistis din Sithonia este una dintre plajele premiate Blue Flag ale Greciei, gratie puritatii apei si a curateniei din zona. Armenistis Beach se intinde pe o lungime de mai bine de un kilometru, are nisip fin, zone organizate cu sezlonguri si umbrele, toate facilitatile necesare (fiind administrata de aceeasi conducere a campingului), dar si portiuni de plaja libera. 

Prin urmare, daca nu vrei sa inchiriezi un sezlong sau daca vrei sa stai intr-o zona mai linistita in care nu se aude muzica sau nu sunt terase, poti alege extremitatile plajei, unde-ti poti aseza linistit prosopul. 

Desi intrarea in apa este descrisa pe multe site-uri ca fiind lina, unii turisti au semnalat faptul ca pe anumite portiuni, apa se adanceste destul de repede, la cativa metri distanta de mal. 

Plaja Armenistis se afla intr-un golfulet si este de regula protejata de vant, insa in unele perioade ai sansa sa intalnesti aici si valuri. 

Apa de aici este cristalina, potrivita pentru snorkeling, iar in dreptul camping-ului vei gasi mai multe alternative pentru sporturi acvatice, dar si salvamar.

La Armenistis exista si un restaurant, un bar de zi, o cafenea, un bar pe plaja, un supermarket, un magazin cu articole de imbracaminte si un chiosc cu ziare si reviste. 

Care este cea mai buna perioada pentru a veni la Armenistis Beach

Armenistis Beach nu se numara printre cele mai aglomerate din Sithonia, insa se poate intampla ca in lunile iulie si august sa gazduiasca mai multi turisti, motiv pentru care iti recomandam sa vii aici la orele diminetii daca vrei sa prinzi sezlong acolo unde-ti doresti.

Daca alegi sa vii la Armenistis in plin sezon, media temperaturilor maxime in lunile iulie si august este de 30 de grade, iar daca vii aici la inceput de iunie, aceeasi medie este undeva la 26-27 de grade, la fel ca si in cazul lunii septembrie. 

Cea mai calda apa a marii o vei gasi in august, cand atinge valori medii de 25 de grade, insa si in septembrie sunt sanse de baie in apa calda, pentru ca media temperaturilor este de 24 de grade. 

In loc de concluzie

Armenistis Beach este una dintre plajele bune din aceasta zona, cu facilitati si servicii potrivite mai ales celor care aleg sa se cazeze aici, in camping. Poate ramane o optiune pentru tine si daca vrei sa explorezi Sithonia si ale sale locuri frumoase de la malul marii.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?