Scurta oprire la Banana Beach Ammouliani, o plaja din ce in ce mai populara a acestei insule

Stim cu totii ca insula Ammouliani din Halkidiki gazduieste o serie de plaje cat se poate de interesante, unele bine amenajate, altele cu aspect salbatic, localizate in golfulete retrase. In topul acestora se gaseste si Banana Beach, nu foarte departe de portul din Ammouliani, bine organizata si cu toate serviciile potrivite unei experiente relaxante. 

Popularitatea acestui loc a crescut destul de mult in ultimii ani, mai ales de cand este administrat de beach barul cu acelasi nume, dovada fiind chiar cele aproape 500 de recenzii pe care le-a strans pe Google pana la momentul actual (septembrie 2023). 

In continuare poti sa descoperi mai multe amanunte utile despre vizita la Banana Beach Ammouliani, iar la noi pe site te asteapta si cateva oferte vacante Ammouliani, numai bune daca te numeri printre cei tentati ramana cateva nopti pe aceasta singura insula locuita permanent din Macedonia Centrala.

Unde este Banana Beach Ammouliani si cum poti sa ajungi aici

Plaja Banana este localizata la doar 1,3 kilometri distanta fata de terminalul de feriboturi din Ammouliani, ceea ce inseamna ca odata ajuns pe insula, pana aici ar trebui sa faci in jur de 5 minute cu masina, daca ti-ai propus sa vii direct. 

Pe Harti o poti gasi cu exact aceasta denumire – “Banana Beach”, iar cei care au venit in ultima vreme cu masina spun ca drumul de acces pana jos la plaja este din pamant si nu se afla in cele mai bune conditii. Desi in video-ul de mai jos se pot observa masini parcate in imediata apropiere a plajei, unii vizitatori au relatat ca panta este destul de abrupta si ca au preferat sa lase masina mai sus si sa coboare pe jos cateva sute de metri pana la plaja. 

Parcarea din imediata apropiere a plajei Banana este gratuita. 

Exista 3 variante prin care poti ajunge aici: fie cu masina, fie cu o barca privata inchiriata, fie prin intermediul excursiilor optionale cu plecare din Ouranoupoli si din alte porturi apropiate. In cazul ultimei variante, e posibil ca in pretul excursiei sa ai asigurata si masa de pranz la Banana Beach. Nu uita sa intrebi si care va fi timpul pe care-l vei avea la dispozitie pentru a sta la aceasta plaja. 

HINT: Desi probabil stii acest lucru deja, exista o multime de plaje care poarta denumirea de Banana Beach, atat in Grecia, cat si in intreaga lume. Din aceste considerente, daca vrei sa vizualizezi pe internet mai multe imagini cu acest loc, asigura-te ca alaturi cautarii tale si cuvantul “Ammouliani”, tocmai pentru a nu te trezi ca privesti imagini din total alt colt al lumii 🙂 

Cum arata Banana Beach si ce servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Banana Beach este o plaja formata din nisip, marginita de stanci, de o lungime medie, amenajata pe cea mai mare parte a sa cu sezlonguri si umbrele. 

Este administrata de beach barul cu acelasi nume, localizat in spatele fasiei de nisip, si are si zone verzi pe care sunt amplasate umbrele si sezlonguri. 

Acestea pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la bar, care-ti va pune la dispozitie si mai multe meniuri, impartite pe categorii: meniu pentru vinuri, meniu pentru bere, meniu pentru cocktailuri, meniu pentru mancare, etc. 

sursa fotografii Facebook Banana Beach Ammouliani

In iulie 2023, o bere Mythos la doza costa aici 3,5 euro, in timp ce o bere la draft costa intre 4-6 euro, in functie de marime. Cocktail-urile aveau preturi cuprinse intre 8-9 euro, iar gustarile si alte preparate preturi cuprinse intre 3.5-9 euro (burgeri, salate, tzatziki, sandwich club si altele). 

Plaja Banana are un fundal acoperit de vegetatie, ceea ce din start iti va oferi un peisaj frumos, iar faptul ca fasia de nisip este marginita de stanci va crea un cadru potrivit si pentru amatorii de snorkeling, care au sanse sa observe tot felul de vietati subacvatice prin aceasta zona. 

Intrarea in mare este relativ lina la Banana Beach, ceea ce inseamna ca poate fi potrivita si pentru familiile cu copii. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Banana Beach Ammouliani 

Banana Beach este, asa cum spuneam, o plaja a carei popularitate se afla in plina crestere. Pe langa turistii care vin aici pe cont propriu cu masina, se adauga si cei care o viziteaza cu ambarcatiunile private, dar si cei care fac opriri aici in cadrul croazierelor pe mare. 

De aceea, se poate intampla ca in intervalul iulie-august, sa intalnesti plaja Banana din Ammouliani ceva mai aglomerata decat te astepti, in mod special dupa ora 11.00. 

Daca esti conditionat sa-ti faci vacanta in aceasta perioada, te sfatuim sa vii aici la primele ore ale diminetii, pentru a te asigura ca prinzi loc de parcare in apropiere, dar si sezlong acolo unde-ti place 🙂 

Altfel, unele ditre cele mai bune perioade in care poti vizita Banana Beach si implicit insula Ammouliani sunt sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, atmosfera la plaja va fi mai degajata, temperaturile ceva mai blande, iar preturile la cazare in zona, mai scazute.

Alte plaje apropiate de Banana Beach 

Daca ti-ai propus sa bifezi si alte plaje frumoase din aceasta zona, e bine de stiut ca relativ aproape de Banana Beach mai gasesti si: 

Plaja Faka este localizata la circa 4 kilometri departare de Banana Beach. Are un drum secundar de acces aflat tot in conditii destul de modeste, si este in general lipsita de amenajare si de servicii, fiind potrivita in mod special celor care cauta izolare, liniste. Turistii obisnuiesc sa mai vina aici si cu ambarcatiunile micute. 

Plaja Karagatsia este o plaja destul de cunoscuta, localizata intr-un golfulet ferit de vant si de valuri mari, la 3,8 kilometri departare de Banana Beach. Are o amenajare buna si locuri de parcare in zona din spatele plajei, unde gasesti si un beach bar cu racoritoare, cocktail-uri si cateva variante de gustari. 

Plaja Kalopigado se afla intre Karagatsia si Alykes si se distinge printr-o culoare mai inchisa a nisipului de la mal. Are dimensiuni mai micute, insa nici de aici nu lipsesc sezlongurile si umbrelele. 

Intre Kalopigado si Banana Beach ai de parcurs 2,9 kilometri, ceea ce inseamna in jur de 10 minute cu masina. 

Plaja Alykes este cea mai populara plaja a insulei Ammouliani, este destul de mare, amenajata cu sezlonguri si umbrele, cu mai multe variante de taverne si beach baruri in zona din spate. 

Distanta intre Alykes si Banana Beach este de 3,6 kilometri.

In loc de concluzie

Banana Beach este una dintre plajele bine amenajate ale insulei Ammouliani, poate deveni aglomerata in miez de vara, insa putem spune ca se numara printre cele mai frumoase locuri pe care le ai de descoperit aici, mai ales daca vrei sa te limitezi la zona apropiata portului. 

Daca ai ajuns deja la Banana Beach Ammouliani, asteptam cu interes si impresiile tale de la fata locului, iar daca intentionezi sa te cazezi pe aceasta insula cateva nopti, nu uita sa arunci o privire si pe ofertele vacante Ammouliani disponibile la noi pe site.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?