Alykes Beach Ammouliani, cea mai populara plaja a micutei insule din Halkidiki

Insula Ammouliani ramane unul dintre cele mai fascinante locuri de descoperit in zona peninsulei Halkidiki, fiind si singura insula locuita din Macedonia Centrala. Cei care intentioneaza sa o viziteze sunt interesati in mod evident si de plajele pe care le pot descoperi aici, iar cea mai cunoscuta dintre toate este Alykes Beach, o plaja localizata in cea mai ingusta portiune a insulei, la o distanta rezonabila fata de terminalul ferry. 

Mai multe amanunte utile despre vizita la Alykes Beach Ammouliani gasesti in cele ce urmeaza, iar daca esti tentat sa petreci pe insula chiar si 1-2 nopti, la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Ammouliani Grecia.

Unde se afla Alykes Beach Ammouliani si cum ajungi aici 

Plaja Alykes este localizata pe coasta de vest, in cel mai ingust punct al insulei, la doar 2,3 kilometri departare de terminalul ferry. 

Exista parcare in zona din spatele plajei, destul de generoasa, insa pentru ca vorbim totusi despre cea mai populara fasie de nisip a insulei, e posibil ca in plin sezon atmosfera sa fie mai aglomerata. 

La Alykes Beach se poate ajunge si cu barca, fie inchiriata pe cont propriu, fie prin intermediul excursiilor organizate (nu uita sa arunci o privire pe ofertele de boat trips cu plecare din Ouranoupoli), daca nu vii cu masina pe insula Ammouliani. 

Daca esti interesat sa vii totusi cu masina personala la aceasta plaja si pe insula Ammouliani, trebuie sa stii ca poti lua feribotul din portul Tripiti, localizat in prima parte a bratului Athos (al treilea din peninsula Halkidiki). 

Mai multe informatii despre aceasta scurta calatorie pe mare gasesti la noi pe blog, in articolul: Ce trebuie sa stii despre calatoria cu feribotul pe ruta Tripiti Ammouliani

HINT: Atunci cand vrei sa vizualizezi mai multe imagini de la plaja Alykes pe internet, asigura-te ca alaturi cautarii tale si cuvantul “Ammouliani”. Asta pentru ca Grecia gazduieste si alte plaje cu exact aceeasi denumire sau cu denumiri usor similare, cum ar fi plaja Alykes din insula Zakynthos sau plaja Aliki din insula Thassos. 

Altfel, sunt sanse sa privesti imagini din total alte zone ale Greciei si sa ai impresia ca vii intr-un loc care in realitate se afla la zeci sau sute de kilometri departare 🙂 

Cum arata Alykes Beach Ammouliani si ce fel de servicii sunt disponibile la aceasta plaja

Nu sunt putini aceia care spun ca Alykes Beach este si cea mai frumoasa plaja din Ammouliani, insa nu vrem sa fim subiectivi, caci si celelalte fasii de nisip au atmosfera lor aparte si privelisti cat se poate de rapitoare, mai ales daca ne raportam la plajele din zona Drenia (ansamblu de mici insule localizate in sud-estul Ammouliani, care pot fi vizitate prin intermediul excursiilor cu barca). 

Sa ramanem totusi la Alykes, care este o plaja formata din nisip fin, de culoare aurie si cu o intrare lina in apa, ceea ce o face sa fie potrivita si familiilor cu copii. 

Desi la extremitati pot exista pietre si stanci, pe portiunea centrala, Alykes Beach se uneste cu marea prin nisip, ceea ce inseamna ca si talpile tale se vor simti mai confortabil la aceasta plaja. 

Alykes Beach are o lungime de aproximativ 800 metri, are amenajare cu sezlonguri si umbrele pe cea mai mare parte a sa, alaturi de cateva beach baruri si restaurante in zona din spate. 

Tot in spatele plajei se mai afla si un camping, iar cei care vor sa se cazeze in aceasta parte a insulei au destul de multe varinte de cazare la indemana. 

In zona Alykes Beach, apa marii este in general mai linistita si are o culoare turcoaz. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Alykes Beach Ammouliani

Asa cum spuneam inca de la inceput, Alykes Beach este cea mai populara plaja a insulei, motiv pentru care in intervalul iulie-august poate deveni si destul de aglomerata, mai ales ca vizitatorilor cazati pe insula li se adauga si cei care vin aici pe timp de zi, cu barcile (cei care inoata la Alykes ar putea fi usor deranjati de acest aspect). 

In perioada mai sus mentionata, vei intalni cele mai ridicate temperaturi si implicit cea mai calda apa a marii (cu o medie de 25-26 grade), insa daca vrei sa te bucuri de temperaturi ceva mai placute si de o atmosfera mai degajata, e posibil sa rezonezi mai bine cu ideea unei vacante in aceasta zona in perioade precum sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, nu doar fluxul de turisti este mai scazut, ci si preturile la cazare, asadar, iesi in castig din mai multe puncte de vedere.

Alte plaje apropiate de Alykes Beach Ammouliani 

Desi este o insula micuta (cu o suprafata de aproximativ 4,5 – 5 kilometri patrati), Ammouliani gazduieste un numar destul de important de plaje care merita vizitate. 

Printre cele mai apropiate de Alykes Beach se numara: 

Plaja Kalopigado este cea mai apropiata de Alykes si se afla in golful imediat urmator din partea dreapta, cum te uiti la mare. Atmosfera este ceva mai linistita aici, iar nisipul este usor mai inchis la culoare. 

sursa foto ammouliani.ro

Plaja Karagatsia se afla si mai departe de Kalopigado, la o plimbare cu masina de doar 10 minute daca pleci din zona Alykes si este o alta plaja apreciata a insulei. Se afla intr-un golfulet retras, are organizare cu sezlonguri si umbrele, alaturi de zone de plaja libera, iar pe portiunea din spate gasesti si un beach bar care poarta acelasi nume. 

Plaja Agios Georgios (marcata pe Harti si cu denumirea de St. George Beach) se afla la doar 3 kilometri distanta de Alykes, are o vedere superba catre Ouranoupoli si are atat segmente amenajate, cat si zone libere. Si aici gasesti vreo doua beach baruri si doua restaurante (Sarandis si Gripos Seafood). 

Daca ti-ai propus sa stai pe insula mai mult de o zi si intentionezi sa bifezi mai toate plajele frumoase de aici, ti-ar putea fi utile informatiile din acest articol: Ghid plaje Ammouliani. Care sunt cele mai frumoase plaje de pe aceasta insula din Halkidiki

In loc de concluzie

Alykes Beach ramane cea mai cunoscuta plaja a insulei Ammouliani si poate oferi cadrul perfect pentru cei care cauta sa se relaxeze intr-un spatiu bine amenajat, cu servicii la indemana, cu o apa limpede si o panta lina de intrare in mare. 

Daca ai vizitat aceasta plaja recent, asteptam cu interes si feedback-ul tau, iar daca esti tentat sa te cazezi pe insula si nu ai gasit inca locul potrivit, nu uita sa arunci o privire si la noi pe site, unde te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Ammouliani.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?