Karagatsia Beach, una dintre cele mai apreciate plaje ale insulei Ammouliani

Insula Ammouliani este vestita pentru plajele sale incantatoare, iar Karagatsia nu face o exceptie in acest sens, mai ales pentru are un peisaj cat se poate de frumos si ofera toate serviciile necesare unei experiente relaxante la malul marii. 

Karagatsia Beach se afla in nord-vestul insulei si se numara printre cele mai populare fasii de nisip de aici, motiv pentru care poate deveni ceva mai aglomerata in varf de sezon. 

Mai multe amanunte utile despre vizita la Karagatsia Beach poti sa descoperi in cele ce urmeaza, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Ammouliani, atata vreme cat esti tentat sa te cazezi chiar pe aceasta micuta si fascinanta insula din Halkidiki.

Localizare Karagatsia Beach si cum poti sa ajungi la aceasta plaja

Plaja Karagatsia este localizata la 3,2 kilometri fata de terminalul ferry din Ammouliani, ceea ce inseamna ca intre cele doua vei face in jur de 7-9 minute cu masina. 

Sunt doua variante prin care poti ajunge la Karagatsia: fie pe cont propriu, venind cu ferry pe insula si ulterior la plaja, fie prin intermediul unui boat trip, cu plecare din Ouranoupolis, Ormos Panagias, etc. 

Daca intentionezi sa vii pe insula Ammouliani cu feribotul, trebuie sa stii ca acesta se ia din portul Tripiti, localizat relativ la inceputul celui de-al treilea brat din peninsula Halkidiki, Athos

Mai multe detalii despre traseul ferry Tripiti – Ammouliani gasesti la noi pe site, in articolul: Ce trebuie sa stii despre calatoria cu feribotul pe ruta Tripiti Ammouliani

Daca vii cu masina pe ferry si ulterior in Ammouliani, vei putea ajunge relativ usor la plaja Karagatsia. Exista locuri de parcare in partea din spate a plajei, insa in plin sezon, cand este mai aglomerat, turistii mai parcheaza si pe marginea drumului care duce spre malul marii. 

Daca nu vei avea masina cu tine, e bine de stiut ca pe insula Ammouliani exista si transport cu microbuzele locale, inclusiv catre Karagatsia Beach. Programul si tarifele pot fi consultate pe acest site

captura video youtube nikiana.gr, credit foto articol visit-halkidiki.gr

Cum arata Karagatsia Beach si ce servicii gasesti aici

Plaja Karagatsia se desfasoara de-a lungul unul golfulet retras, in general ferit de vant si de valuri mari, si este formata dintr-un nisip in nuante aurii. 

Are o forma de semicerc si o panta de intrare medie in apa. Karagatsia Beach este amenajata partial cu sezlonguri si umbrele, care pot fi ocupate in schimbul consumatiei de la barurile din spate. 

Catre extremitati exista si segmente de plaja libera, unde poti veni linistit cu propria umbrela. 

Preturile la beach bar se pastrau rezonabile in iulie-august 2023, cand aratau cam asa: 

  • cappuccino freddo – 4 euro
  • cafea greceasca – 3 euro 
  • pepsi – 2,5 euro
  • suc de portocale – 2 euro 
  • apa plata 500 ml – 0,50 euro
  • cocktail pina colada – 9 euro
  • bere mythos – 3 euro 

Gasesti si o serie de gustari rapide aici, cum ar fi: souvlaki, carnaciori, burgeri, coaste de porc, diferite tipuri de salate (poke bowl), inclusiv salata de fructe si altele. 

Pe plaja exista si un mic ponton, unde mai ancoreaza barcutele cu turisti care vin sa viziteze Karagatsia. 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Karagatsia Beach

In mod cert, cea mai calduroasa vreme o vei intalni la Karagatsia Beach daca vii in intervalul iulie-august, atunci cand se inregistreaza si cele mai ridicate valori ale apei marii. 

Cu toate acestea, varful de sezon vine la pachet si cu o serie de dezavantaje, destul de bine cunoscute: aglomeratie, sezlonguri mai greu de gasit, galagie pe plaja, mai putine locuri in care sa-ti lasi masina. 

Unii dintre turistii care au vizitat Karagatsia Beach in august 2023 spun ca locurile de parcare din imediata apropiere a plajei se ocupa in jurul orelor 10.00 – 11.00, motiv pentru care vei fi conditionat sa parchezi mai sus, pe marginea drumului de acces. 

Sa nu uitam ca la Karagatsia se mai pot opri si turistii care vin catre Ammouliani prin intermediul excursiilor cu barca. Evident, in varf de sezon, acestia vor fi mai multi la numar 🙂 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita la Karagatsia Beach pot fi sfarsitul lunii mai, inceputul lunii august sau sfarsitul lunii septembrie. In aceste cazuri, temperaturile vor fi mai blande, iar tu vei avea sansa sa descoperi adevarata frumusete a acestui loc. 

captura video youtube nikiana.gr

Alte plaje la distante rezonabile fata de Karagatsia Beach

Daca tot ai in plan sa ajungi pe insula Ammouliani, mai mult ca sigur ti-a trecut deja prin minte sa vizitezi si alte plaje frumoase. Insula este oricum mica, si poate fi acoperita lejer daca stai aici 2-3 zile, insa daca vrei sa te orientezi strict catre niste plaje mai apropiate de Karagatsia, mai jos gasesti cateva sugestii: 

Plaja Kalopigado se afla intre Karagatsia si Alykes, este destul de micuta, mai lata in zona centrala, si amenajata cu sezlonguri si umbrele. Se remarca printr-o particularitate – nisipul de la mal are nuante usor mai inchise. 

sursa foto ammouliani.ro

Plaja Alykes este cea mai populara de pe insula, asadar, poate fi si cea mai aglomerata in plin sezon. Cu toate acestea, e bine echipata si organizata, iar in zona din spate gasesti mai multe beach baruri si cateva variante de restaurante. 

Aceasta plaja are o lungime de circa 800 metri si este formata din nisip, fiind amenajata pe cele mai multe segmente cu sezlonguri si umbrele. 

Plaja Faka se afla destul de aproape de Karagatsia (intre cele doua sunt 2,6 kilometri). Faka este o plaja frumoasa, cu aspect salbatic, asadar lipsita de amenajare si relativ ingusta. 

Totusi, o parte dintre cei care au vizitat-o spun ca accesul auto este destul de dificil (drumul se afla in conditii vitrege si se recomanda a fi parcurs cu masina 4×4). O varianta poate fi sa vii aici cu barca. 

In loc de concluzie

Karagatsia Beach este doar una dintre plajele frumoase cu care insula Ammouliani a fost binecuvantata. Se remarca printr-o buna organizare, printr-un peisaj incantator si prin accesul usor. 

Daca ai ajuns deja la Karagatsia Beach si simti ca ai si alte informatii care le pot completa pe cele de mai sus, asteptam cu interes impresiile tale. 

Iar daca ai in plan sa ajungi pe insula Ammouliani si chiar sa te cazezi cateva nopti aici, nu uita sa arunci un ochi pe ofertele vacante Ammouliani pe care ti le-am pregatit la noi pe site 🙂

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?