Despre Canal D’Amour, o atractie naturala de exceptie a insulei Corfu

“Canalul dragostei”, asa cum este tradus Canal D’Amour, este considerat a fi o capodopera a naturii, localizata in zona statiunii Sidari din Corfu. 

Sculptat de mare si de vant, Canal D’Amour este format din stanci cu un aspect aparte, care modeleaza un canal si cateva mici golfulete inguste, accesibile din mai multe directii. 

Zona este impanzita de legende si este printre cele mai dezvoltate din punct de vedere turistic, iar mai multe amanunte despre vizita aici poti sa descoperi in cele ce urmeaza. Totodata, la noi pe site ti-am pregatit si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, din care sa poti selecta simplu si rapid exact ce ti se potriveste mai bine.

Localizare Canal D’Amour si cum poti ajunge aici 

Canal D’Amour se afla in partea de nord-vest a insulei Corfu, in frumoasa statiune Sidari, renumita de altfel pentru plajele sale extrem de aspectuoase. 

Din Corfu Town (capitala insulei) si pana la Canal D’Amour sunt aproximativ 38 kilometri, distanta care se poate parcurge cu masina intr-o ora. 

Daca se intampla sa fii cazat in zona Paleokastritsa (asadar, pe coasta de vest a insulei), pana la Canal D’Amour vei avea de strabatut 25,5 kilometri, drum care se poate parcurge in aproximativ 45 minute. 

Distanta intre Kavos, o statiune mai populara printre turistii tineri, pana la aceasta plaja este de 82 kilometri (aproximativ 2 ore cu masina), cele doua fiind localizate diametral opus. 

Poti ajunge in Sidari si la Canal D’Amour si cu un taxi, dar si cu autobuzele locale (linia verde), acestea din urma fiind si cea mai ieftina alternativa de transport in cazul in care nu te deplasezi cu masina. 

Programul acestora si tarifele pot fi verificate pe acest site. Spre exemplu, o cursa Corfu Town – Sidari costa 3.40 euro/persoana si dureaza aproximativ 1 ora si 15 minute. 

In apropierea canalului exista o parcare cu plata (5 euro/autoturism) insa exista si locuri fara plata in statiune, la cateva sute de metri departare de aceasta atractie. 

Canalul si practic plaja principala a acestuia pot fi reperate pe Google Maps cu denumirea de “Kanali tou Erota”.

Cum arata Canal D’Amour si ce servicii gasesti in apropierea plajei

Multi dintre cei care au fost la Canal D’Amour descriu peisajul de aici ca fiind unic. Asa cum spuneam inca de la inceput, canalul este format dintr-un grup de roci stancoase care, in urma fenomenului de eroziune, au capatat forme aparte si au creat o serie de lagune. 

Plaja atribuita canalului are dimensiuni micute, poate deveni foarte alomerata in plin sezon si este formata din nisip. 

Desi intrarea in mare este lina, locul in sine poate deveni destul de nepotrivit pentru familiile cu copii in momentul in care vantul bate tare si se formeaza valuri. 

Unii dintre turisti aleg sa faca plaja pe portiunea de sus a stancilor, iar altii, mai aventurosi, se intrec in sarituri. 

Din acest punct de vedere, putem spune ca faimosul Canal D’Amour nu este un loc potrivit de vizitat impreuna cu copiii, caci exista risc de accidentare. 

Pe portiunea de sus si in zona din spatele canalului exista o serie de terase, restaurante si cateva unitati de cazare. 

STIAI CA: Potrivit legendei locale, cuplurile care inoata pe lungimea canalului vor ramane indragostiti pentru totdeauna, in timp ce aceia care vor inota pana la varful cel mai indepartat isi vor gasi marea iubire? Totusi, fie ca alegi sa crezi in legende sau nu, nu te sfatuim sa te aventurezi in astfel de provocari decat daca esti un inotator avansat. 

Multi dintre turistii care ajung aici prefera sa arunce o moneda in apele canalului, pentru indeplinirea dorintelor 🙂 

Cea mai buna perioada pentru o vizita la Canal D’Amour Corfu

E bine sa stii de la bun inceput ca intreaga zona Sidari si mai ales Canal D’Amour pot fi intens vizitate in mijloc de vara.

Asta inseamna ca in perioada de varf (iulie-august) te poti intalni aici cu mai multi turisti decat te astepti. Media maximelor atinge, in aceasta perioada, in jur de 32 grade la umbra, in timp ce apa marii are valori medii cuprinse intre 25-26 grade. 

Unii turisti care au vizitat Canal D’Amour la inceput de septembrie spun ca au intalnit aceeasi aglomeratie, si ca le-a fost destul de dificil sa gaseasca un loc pe plaja sau un loc de parcare. 

Din aceste considerente, noi putem spune ca unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita la Canal D’Amour Sidari si implicit in insula Corfu pot fi sfarsitul lunii mai, prima saptamana din luna iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

Te vei putea bucura astfel de un flux mai scazut de turisti, de o atmosfera mai linistita, de temperaturi mai blande si chiar si de preturi mai bune la cazare. 

Alte plaje apropiate de Canal D’Amour 

Daca vrei sa bifezi si alte plaje in aceeasi zi cu vizita la Canal D’Amour, a carui plaja poate fi considerata, mai degraba, un loc bun de vazut si de facut cateva poze, insa cu slabe sanse sa te poti relaxa, te mai poti orienta relativ rapid catre: 

Plaja Apotripiti, care este localizata la doar 500 metri distanta de Canal D’Amour, in partea stanga cum te uiti la mare. In acest caz, fasia de nisip este ceva mai lata, iar in fata plajei si relativ aproape de mal troneaza doua mici insulite/stanci : Mermaid’s Rock (cea mai apropiata) si Kapases Islets. Intrarea in mare este lina, insa si Apotripiti poate deveni foarte aglomerata in plin sezon. 

Plaja Sidari te asteapta in partea dreapta a canalului, la circa 1 kilometru departare de Canal D’Amour. Aceasta fasie de nisip este mai generoasa, este bine organizata cu sezlonguri si umbrele, iar in zona din spate gasesti o multime de restaurante, beach baruri si unitati de cazare. 

Plaja Astrakeri se afla la 8 kilometri departare de Canal D’Amour, este o plaja mai linistita, cu o forma aparte si cu un mic portulet in partea din dreapta. Fasia de nisip este destul de lata aici si cu mai multe zone libere in care iti poti aseza linistit prosopul. Dupa portulet, in dreapta te asteapta si plaja Aquasanta, o continuare a plajei Astrakeri, mai bine amenajata. 

In loc de concluzie

Canal D’Amour este, in mod cert, una dintre cele mai fascinante atractii din partea de nord a insulei Corfu, iar daca ai norocul sa o vizitezi intr-o perioada mai putin aglomerata, cu siguranta te vei putea bucura de o atmosfera rupta parca de pe-o alta planeta si de fotografii cu adevarat memorabile. 

Daca ai vizitat deja Canal D’Amour in perioada recenta si simti ca ai si alte informatii noi care le pot completa pe cele de mai sus, asteptam cu interes impresiile tale din vacanta, iar daca planuiesti sa ajungi aici, insa nu ai gasit pentru moment cazarea potrivita, nu uita sa arunci o privire la noi pe site, pe unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?