Totul despre vizita la Apotripiti Beach, una dintre plajele incantatoare din zona Sidari Corfu

Stim cu totii ca nordul insulei Corfu este binecuvantat cu o serie de plaje si de peisaje naturale superbe, iar zona statiunii Sidari nu face o exceptie in acest sens. Printre plajele foarte apropiate de centrul Sidari se numara si Apotripiti Beach, localizata in imediata vecinatate a celebrului Canal D’Amour. 

Mai multe detalii utile despre Apotripiti Beach gasesti in cele ce urmeaza, si pentru ca ne place sa ne ocupam eficient de organizarea vacantelor de la un capat la altul, la noi pe site te asteapta si o serie de oferte vacante Corfu, cu mai multe variante de hoteluri din care sa o selectezi pe cea potrivita tie si celor dragi.

Unde este Apotripiti Beach si cum poti ajunge la aceasta plaja 

Apotripiti Beach este localizata la aproximativ 1 kilometru departare de centrul Sidari, ceea ce inseamna ca odata ajuns cu masina in aceasta cunoscuta statiune, nu ar trebui sa faci pana la Apotripiti mai mult de 5 minute. 

Exista parcare gratuita in zona din spatele plajei, insa poate deveni mai aglomerata in varf de sezon. 

Poti ajunge in Sidari si cu autobuzele locale (linia verde), acestea fiind si cea mai ieftina alternativa de transport in cazul in care nu te deplasezi cu masina. De la statia de autobuz Green Bus din Sidari si pana la Apotripiti Beach mai ai de mers pe jos in jur de 900 metri (o plimbare de 12-13 minute, la pas). 

Programul Green Bus Corfu si tarifele curselor pot fi verificate pe acest site. De exemplu, o cursa Corfu Town – Sidari costa 3.40 euro/persoana si dureaza aproximativ 1 ora si 15 minute. 

Distante pana la Apotripiti Beach din alte statiuni si orase ale insulei Corfu

  • distanta Corfu Town – Apotripiti Beach: 39,7 kilometri
  • distanta Paleokastritsa – Apotripiti Beach: 27,1 kilometri 
  • distanta Kavos – Apotripiti Beach: 83 kilometri 
  • distanta Agios Gordios – Apotripiti Beach: 46,6 kilometri 

Cum arata Apotripiti Beach 

Plaja Apotripiti este formata din nisip si are dimensiuni destul de reduse, insa este mai mare comparativ cu plaja din dreptul Canal D’Amour, considerata a fi una dintre cele mai vizitate atractii ale zonei. Asadar, poate fi o varianta de loc in care sa te relaxezi, in cazul in care acolo nu gasesti suficient spatiu sau nu esti dispus sa faci plaja pe stanci. 

In fata plajei Apotripiti troneaza doua insulite (Mermaid’s Rock – practic o stanca) si Kapases Islets (de dimensiuni ceva mai mari). Unii dintre cei care vin sa se bucure de mare si de soare la aceasta plaja aleg sa inoate pana la insulite si sa le escaladeze, in mod special catre Mermaid’s Rock, care este si cea mai apropiata. 

Panta de intrare in mare este lina la Apotripiti, iar nisipul este fin si de culoarea lutului. Poate lipsi amenajarea cu sezlonguri si umbrele (cel putin, in vara lui 2023, turistii care au fost aici sustin ca nu au gasit organizare cu sezlonguri). 

La doar 130 metri in spatele plajei gasesti taverna Katerina’s, care a strans deja pe Google peste 800 de recenzii si o nota de 4,8 din 5 pana in septembrie 2023. Aici te asteapta mai toate aperitivele traditionale care ti-ar putea trece prin minte, fie acestea calde sau reci, peste, fructe de mare, cateva variante de paste, kleftiko de miel, gyros, burgeri, dar si meniu pentru copii. 

Cand e mai bine sa vii la Apotripiti Beach

Pentru ca se afla intr-o zona foarte turistica si pentru ca este localizata la foarte mica distanta de Canal D’Amour, Apotripiti are toate sansele sa devina mai aglomerata in intervalul iulie-august. 

Daca stii ca-ti vei face vacanta in Corfu in aceasta perioada, e bine sa incerci sa-ti faci aparitia la aceasta plaja la primele ore ale diminetii, pentru a te bucura de frumusetea ei asa cum se cuvine. 

Altfel, unele dintre cele mai bune perioade pentru o vizita la Apotripiti Beach si in general in zona Sidari si in Corfu, sunt sfarsitul lunii mai, prima saptamana din iunie sau sfarsitul lunii septembrie. 

In aceste cazuri, te vei putea relaxa intr-o atmosfera mai linistita, vei avea spatiu cat cuprinde, temperaturi mai blande si, nu in ultimul rand, preturi mai bune la cazare. 

Alte plaje apropiate de Apotripiti Beach 

Daca tot ajungi in aceasta zona si ai mai mult timp la dispozitie sa explorezi imprejurimile, e posibil sa-ti doresti sa vezi si alte plaje frumoase, destul de apropiate de Apotripiti. Mai jos gasesti cateva sugestii in acest sens: 

Plaja Canal D’Amour, care este localizata la doar cateva sute de metri departare de Apotripiti, in partea dreapta cum te uiti la mare. Vorbim in acest caz despre o fasie de nisip micuta, foarte aglomerata in plin sezon, insa cu un peisaj absolut fascinant si o serie de lagune, pesteri si alte minunatii in imprejurimi. 

Relieful din aceasta zona e rupt parca de pe luna, insa Canal D’Amour nu este un loc tocmai potrivit pentru familiile cu copii. Stancile din jur sunt destul de inalte si poate exista pericol de accidentare.  

Plaja centrala din Sidari se afla la 1,4 kilometri departare de Apotripiti Beach. In acest caz, vei gasi amenajare cu sezlonguri si umbrele, alaturi de o multime de restaurante, taverne si beach baruri in zona din spate.  

Si Sidari Beach poate fi aglomerata in plin sezon, insa exista mai mult spatiu de desfasurare aici, alaturi de o multime de servicii la indemana. 

Plaja Astrakeri este localizata putin mai departe, la 8,5 kilometri de Apotripiti, ceea ce presupune un drum cu masina de aproximativ 18 minute intre cele doua. Cei care au vizitat-o in 2023 spun ca este o plaja mai linistita, cu mai multe zone libere si cu un mic portulet in capatul din dreapta. In continuarea sa gasesti si plaja Aquasanta, mai bine organizata cu sezlonguri si umbrele. 

In loc de concluzie 

Apotripiti Beach este una dintre plajele frumoase din apropierea statiunii Sidari si poate fi o optiune comoda pentru cei care vin intai de toate sa viziteze Canal D’Amour, urmand sa se relaxeze ulterior la o plaja cat se poate de apropiata. 

Totusi, experienta la aceasta plaja poate fi cu mult mai placuta daca este vizitata in extrasezon 🙂 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, cu propuneri de vile si hoteluri din majoritatea statiunilor cunoscute.

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?