Vacanta in Sidari Corfu, statiunea cu plaje frumoase din nordul insulei

Sidari este una dintre cele mai cunoscute asezari din partea de nord a insulei Corfu, localizata intr-o zona mai inalta, de deal, foarte bine dezvoltata din punct de vedere turistic si cu o multime de atractii naturale de exceptie, printre care si celebrul Canal D’Amour. 

Statiunea este impartita in doua zone: cea din jurul Canal D’Amour (atractie pe care o vom aborda, punctual, in cele ce urmeaza) si zona din dreptul plajei principale, mai extinsa si mai potrivita pentru familiile cu copii. 

Mai multe amanunte despre vizita in Sidari poti sa descoperi putin mai jos, iar la noi pe site te asteapta si unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, cu propuneri de vile si hoteluri inclusiv din zona acestei statiuni.

Ce sa stii despre Sidari Corfu

Aflata la aproape o ora de mers cu masina de Corfu Town, Sidari este o statiune cat se poate de populara a insulei Corfu, potrivita in general tuturor tipurilor de turisti. 

Are cateva sute de locuitori permanenti, o mare parte a acestora traind din turism, optiuni de cazare multiple, pentru toate preferintele, si mai multe plaje extrem de apreciate. 

Sidari este celebru in principal pentru una dintre cele mai faimoase atractii naturale din intreaga insula Corfu – Canal D’Amour sau, in traducere, “Canalul dragostei”, respectiv un grup de stanci formate prin fenomenul de eroziune, al caror aspect iti va da senzatia ca privesti peisaje de pe alta planeta. 

Zona Canal D’Amour este potrivita mai degraba turistilor exploratori si mai putin familiilor cu copii, caci vorbim despre o zona stancoasa, in apropierea careia gasesti si unitati de cazare, cateva baruri si restaurante. 

In partea dreapta a canalului se afla plaja principala din Sidari, dar si cele mai multe dintre unitatile de cazare, restaurante, magazine, centre de sporturi acvatice si alte facilitati si servicii. In acest caz, locul este cat se poate de potrivit pentru familiile cu copii, gratie pantei line de intrare in mare si a comoditatii pe care o ofera. 

Exista si mai multe variante de baruri petru acei turisti care simt nevoia sa petreaca. Desi nu este considerata a fi o statiune a vietii de noapte vibrante, Sidari ofera si astfel de elemente de entertainment pentru doritori. 

Motive pentru o vacanta in Sidari Corfu 

Ai in plan sa-ti rezervi cazare chiar in Sidari sau vrei sa vizitezi locul fie si doar pentru cateva ore? Mai jos ti-am pregatit principalele puncte forte ale acestei statiuni, urmand ca tu sa decizi daca rezoneaza cu planurile tale de vacanta:

  • se afla intr-una dintre cele mai frumoase zone ale insulei Corfu
  • aici gasesti Canal D’Amour, un loc de vizitat macar o data in viata, gratie peisajelor superbe pe care ti le ofera
  • ai foarte multe variante de cazare, pentru toate tipurile de buget, iar preturile sunt in general usor mai scazute in aceasta parte a insulei
  • in Sidari gasesti si mai multe optiuni in materie de plaje 
  • este genul de statiune all in one. Iti va oferi atat posibilitatea sa te relaxezi, cat si sa te distrezi dupa lasarea serii sau sa vizitezi obiective importante
  • poti sa practici diferite sporturi acvatice precum paragliding, paddleboarding, plimbari cu caiacul
  • poti ajunge in Sidari si cu autobuzul local (linia verde din Corfu), iar preturile calatoriilor sunt rezonabile
  • din Sidari te poti deplasa usor catre alte statiuni cunoscute ale zonei, precum Roda, Acharavi sau fermecatoarea Kassiopi

Suna bine? Daca da, e posibil sa citesti in continuare detalii despre urmatoarea ta destinatie de vacanta 🙂 

Localizare Sidari Corfu si cum poti sa ajungi in aceasta statiune

Sidari se afla in nordul, chiar nord-vestul insulei Corfu, la 37 kilometri departare de capitala Corfu Town si la 38 kilometri departare de Aeroportul International Corfu. 

Din capitala si pana in aceasta statiune ar trebui sa faci in jur de o ora pe drum, in zilele cu trafic normal. 

Statiunea vibranta Kavos, localizata in sudul insulei si relativ diametral opus fata de Sidari, se afla la 80 kilometri departare, ceea ce inseamna ca intre cele doua ar trebui sa faci in jur de 2 ore cu masina. 

Intre Paleokastritsa si Sidari sunt 24 kilometri, iar din Agios Gordios si pana aici vorbim despre o distanta de 43 kilometri. 

In Corfu poti ajunge cu masina, cu avionul sau cu autocarul. In cazul in care vii cu avionul, te poti indrepta ulterior spre Sidari cu un taxi sau, mai ieftin, cu autobuzele locale care apartin de linia verde. 

Poti verifica programul si tarifele curselor pe acest site. Spre exemplu, o cursa Corfu Town – Sidari costa 3.40 euro/persoana si dureaza, cu aproximatie, o ora si 15 minute. 

Vremea Sidari Corfu si cea mai buna perioada pentru o vacanta

Insula Corfu este caracterizata de o clima mediteraneana, cu ierni usoare si umede si veri calduroase, chiar fierbinti. In Sidari, cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in lunile iulie si august, insa, la fel ca in cazul intregii insule, sezonul estival incepe pe la jumatatea lunii mai si se termina la sfarsitul lunii septembrie, uneori chiar inceput de octombrie. 

Daca nu ai o problema cu temperaturile ridicate, e bine de stiut ca in perioada iulie-august vei intalni si cea mai calda apa a marii, cu valori medii de 25 grade, dar si cea mai mare aglomeratie. 

Fiind vorba despre o statiune populara, cu o atractie importanta in imediata apropiere a centrului, Sidari si plajele sale pot deveni destul de intens vizitate. 

Daca vrei sa eviti aglomeratia si razele puternice ale soarelui, o alegere mai inspirata poate fi sa vii in Sidari la sfarsit de mai, in prima saptamana din iunie sau la sfarsitul lui septembrie. 

In acest cazuri, vei putea beneficia si de preturi ceva mai mici la cazare 🙂 

Cum este plaja din Sidari 

Ajugem si la una dintre cele mai interesante parti ale descrierii acestei statiuni, respectiv plaja. 

Sidari isi bucura vizitatorii cu mai multe zone de plaja, insa cea mai bine amenajata si mai generoasa este plaja sa centrala, care este formata din nisip si organizata cu sezlonguri si umbrele. In zona din spatele plajei exista multe beach baruri, restaurante, terase si hoteluri, dar si un centru de sporturi acvatice. 

Este premiata cu distinctia Blue Flag, ceea ce inseamna ca-ti va oferi tot confortul de care ai nevoie pentru a te relaxa la malul marii. 

Plaja de la Canal D’Amour, practic, o micuta fasie de nisip care se desfasoara intre doua brate stancoase, este una dintre cele mai vizitate din zona. In acest caz, vorbim despre un spatiu foarte limitat, de cele mai multe ori aglomerat, insa cu adevarat superb atunci cand vine vorba despre peisaj. 

Sunt si o serie de legende care plutesc asupra locului, pe care te invitam sa le descoperi la noi pe blog, in articolul: Despre Canal D’Amour, o atractie naturala de exceptie a insulei Corfu

Canal D’Amour nu este un loc confortabil pentru plaja si pentru familiile cu copii, multi dintre turisti vin si fac plaja chiar pe stancile laterale, iar unii se aventureaza si fac intreceri de sarituri, lucru pe care noi nu ti-l recomandam atata vreme cat tii la siguranta ta. 

Plaja Apotripiti mai este una dintre fasiile de nisip din zona Sidari catre care te poti orienta, daca vrei sa te asezi totusi in apropierea Canal D’Amour. Fasia de nisip este marginita de stanci cu aspect similar, formate prin eroziune, iar in fata plajei exista doua mici insulite (Mermaid’s Rock si Kapases Islets (de dimensiuni ceva mai mari) care pot face obiectul unor fotografii de exceptie. 

Poti prinde Apotripiti amenajata cu sezlonguri sau nu, in functie de sezon si de perioada. In august 2023, turistii care au vizitat-o spun ca era lipsita de organizare. Masinile se pot parca in zona din spatele plajei. 

Despre cazare in Sidari Corfu 

Sunt zeci de unitati de cazare in zona Sidari Corfu, majoritatea acestora fiind cotate cu 3 stele. 

Desigur, exista variante si pentru vacantele low budget, dar si variante mai bine cotate, de 4 stele, destul de aproape de centrul statiunii si de plaja. 

In general, regimul de cazare este cel self catering, insa asta nu ar trebui sa reprezinte o problema atata vreme cat esti in Grecia, Corfu, si ai o multime de taverne cu mancare traditionala, peste si fructe de mare, in apropiere. 

In cazul Sidari, vor exista la indemana ta si magazinele/supermarketurile de unde te vei putea aproviziona. 

Exista hoteluri, unul dintre acestea chiar si cu aquapark integrat, insa si ceva mai multe vile cu apartamente, in general dotate cu chicineta si alte facilitati. 

Majoritatea unitatilor de cazare iti ofera parcare gratuita in imediata apropiere. 

Ce poti sa faci in Sidari. Atractii si obiective turistice

Odata ajuns in Sidari, cu siguranta sansele sa te plictisesti sunt zero, atata vreme cat ti-ai propus sa te bucuri de o vacanta mai activa. 

In primul rand vei avea de vazut Canal D’Amour, care ocupa locul fruntas in topul atractiilor de aici. 

Te vei putea bucura de toate activitatile centrate pe zona de plaja, de sporturi acvatice, plimbari cu caiacul si multe altele. 

In Sidari exista si un mic parc acvatic, integrat intr-un hotel (toboganele sunt putine), dar care primeste si oaspeti care nu sunt cazati acolo. Taxa de acces este de aproximativ 7 euro/persoana, iar preturile la mancare sunt evaluate ca fiind rezonabile. 

Pentru cei mai petrecareti, e bine de stiut ca dupa lasarea serii, in Sidari incepe distractia la unele baruri precum The Vine, Premier Bar, Bolero Irish Bar, B.E.D. Bar, C by Caesars, Mojitos si altele. 

La 4 kilometri departare de centrul Sidari gasesti si Sunset Beach, cunoscuta si cu denumirea de Loggas Beach. Totusi, e bine de stiut ca in acest caz nu vorbim despre o plaja clasica, la care se ajunge usor. Stancile sunt foarte inalte, iar locul este cat se poate de potrivit pentru a privi apusul, de sus, de la restaurantul 7th Heaven, unde exista si o platforma de sticla pentru cei care vor sa faca poze wow. Aproape de ora apusului, se aglomereaza destul de tare. 

Pentru a ajunge la baza plajei (foarte ingusta, cu perete de stanca inalt pe fundal) , este nevoie sa cobori o serie de trepte abrupte, locul nefiind potrivit pentru familiile cu copii. 

Restaurante in Sidari Corfu. Unde si ce poti sa mananci 

Desigur, nu poti sa treci prin Sidari si sa nu te bucuri de rasfatul culinar pe care-l vei avea la indemana in aceasta zona. Sunt multe taverne si restaurante bune in Sidari, iar noi ti-am selectat mai jos cateva dintre locurile care au primit in ultimii ani recenzii pozitive din partea celor care le-au calcat pragul:

  • Taverna Katerina’s, localizata destul de aproape de Canal D’Amour si de plaja Apotripiti. Are o nota de 4.8 din 5 pe Google (septembrie 2023) si o multime de aperitive traditionale reci si calde, peste si fructe de mare, paste, souvlaki, etc. 
  • Orchard Greek Family Taverna, la 1,5 kilometri de centrul statiunii, cu terasa eleganta, gradina frumos amenajata si un meniu bogat in preparate traditionale precum musaca, stifado, kokkinitso de pui, sofrito, pastitsio si altele. 
  • Greek Village Restaurant se afla in zona din spatele plajei principale din Sidari, iar unele dintre preparatele pentru care bucatarul a primit laude sunt branza feta cu miere si susan, puiul cu portocale, stifado si sofrito. 
  • To Steki tis Pareas, in zona centrala a statiunii, cu preparate traditionale, aperitive, salate si cateva deserturi laudate. 
  • Salt and Pepper Sidari, localizat la circa 1,3 kilometri de zona centrala, cu peste 900 de recenzii si o nota de 4,6 din 5. Portiile sunt descrise ca fiind mari, iar preparatele precum platoul cu fructe de mare, spicy feta, painea de casa, pizza – delicioase. 

Restaurante cu recenzii bune mai sunt si The 50/50 Greek Tavern, Kashmir Indian Restaurant, Calypso Restaurant and Bar, The Hive si altele. 

In loc de concluzie

Sidari este genul de loc pe care nu trebuie sa-l ratezi daca alegi sa-ti faci vacanta sau chiar si o scurta plimbare pe coasta de nord a insulei Corfu. 

Plajele sale frumoase, alaturi de atractiile naturale si tavernele cu mancare buna sunt punctele forte ale acestei statiuni. 

Iti reamintim ca la noi pe site te asteapta unele dintre cele mai bune oferte vacante Corfu, din care sa poti selecta simplu si rapid ce ti se potriveste mai bine!

Travel Planner Conecteaza-te cu noi pentru o experiență completă!

Simplifici procesul de rezervare și ții legatura cu noi pentru oferte exclusive și informații de călătorie

sau
Login cu Facebook Login cu Google
Continuand, inseamna ca esti de acord cu Termenii de utilizare a site-ului si Politica de confidențialitate TravelPlanner.ro

Esti pe maini bune. Vezi ofertele si rezerva in siguranta la conditii super avantajoase.

Ai vazut ofertele noastre in Grecia?